Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
The worse scenario.... :tapp:

Зошто одеше да полагаш тогаш:uvo:? За по 5-10 години ако се одлучиш да седнеш зад волан, да бидеш почетник, па повторно да даваш пари за авто школа? Кога веќе си ја земала возачката, седни зад волан и вози. Во спротивно, само џабе си дала пари, кои можеше да ги искористиш за нешто друго.
Јас не ни сакав да полагам најискрено ако имав намера да возам немаше возачката да ми седи во новчаник само така колку да ја има.Моите сакаа да полагам од проста причина што и сестра ми има положено, па демек и на мене да ми го овозможат истото бидејќи го чувствуваат како обврска затоа и се согласив да полагам.Знам дека е лошо и џабе фрлање пари ама ете не ми доаѓа памет:uvo:

Вака сега!Тоа што имаш возачка (иако не возиш ништо во моментов)да не те загрижува воопшто.Ќе дојде време кога ќе ти биде потребна и неопходна а рутината за возење ќе си дојде сама по себе.Мојата сопруга исто немаше некоја посебна желба за возење па сега не излегува од кола.Имаш предност и при вработување исто така итн итн.Се ќе си дојде некогаш на свое место ќе видиш Чао и поз.бтв во која авто школа полагаше и какви ти се импресиите

Уште немам возачка.:kesa: Требаше претходното лето да земам часови па да полагам, ама ме мрзеше, така да ова лето ќе морам. Ај ќе ве молам препорачајте некоја добра авто-школа.

Не знаев кај да прашам, па ај тука си реков. Сега сум странство и не сум баш запознаен со работите, па сакав да прашам дали мора лично да се закажам за да извадам од новите возачки?

Денес положив за А категорија. Кои се адетите сега, како треба да се почасти, каде, стари моторџии, нови? :)

Имам 2 кациги, јакна, појас...и немам мотор :).

Лани ја шитнав јамахата. Сега сум во потрага...Не сум одлучил уште што ќе земам. Сакам патнички или кастом. BMW е добар избор...

Имам паѓано на све што може да се падне. Дури и лекарско уверение два пати вадев. Моето обучување траеше цирка пет години. Почнав пред да се запишам на факултет, а положив возачки (конечно) откако дипломирав.
Али како сум ја усвоила материјата, поооо! Што ме посети дека треба да ја продолжувам возачката - истекоа дваес години. Искуства?

Уште не сум полагал, од финансиски причини, ама планирам јули да уплатам часови и до, живи-здрави, уписи на факултет, да имам извозено и положено, да не се замарам со такво нешто кога ќе идам на факултет. Иначе имам возено неколку пати, првпат во јануари оваа година :kesa:на Пунто. Па и не ми иде толку лошо.

imam vozacka 4 godini ama sega sestrami polagase gledam se se izmenilo no mesto da se izmeni kon podobro toa e izmenato vo poloso pravo da vi kazam i novive zakoni koi gi imame za pravilata i propisite vo sooobrakjajot ni se katastrofa vi se molam zapaleni svetla denje vozac pocetnik ne smee da vozi posle 22h i ne smee da vozi klola pojaka od 1400cm2 i toa dve godini .
e ova so vozacov pocetnik vo stransvo e vaka polagas i zemas vozacka na 16 godini po sto 2 god si vozc pocetni i ne smees da vozis bez prisustvo na rodite pa taka po 2 god ti ke si imas vozacka so koj ke vozis kolku sakasi sto sakas a plus ke steknes dobro iskustvo bidejki vozwejneto vo prisustvo na roditel samoto ke te nauci na dobro odnesuvanje vo soobrakjajot a svetlata avtomatski se palat i gasnat so davanje kontakt pa tri akumulatori spoebav majke mu zaboravajki gi svetlata pusteni

imam vozacka 4 godini ama sega sestrami polagase gledam se se izmenilo no mesto da se izmeni kon podobro toa e izmenato vo poloso pravo da vi kazam i novive zakoni koi gi imame za pravilata i propisite vo sooobrakjajot ni se katastrofa vi se molam zapaleni svetla denje vozac pocetnik ne smee da vozi posle 22h i ne smee da vozi klola pojaka od 1400cm2 i toa dve godini .
e ova so vozacov pocetnik vo stransvo e vaka polagas i zemas vozacka na 16 godini po sto 2 god si vozc pocetni i ne smees da vozis bez prisustvo na rodite pa taka po 2 god ti ke si imas vozacka so koj ke vozis kolku sakasi sto sakas a plus ke steknes dobro iskustvo bidejki vozwejneto vo prisustvo na roditel samoto ke te nauci na dobro odnesuvanje vo soobrakjajot a svetlata avtomatski se palat i gasnat so davanje kontakt pa tri akumulatori spoebav majke mu zaboravajki gi svetlata pusteni

Correction
3 ГОДИНИ СИ ПОЧЕТНИК :helou:

Мене ми е глупаво со тоа киловатите. Јас еве сум официјално 5 години возач, неофицијално 7 :) (градска вожња :) ) и можам да гарантирам дека киловатите не го прават возачот - возач :)

Напоредно возев 128-ка 65КС (1300) и Опел Вектра 2000 кубика - 115КС, па еве жив здрав, никогаш ниту ги немам гребнато колите камоли собраќајка. Полно други примери знам.

Што се однесува на оние луѓе кои купиле Вектри пред 10 години од Германија од 2000 кубика за 4000 евра и сега децата треба да ги возат тие коли, а немаат пари за послабо возило.?!?!?!??!

Polagav minatiot mesec na 15 se poloziv od prva inaku vozev casevi i polagav so opel corsa i vcera si ja zemav vozackata

Денес положив јеје.Треба да се сликам за една недела

А сеа како е законоф од 17 можиш да одиш автошкола и да полагаш или од 17 ипол ??? Оти сеа пролетва напрајф 17 па не знам како е законоф , неам прашано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom