Од јуни 2013, само дигитална телевизија во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата bobipp
  • Време на започнување Време на започнување
друштво како е со новиве провајдери кои добија дозволи за емитување локално двб-т fta но не на кабелска , пример Тера ТВ Битола ... од кога ќе почнат
Тера веќе ја има во HD на двата локални Битолски кабелски оператори.

друштво како е со новиве провајдери кои добија дозволи за емитување локално двб-т fta но не на кабелска , пример Тера ТВ Битола ... од кога ќе почнат
Јас колку што знам Тера не доби DVB-T дозвола, туку дозвола да се нуди освен во Битола и во други некои градови и села, односно во поширок регион.

http://marketing365.mk/televiziite-tera-i-tvm-stanaa-regionalni/ за на кабел знам ...ама ова мислам дека ќе е FTA за преку dvb-t ...ако не грешам :P
Ne drugar,ova vazi samo za kabelskite operatori so se na regionalno nivo,istoto vazi i za TVM Ohrid,I jas celo vreme provervam dali zracit preku DVB-T ama nisto..iako na multipleksov so e od One za regionov Ohrid i Struga trebase za ima 2 regionalni kanali O2 i Art kanal ostana samo O2..bi bilo dobro da go popolnat toa mesto so TVM ama to zavisit i od samata televizija dali e spremna da platit 20 000 evra za na multipleks...

Здраво. Не сум поврзан на никакаков оператор но имам проблем со канлот МРТ1, каналот е на фрекфенција 514 ,но слика нема а, звук има и после некое време доаѓа сликата исто и на МРТ 2 и ДОБРАНИСКИ. а каналот на МРТ 1 ја има и на фрекфенција 490 исто и другите канали на МРТ. Кога ќе ги пребарам каналите другите македонски канали каналот МРТ 1 која е на фрекфенција 490 се губи , а остануваат другите два канли на фркефенција 490 , но кога ќе ги пребарам другите кодирани страснки канали и двете фрекфенции на МРТ 1 остануваат. Сето тоа само на ресивер само е проблемот.Дали знае некој дали до Оне е т.е Вип или некој друг проблем е , бидејќи неможе да биде проблем ресиверите што ги имам?

Здраво. Не сум поврзан на никакаков оператор но имам проблем со канлот МРТ1, каналот е на фрекфенција 514 ,но слика нема а, звук има и после некое време доаѓа сликата исто и на МРТ 2 и ДОБРАНИСКИ. а каналот на МРТ 1 ја има и на фрекфенција 490 исто и другите канали на МРТ. Кога ќе ги пребарам каналите другите македонски канали каналот МРТ 1 која е на фрекфенција 490 се губи , а остануваат другите два канли на фркефенција 490 , но кога ќе ги пребарам другите кодирани страснки канали и двете фрекфенции на МРТ 1 остануваат. Сето тоа само на ресивер само е проблемот.Дали знае некој дали до Оне е т.е Вип или некој друг проблем е , бидејќи неможе да биде проблем ресиверите што ги имам?
Јави се во vip на 077 1234 и ќе ти помогнат бидејќи тие се сега концесионери за DVB-T каналите.

Сега и овие канали ќе ги исклучат од а1 во 18.00 часот или ќе си останат ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom