Neotel интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
31 декември 2009
Мислења
582
Поени од реакции
163
Mene mi siminja max so 300-320 kb a pred nadgradbata sugava siminjase so 480kb
Vlatce fala mnogu vlegov vo antenata ama zabe nebiva do antenata e neso.

Член од
24 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
znae li nekoj kako e ip adresata od antenata za da si namestam signalot zosto ovie aber nemaat da dojdat.
Нема потреба од такви ствари. Задржи го само Scan копчето 10-15 секунди и автоматски ќе си скенира и ќе се среди сигналот

Јас користам интернет од неотел (неограничен пакет со брзина од 4 Mb) во Скопје. Значи минатата година интернетот беше супер, ама при крај на годината правеа некој upgrade на нивната мреже као демек ќе имало побрз интернет. Не крај испадна дека ни го ограничија интернетот на 3Mb и не е стабилен воопшто. Лани беше цело време 4 Mb (нормално некогаш ќе се намалеше брзината малце) а сега никогаш не е 4 Mb и знае да падне брзината до 0,4 Mb. Башка си трае таа брзина саат два и не може ништо да работиш. Па им се јавам на подршка да видат што е маката па 5 мин ме гњават, нема ништо да направат, ќе ми речат дека ќе кажат на ИТ одделот да провери што е проблемот и ќе ми се јават. Па чекам саат време, два, ги нема да се јават и пак им се јавам, ќе им кажам дека сум се јавил пред два саати и не е добар пак инетот и ќе почнат да се вадат на старата финта: Па ние не ти гарантираме брзина од 4 Mb, бла,бла бла,... Им викам дека не сум видел брзина од 4 Mb пола година па ме прават луди дека се е ок од нивна страна , бла, бла ... И најжално е што јас пак си работам со брзина од 0.3Mb.
Толку сум изреволтиран што не знам што да правам, ама уште малце и ќе ги откачам кај и да е. А вие кои планирате да се уклучувате немојте оти гледам неотел дава огромни пакети на каблоски телевизии по периферијата на Македонија и со тоа кај нас паѓа драстично брзината на интернетот.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Користам неотел веќе 40 дена.
Досегашно искуство:

- Дисконекции на секои неколку минути (преку ден и кога е лошо времето) значи е до антената
- Непрофесионална техничка подршка, ако почнете да им се јавувате секој ден и да кажувате дека не ви работи интернетот, ве од*буваат со финтата 'ќе провериме и ќе ви се јавиме' и не се јавуваат. Ова ми го направија 3 пати.
- ЕКСТРЕМНО непредвидлива брзина...сега тестирав (времето е облачно и малку дува ветер), и беше околу 100kb download според speedtest и тоа со сервер од Србија...

Ако живеете далеку од град не ни помислувајте да земете од нив...MtNet се засега најдобри во секој поглед кога доаѓа до интернет.

Ги имам пробано и OnNet ама тоа беше во 2006та. Сега ќе им раскинам на неотел и ќе ги пробам Mtnet па onnet во последен случај.

Меѓутоа неотел се крајно непрофесионални во секој поглед. Често имаат интернални проблеми (значи ќе имате слаб интернет не заради антената или компјутерот него заради тоа што немаат добра поврзаност со соседиве и проблеми со нивните компјутери најверојатно), ако имате проблем со интернетот немаат некој добар начин да дијагностицираат што е точно (се што можат да проверат е дали сигналот е океј и тоа е тоа..ако имате проблем со дисконекции неможат точно да прецизираат) и техничката подршка им е за нигде, ако имате ептен лоши проблеми ве игнорираат (како што видов до сега, 3-4 души се во техничка и ако некој почне да им 'досаѓа' веројатно се договараат да го од*ебат со финтата 'еј ќе ти се јавиме да провериме што е од тука ќе се јавиме за 30-40 мин и никогаш не се јавуваат.)

P.S. Исто така викаат дека даваат динамичка IP адреса, ова е далеку од точно. Досега ми се нема сменето IP адресата...значи нема никаков начин вие по свој избор да ја смените IP адресата, дури и ако им се јавите у техничка и им речете да ја сменат ниту тие не можат таму...што зборува дополнително колку примитивни системи имаат таму.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Користам неотел веќе 40 дена.
Досегашно искуство:

- Дисконекции на секои неколку минути (преку ден и кога е лошо времето) значи е до антената
- Непрофесионална техничка подршка, ако почнете да им се јавувате секој ден и да кажувате дека не ви работи интернетот, ве од*буваат со финтата 'ќе провериме и ќе ви се јавиме' и не се јавуваат. Ова ми го направија 3 пати.
- ЕКСТРЕМНО непредвидлива брзина...сега тестирав (времето е облачно и малку дува ветер), и беше околу 100kb download според speedtest и тоа со сервер од Србија...

Ако живеете далеку од град не ни помислувајте да земете од нив...MtNet се засега најдобри во секој поглед кога доаѓа до интернет.

Ги имам пробано и OnNet ама тоа беше во 2006та. Сега ќе им раскинам на неотел и ќе ги пробам Mtnet па onnet во последен случај.

Меѓутоа неотел се крајно непрофесионални во секој поглед. Често имаат интернални проблеми (значи ќе имате слаб интернет не заради антената или компјутерот него заради тоа што немаат добра поврзаност со соседиве и проблеми со нивните компјутери најверојатно), ако имате проблем со интернетот немаат некој добар начин да дијагностицираат што е точно (се што можат да проверат е дали сигналот е океј и тоа е тоа..ако имате проблем со дисконекции неможат точно да прецизираат) и техничката подршка им е за нигде, ако имате ептен лоши проблеми ве игнорираат (како што видов до сега, 3-4 души се во техничка и ако некој почне да им 'досаѓа' веројатно се договараат да го од*ебат со финтата 'еј ќе ти се јавиме да провериме што е од тука ќе се јавиме за 30-40 мин и никогаш не се јавуваат.)

