Нови возачки дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата marija aleksova
  • Време на започнување Време на започнување
Иам Б, и се си положив из прве :)

Тестови положив со 0негативни, сега вежбам полигон уште малку, па следната недела ако е се во ред ќе пријавам и за полагање:)

И јас исто треба да полагам за А, бев денес во мојата авто школа, уште лани уплатив за обука меѓутоа морав да патувам кога беа испитите и се пролонгира за оваа пролет.

Новата работа е што сега обуката и испитот се поскапи. Испитот мора да се изврши пред државна комисија и истата мора да обезбеди мотор. Моторот мора да биде нов, да задоволува одредени стандарди, 150cc и мора да биде сопственост на државната комисија (или кој ќе биде испитувачот, авто школите не можат да бидат).

Законот предвидува 2 категории за мотор, А и А1. А ќе биде над 150cc а А1 до 125cc. А1 ќе може да стекне 16 годишен кандидат, за после 2 години автоматски А1 станува А. Што се случува со оние кои веќе имаат Б и сакаат директно А, сеуште не се знае и законот не е добро оформен, меѓутоа засега А1 образец не постои па така оние кандидати со Б најверојатно ќе полагаат (и треба) за А.

Голем хаос е со полагањата за А категорија секаде и во сите градови, да се надеваме дека во најскоро време ќе се средат работиве и ќе се оформат комисии и тела кои ќе можат да ги спроведат испитите.
E затоа јас си побрзав, а инаку полагав со чопер Suzuki 250... Солидно машинче, само имаше многу луфта на задната ѕвезда, па на тргнување сецкаше, што за неискусен возач е проблем. Јас се снаоѓав, едндуро возев речиси 4 години, така да не ми беше проблем.

Бев возел уште пред да ги земам часовите. Значи, возев со Опел Корса во СИГНАЛ-М, во летото 2007, а во октомври кога наполнив 18 полагав тестови и градска (роденден ми беше на 22, а на 24 и 25 полагав) и положив на прва. Веќе имам 6 месечно искуство. хехе:)

Polozv pred tri meseci... Vozev so spark... a sega vozam golf 2 ... testovite gi pominav so 0 negativni... na garazi i gratska napraviv nekolku greski ama pominav na prva.... so racna imam malku problem (pred nekoj den mi se sluci da napravam zastoj na patot :icon_lol: ama za sreka se se resi) i zatoa ne sakam da vozam sama... cesto koga odam nekade sakam da ima nekoj poiskusen do mene...

Претходно немав возено.Почнав на 11 Февруари, завршив комплет се на 11 Април. Возев C3 и положив се од прва без негативни.Сега чекам да дојде 5 Мај да се сликам. Денес е потешко да паднеш отколку да положиш, нема врска со режимот од пред 20 години кога паѓале на градска и по 8 пати.

ima

A добро каде и како има во Скопјево авто школи кај кои може да се полага А категорија? А како што разбрав можело да се полага и со свој мотор. Нелогично ми е да се полага на МЗ затоа што ова е автоматик
Vo A.SH Volan ima !I toa so nov taze motor od onie korejskite,(Apachi taka neshto ama za vozenje e boza)i za polaganje isto taka.Osmicite na poligon se pravat kako pesna.Za poveke informacii slobodno na p.p

tiko zakon!

Ја уплатив треба да почнам деновиве да воза.Ама се педери од Селика ми рекоа дека можамд а си бирам кола,а сеа од коа уплатив ако сум сакал со поголемите коли 206,107 дасум плател уште 1000.Па сеа ке им се инатам ке идам со тико да возам.

Иначе научив да возам на Астра и затоа сакав со некоја поголема да возам.Зашто после ке породлжам со астрата да возам, и голема ке ми изгледа
Slobodno prodolzi so tiko!:music5:Zakon e za polaganje!Kratko i tesno i lesno za vozenje.Aposle za pogolemi vozila treba samo rutina (koja veke ja imash)Slobodno tiko,a za ovie od Selika hmm sigurno ne ste se razbrale od prva.Vsushnost taka e vo site ASH.Poskapo e swo nekoi vozila a so nekoi poevtino.Pozz

Напишано од Андроник
И јас исто треба да полагам за А, бев денес во мојата авто школа, уште лани уплатив за обука меѓутоа морав да патувам кога беа испитите и се пролонгира за оваа пролет.

Новата работа е што сега обуката и испитот се поскапи. Испитот мора да се изврши пред државна комисија и истата мора да обезбеди мотор. Моторот мора да биде нов, да задоволува одредени стандарди, 150cc и мора да биде сопственост на државната комисија (или кој ќе биде испитувачот, авто школите не можат да бидат).

Законот предвидува 2 категории за мотор, А и А1. А ќе биде над 150cc а А1 до 125cc. А1 ќе може да стекне 16 годишен кандидат, за после 2 години автоматски А1 станува А. Што се случува со оние кои веќе имаат Б и сакаат директно А, сеуште не се знае и законот не е добро оформен, меѓутоа засега А1 образец не постои па така оние кандидати со Б најверојатно ќе полагаат (и треба) за А.

Голем хаос е со полагањата за А категорија секаде и во сите градови, да се надеваме дека во најскоро време ќе се средат работиве и ќе се оформат комисии и тела кои ќе можат да ги спроведат испитите....Samo vo Skopje e ushte po staro polaganjeto.Koj se dvoumi neka se reshi sega za da fati po staro.

Јас сега ке полагам и се надевам дека ке полозам од прва па ке ви казам како бесе:pipi:

Тестови положив одма со зеро негативни. Сега доземам часови па да почнам со тие потешките полагања:)

со 107 возам :)

Денес си ја земав новата возачка дозвола. Чекав едно 30-40 дена све на све. И сега којзнае дали некој ќе ми ја побара возачката :)

Ја друго им покажувам кога ќе ме сопрат ;)

Имам положено за В пред околу 5 месеци.Положив се од прва, но како што имав трема на гратска никогаш не сум имала во животов, крв немав во мене особено кога се качија 4ца од комисијата во кола.Но успеав да положам незнам ни јас самата како уште не ми се верува.Ама од тогаш не сум се качила да возам, немам желба полагав само за да и го направам меракот на мајками зошто само за тоа ми збореше.:pipi:А за новата возачка no coment како робијаш сум на сликата не личам ни приближно на себе:kesa:

Имам положено за В пред околу 5 месеци.Положив се од прва, но како што имав трема на гратска никогаш не сум имала во животов, крв немав во мене особено кога се качија 4ца од комисијата во кола.Но успеав да положам незнам ни јас самата како уште не ми се верува.Ама од тогаш не сум се качила да возам, немам желба полагав само за да и го направам меракот на мајками зошто само за тоа ми збореше.:pipi:А за новата возачка no coment како робијаш сум на сликата не личам ни приближно на себе:kesa:
The worse scenario.... :tapp:

Зошто одеше да полагаш тогаш:uvo:? За по 5-10 години ако се одлучиш да седнеш зад волан, да бидеш почетник, па повторно да даваш пари за авто школа? Кога веќе си ја земала возачката, седни зад волан и вози. Во спротивно, само џабе си дала пари, кои можеше да ги искористиш за нешто друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom