Jimmy
Организатор
Па секоја тв треба да му плати на ОНЕ 100.000 евра годишно за да биде реемитувана дигитално...што значи дека некој дел од тв ќе згаснат.Некоја нова информација во врска темава ?Замре некако..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па секоја тв треба да му плати на ОНЕ 100.000 евра годишно за да биде реемитувана дигитално...што значи дека некој дел од тв ќе згаснат.Некоја нова информација во врска темава ?Замре некако..
Мислам само националните треба толку да платат,локалните околу 20.000 мислам требаше да платат.Сега чекаме да ги пуштат дигитално да не чекаме до последен ден да ги пуштат дигитално.Па секоја тв треба да му плати на ОНЕ 100.000 евра годишно за да биде реемитувана дигитално...што значи дека некој дел од тв ќе згаснат.
Веќе има ваква тема година и кусур ама коj да види... „Од jуни 2013, само дигитална телевизиjа во Македониjа“ Само малку скролање подолу ве дели од истатаБраво за темава и мене ме интересира ова, па ајде споделете ваши искуства, јас моментално немам антена па неможам да проверам.
Со собна антена не можиш да ги фатиш овие дигиталните што се оригиналотможе некој да каже во кои реони од Македонија МРТВ,КАНАЛ 5 И ТЕЛМА се достапни во ФТА верзија на dvb-t ...kolku za majtap...денес на led tv so dvb-t приемник ставив обичен антенски кабел кој на долниот дел е со конектор за антенски приклучок и замислете од прва скенирав 15-тина канали од Boom tv platformata..штета што сите се кодирани па немам шанса да видам квалитет на слика но ова значи дека сепак нешто се дешава...
еве и карта на пориеност на двб-т сигнал од boom tv
http://boomtv.mk/pomosh/mapa-na-pokrienost
Нема потреба да ја насочуваш антената кон предавателот ова го зборам за Скопје за другите градови незнам .Сите канали на БООМ Тв ,МРТ. Канал 5 и Телма се факаат без антена само со едно обично кабелчеso sobna antena imam prijatel koj boom tv so resiverot dvb-t gi faka site paketi na boom tv,sho ke rece bi trebalo da faka i nesto od komshiite..posto kako so rece analognata tv mu e so jak signal...
mene me interesira dali za dvb-t treba striktno nasocuvanje kon predavatelot ili...? za da se dobie slika
на нив додај ги сител и алсат, само тие имаат обврска да ги пуштат...другите не се национланиНекој да не знае дали порано ќе ги пуштат другиве канали,освен оние на МТВ,Канал 5 и Телма?