P.S. Исто така викаат дека даваат динамичка IP адреса, ова е далеку од точно. Досега ми се нема сменето IP адресата...значи нема никаков начин вие по свој избор да ја смените IP адресата, дури и ако им се јавите у техничка и им речете да ја сменат ниту тие не можат таму...што зборува дополнително колку примитивни системи имаат таму.
KaiTekk имаа до сега надградба на системот.И за можни пречки во сигналот известија на главната страна.Еве од 1 јуни ги зголемија брзините.Можеш да влезеш на нивната страна и да провериш.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.110
Поени од реакции
1.396
Многу зголемиле само 1 мбит:pos2:

Член од
24 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
KaiTekk имаа до сега надградба на системот.И за можни пречки во сигналот известија на главната страна.Еве од 1 јуни ги зголемија брзините.Можеш да влезеш на нивната страна и да провериш.
Како да не ги зголемиле. Ај измери ја брзината на интернетот и постирај од speedtest.net откако ќе измериш имаш форум линк. Интернетот во последно време им е СРАЊЕ. И точно е тоа
шо го рече KaiTekk дека имаат и срање подршка, као демек ќе провериме и ќе ви се јавиме. ИМ БЕШЕ добар интернетот. Лани точно е дека беше супер. Меѓута оваа година е катастрофа. Каков и да земеш интернет подобар ќе биде од овој на неотел

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
ааа ако се ослонуваш ти на speedtest.net ке ја наредиш работата,никад нема реално да си видиш колку ти тера у пракса,земи стај некој торент со сидери и ке си видиш колку ти тегне,мене на спид тест ми вади 6 мегабити а симнувам со еден мегабајт преку торент.

Член од
24 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Па точно е дека ако серверот на t-home на speedtest.net е зафатен нема да ти покаже реална брзина. Ама кај мене торентите не одат ни со 200 KB/s. А инаку и во 3 саат на сабалје сум мерел на speedtest.net а и на speedtest.neotel.net.mk брзината на сумнување никогаш не оди над 3 Mb/s. А башка никој не може да ми каже дека speedtest е толку неточен да прави толку големи грешки(демек интернетот ми е 5 Mb a го мери на 300 kb/s, тоа е 0.3Mb/s)А имам и другари кои имаат инет од неотел, и кај нив е катастрофа!!!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Далеку од тоа дека Мтнет е најдобриот интернет кај нас! Кејблел има најстабилен нет у поглед на вариација на пинг (за играње игри онлајн и гледање стриомви Јутјуб и слично) Најдобриот нет генерално е Кејблтел у Македонијава инаку јас сум на Неотел освем тоа што е неограничен за друго ништо не го бива освем после 1 навечер.

Да не бидам погешно сватен добар нет у МК не постои али нај солиден е Кејблтел 1000% ви гарантирам, не зборам за паѓање и слично него за она што го наведов горе, впрочем така се гледа најмногу колку ти чини нетот, исто и брзината на даунлоад најмалце варира во споредба со другите провајдери.

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.159
Поени од реакции
2.758
Потполно се сложувам со Psyside дека cabletel во однос на цена,брзина,трансфер итн. е најдобар во мкд.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Искрено мислење од намачен корисник на НеоТел

Неотел според мене се чергари невидени какви што нема во Македонија во моментов. Можеби има и поголеми чергари од нив, но во Топ 5 ги ставам и нив.

Зошто?

Јас сум љубител на online играње на Counter Strike. Мојов кабелски оператор ми е интернет провајдер, па пред да наместам и фиксна телефонија од кај нив, ми пренесуваа интернет од Телекомот. И беше ОК. Имаше повремени проблеми, но воглавно беше во ред. Понекогаш и данлоадирав торенти и играв CS истовремено.

НО. Одкога ставив фиксна телефонија од мојов кабелски оператор ме префрлија на НЕОТЕЛ. И луѓе, верувајте, 90% од времето ИМАМ ВИСОК ПИНГ. Online играње - заборавете.

Остај тоа што брзината не е константна, барем пингот да е како што треба. Но ете, плаќам пари за да добијам интернет, а добивам гом*а.

НЕОТЕЛ се говеда невидени, не дај боже да заврне. Ке останете отсечени од светот дури не се управи времето. Гомнари. Се заебав само со телефонијата, имам договор сега неможам да ја раскинам.

Секој трет ден им звонам за да пријавам проблеми (и ке им звонам и понатаму), се дури не си го средат нивната тиња и ср*ње од интернет

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Така е за онлајн играње заборави бежичен интернет од било која фирма било каде, не само Неотел и не само во Македонија. Со Македонци имам 150 пинг кога играм Дота...Додека пак гледањето видеа онлајн е вистински мачење. потврда за срањето е што мојот другар на Пингтест ( он е на Кејблтел) со Рим теситрање (тројца правевиме тест) имаше 85 пинг и 10 џитер, додек јас имав 180 пинг и 45 џитер, мислам катастрофа...D оцена нон стоп добивам на Пингтест..

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
Сите што пишаа за неотел (критики) беа во право после мене.

Мал апдејт..земав call&surf од МaxAdsl и досега сум презадоволен се иде супер...мтнет имаат далеку посупериорна стабилност/брзина/техничка подршка од неотел засега.

Kajgana Shop

На врв Bottom