Зашто не ? ај една мала кратка статистка/анализа за Леброн па после образожи ми зашто не е ГОАТ
Од годината кога е драфтуван 2003 воедно и првата негова сезона па се до оваа 2018-2019 "катастрофална" регуларна сезона Леброн има просек од 27.2 поени по натпревар само 2014/15 тие две сезони во мајами имаше по 25.3 ппн и 20.9ппн во неговата руки сезона,дури и оваа последнава сеозна у Лејкерс има само 55 натпревари и пак има 27.4 ппн а збориме за регуларна сезона без плејоф
За плејоф ги знаеме сите бројките на Леброн доста доволно ни се познати на сите што глеаме НБА, и тоа дека воедно го помина и М.Џ на All time scoring list ама ај пак ќе ги спомнам.За 13 сезони што има играно во Плејоф има просек 28.9 поени по наптревар и тоа во 239 утакмици дадени тотал 6911 коша ... со 3 шампионски титули
2003-04 Руки на годината
2003-04 All rookie team
15 пати All Star
3 пати шампион
6 пати All defensive team
3 пати MVP
3 пати MVP на финале
15 пати All NBA
Тончи ако ова не се ГОАТ бројки и тоа што го прави човеков како играч еве не знам кажи ми ти

и да факт е дека е маркетинг машина ама па и Џордан беше исто со патиките и со Gatorade беше маркетинг машина е сеа јебига што не била ерата на социјални мрежи M.Џ дури и поголем маркетинг гигант би бил од Леброн
Но хејт си дискутираме само а иначе не сум некој голем фан на Леброн не сум имал ни постер ни патика ни тренерка од него