Неотел според мене се чергари невидени какви што нема во Македонија во моментов. Можеби има и поголеми чергари од нив, но во Топ 5 ги ставам и нив.
Зошто?
Јас сум љубител на online играње на Counter Strike. Мојов кабелски оператор ми е интернет провајдер, па пред да наместам и фиксна телефонија од кај нив, ми пренесуваа интернет од Телекомот. И беше ОК. Имаше повремени проблеми, но воглавно беше во ред. Понекогаш и данлоадирав торенти и играв CS истовремено.
НО. Одкога ставив фиксна телефонија од мојов кабелски оператор ме префрлија на НЕОТЕЛ. И луѓе, верувајте, 90% од времето ИМАМ ВИСОК ПИНГ. Online играње - заборавете.
Остај тоа што брзината не е константна, барем пингот да е како што треба. Но ете, плаќам пари за да добијам интернет, а добивам гом*а.
НЕОТЕЛ се говеда невидени, не дај боже да заврне. Ке останете отсечени од светот дури не се управи времето. Гомнари. Се заебав само со телефонијата, имам договор сега неможам да ја раскинам.
Секој трет ден им звонам за да пријавам проблеми (и ке им звонам и понатаму), се дури не си го средат нивната тиња и ср*ње од интернет

Браво, друже. ТАКА Е!!! Само да имаше некој од Неотел па да го прочита ова. Изгледа затоа ја тргнаа формата за пријави на проблем од https://support.neotel.com.mk
Изгледа им се здосадило да читаат критики и ја тргнале да не може да пријавуваме.
Морони :nesum: