Neotel интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
24 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Неотел според мене се чергари невидени какви што нема во Македонија во моментов. Можеби има и поголеми чергари од нив, но во Топ 5 ги ставам и нив.

Зошто?

Јас сум љубител на online играње на Counter Strike. Мојов кабелски оператор ми е интернет провајдер, па пред да наместам и фиксна телефонија од кај нив, ми пренесуваа интернет од Телекомот. И беше ОК. Имаше повремени проблеми, но воглавно беше во ред. Понекогаш и данлоадирав торенти и играв CS истовремено.

НО. Одкога ставив фиксна телефонија од мојов кабелски оператор ме префрлија на НЕОТЕЛ. И луѓе, верувајте, 90% од времето ИМАМ ВИСОК ПИНГ. Online играње - заборавете.

Остај тоа што брзината не е константна, барем пингот да е како што треба. Но ете, плаќам пари за да добијам интернет, а добивам гом*а.

НЕОТЕЛ се говеда невидени, не дај боже да заврне. Ке останете отсечени од светот дури не се управи времето. Гомнари. Се заебав само со телефонијата, имам договор сега неможам да ја раскинам.

Секој трет ден им звонам за да пријавам проблеми (и ке им звонам и понатаму), се дури не си го средат нивната тиња и ср*ње од интернет
:vozbud::vozbud::vozbud:
Браво, друже. ТАКА Е!!! Само да имаше некој од Неотел па да го прочита ова. Изгледа затоа ја тргнаа формата за пријави на проблем од https://support.neotel.com.mk
Изгледа им се здосадило да читаат критики и ја тргнале да не може да пријавуваме.
Морони :nesum:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.841
Поени од реакции
1.620
Јас незнам само како не им е срам.

Срање од интернет.

Член од
24 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
катастрофа

Бев до неотел ми го заменија апаратчето со ново и сега навистина се достигнува брзина од 5 Mb. Ама пак има проблеми. Кога ќе се тестира интернетот со speedtest.neotel.net.mk навистина е 5Mb, ама реалната брзина не е толку :nenene::nenene::nenene:
На speedtest.net покажува 2 Mb, а кога ќе се вклучи торент ни сајтовите не се отвараат, се блокира скрос.
КАТАСТРОФА !!!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.762
Поени од реакции
18.519
Топ беше нетот (пред 1 година) додека не дознаа повеќе луѓе дека нема лимит па го ставија. Со тоа автоматски им се оптертија серверите кои како и сите македонски провејдери ( не ги апгрејдуваат) паралено со порастот на корисниците, и сега преку ден е научна фантаситка да постигнеш поголема брзина од 3мб ма и тоа е многу.

Единствено од 1:00 навечер е добар нетот, негде до 7:00 после тоа брзината паѓа за најмалце 50%

Член од
24 април 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
Абе ок е да се намали брзината, ама на моменти паѓа под 1 Mb !!!!!!

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Vo princip WImax e super tehnologija ,ako ima dobra pokrienost i golem bandwidth na baznata stanica.

Toj e podobrena verzija na WIFI i raboti vo radius do 50 KM vo optimalni uslovi daleku e podobar od 3g vo pogled na brzina i latencija.

jas imav prilika da go testiram na Neotel i skoro sekogas ja dobivam maksimalnata brzina e sega za onie korisnici, sto se podaleku od radiusot na pokrienost mozat da imaat problemi.

ako ne se site sijalicki na maksimum 4 do 5 crticki ke imate problemi so radio signalot i brzinata .

RESENIE : povekje bazni stanici,

Koga ke pravat nadgradbi ili ke postavat novi bazni stanici ne znam.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Provereno raboti vo Ohrid,signalot ne e najak ama e stabilen znaci vo sekoj grad vo centralnoto podracje e top ,epa ova e idninata sega uste da ima i roaming i cao za telefoni i optika.

barem poprakticno e,

test.JPG
Signal dve crticki
Connection State Connect
Frequency 3570000 KHz
Base Station ID 7B:00:7B:07:01:03
Signal Strength (RSSI)-82.79 dBm
Signal Quality (CINR Reuse1)11.68 dB
Signal Quality (CINR Reuse3)16.45 dB

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Овој нет е супер. Стварно. Техничка поддршка не ги чекаш скоро ич на телефон, брзо решаваат проблеми. Стабилен интернет до даска :D - 3mb со 30GB и си шибам.. Ниеднаш нетот не ми намалил или пак варирал брзина. Читам мислењава сите викаат катастрофа, значи до ден денес богами доста се подобриле, мило ми е за тоа стварно. Нетов и да грми и да вее, ни паѓа ни намалува брзина. Мојата локација е во Топанско Поле, општина Чаир (Скопје). Вреди нетов стварно..

Единствена лоша мана:
ПИНГОТ на кантер со овој нет ми е катастрофа. На максарена серверите (кои се наоѓаат во МК) пингот ми е некаде 60-50...Додека на некој друг испод 90 не иде. Јас ги контактирав, они рекоа дека работат на унапредување на технологијата, со тоа и решавање на истиот случај. Вреди да се чека, стварно вреди, за тие пари :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Овој нет е супер. Стварно. Техничка поддршка не ги чекаш скоро ич на телефон, брзо решаваат проблеми. Стабилен интернет до даска :D - 3mb со 30GB и си шибам.. Ниеднаш нетот не ми намалил или пак варирал брзина. Читам мислењава сите викаат катастрофа, значи до ден денес богами доста се подобриле, мило ми е за тоа стварно. Нетов и да грми и да вее, ни паѓа ни намалува брзина. Мојата локација е во Топанско Поле, општина Чаир (Скопје). Вреди нетов стварно..

Единствена лоша мана:
ПИНГОТ на кантер со овој нет ми е катастрофа. На максарена серверите (кои се наоѓаат во МК) пингот ми е некаде 60-50...Додека на некој друг испод 90 не иде. Јас ги контактирав, они рекоа дека работат на унапредување на технологијата, со тоа и решавање на истиот случај. Вреди да се чека, стварно вреди, за тие пари :)

На братучед ми тоа му го викаат може година и пол :tv:

A колку плаќаш? :)

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66

aj dosta ne mozam da ve slusam neotel se ZAKON !!!

lamja25

Grande FIORENTINA !!!
Член од
5 декември 2007
Мислења
2.339
Поени од реакции
66
na rabota be preku neotel:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.762
Поени од реакции
18.519

aj dosta ne mozam da ve slusam neotel se ZAKON !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom