New 3DS имаш?
Revelations е бољата. Mercs е полошата.
Ти одговарам тука на постот од другата тема зашто сакам малце поопширно да пишувам за игри за 3DS, па да не бидам оф-топик таму.
Да, New 3DS XL. Летоска го земав и до сега имам играно неколку од игрите што се појавуваат на сите листи за најдобри игри на 3DS, како Super Mario 3D Land, Luigi's Mansion 2, A Link Between Worlds, Ocarina of Time, Fire Emblem: Awakening и Xenoblade Chronicles. Исто ја земав и Metroid: Samus Returns првиот ден кога излезе и ептен ми се свиѓаше.
Инаку за Resident Evil точно е. Читав за двете игри пред да се одлучам да ја земам Revelations и видов дека таа е класична RE игра. Додека Mercs, како што разбрав, е обичен шутер со тепање бранови од непријатели.
Моментално ја играм Dragon Quest VIII. Планирам после неа да продолжам со други JRPG, зашто жанров почнува да ме влече. Би ги играл Bravely Default/Second, а исто сакам да играм и Final Fantasy, пошто немам играно до сега. За DS ги има FFIII и FFIV, ама ќе мора физички копии да најдам, што може да биде заебано тука.