НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Сите сме гледале НБА, немора да ми кажувате кој е ГОАТ. Не постои кошарката само 10 години.
ГЛедам пола не ме сфатиле али нема гајле. Освен @MacedoniaTimeless кој ја долови поентата дека се е за пари.

Како играч, НЕ!

Зашто не ? ај една мала кратка статистка/анализа за Леброн па после образожи ми зашто не е ГОАТ

Од годината кога е драфтуван 2003 воедно и првата негова сезона па се до оваа 2018-2019 "катастрофална" регуларна сезона Леброн има просек од 27.2 поени по натпревар само 2014/15 тие две сезони во мајами имаше по 25.3 ппн и 20.9ппн во неговата руки сезона,дури и оваа последнава сеозна у Лејкерс има само 55 натпревари и пак има 27.4 ппн а збориме за регуларна сезона без плејоф

За плејоф ги знаеме сите бројките на Леброн доста доволно ни се познати на сите што глеаме НБА, и тоа дека воедно го помина и М.Џ на All time scoring list ама ај пак ќе ги спомнам.За 13 сезони што има играно во Плејоф има просек 28.9 поени по наптревар и тоа во 239 утакмици дадени тотал 6911 коша ... со 3 шампионски титули

2003-04 Руки на годината
2003-04 All rookie team
15 пати All Star
3 пати шампион
6 пати All defensive team
3 пати MVP
3 пати MVP на финале
15 пати All NBA

Тончи ако ова не се ГОАТ бројки и тоа што го прави човеков како играч еве не знам кажи ми ти ;)и да факт е дека е маркетинг машина ама па и Џордан беше исто со патиките и со Gatorade беше маркетинг машина е сеа јебига што не била ерата на социјални мрежи M.Џ дури и поголем маркетинг гигант би бил од Леброн :icon_mrgr:

Но хејт си дискутираме само а иначе не сум некој голем фан на Леброн не сум имал ни постер ни патика ни тренерка од него :icon_lol:

Одбранава што се игра сеа со одбраната од времето на Џордан.

2003-04 Руки на годината
2003-04 All rookie team
15 пати All Star
3 пати шампион
3 пати MVP
3 пати MVP на финале
15 пати All NBA
Па у све ова е подобар Џордан, не знам само настапи на Ол Стар пошо праеше пауза нели.

НБА финалиња:
Џордан - 6 од 6
ЛеБрон 3 од 8

#фалачаопријатно

Бај д веј (изговорено со гласот на Анкл Дру): Бил Расел освои 11 титули во 13 сезони во кои играше кошарка.

Расел има играно само една олимпијада и како што вика тетка Wiki, у финалето поштено ги издоминирале СССР :)
Џордан има играно 2 олимпијади. 1984 во која бил најдобар стрелец и 1992 која што јас ја гледав на која Баркли имаше највеќе кошеви, ама се знаеше кој беше шефот у тој тим.
ЛеБрон на олимпијадата 2004та се жалеше дека не играл доволно, затоа освоиле бронза.
На светското у Јапонија по 2 години играше и пак освоија... БРОНЗА.
Дури после тоа и тој освојува 2 злата.

Музиката не почнува со техно, или што и да слушате сега вие младите. Има нешто и од пред тоа.

Со сета почит кон Леброн Џејмс како еден од најдобрите кошаркари, можеби во најдобрите десет на сите времиња, нема никаква причина да се споредува со Мајкл Џордан. Ни маркетиншки ниту кошаркарски.

Sent from my Redmi

Зашто не ? ај една мала кратка статистка/анализа за Леброн па после образожи ми зашто не е ГОАТ

Од годината кога е драфтуван 2003 воедно и првата негова сезона па се до оваа 2018-2019 "катастрофална" регуларна сезона Леброн има просек од 27.2 поени по натпревар само 2014/15 тие две сезони во мајами имаше по 25.3 ппн и 20.9ппн во неговата руки сезона,дури и оваа последнава сеозна у Лејкерс има само 55 натпревари и пак има 27.4 ппн а збориме за регуларна сезона без плејоф

За плејоф ги знаеме сите бројките на Леброн доста доволно ни се познати на сите што глеаме НБА, и тоа дека воедно го помина и М.Џ на All time scoring list ама ај пак ќе ги спомнам.За 13 сезони што има играно во Плејоф има просек 28.9 поени по наптревар и тоа во 239 утакмици дадени тотал 6911 коша ... со 3 шампионски титули

2003-04 Руки на годината
2003-04 All rookie team
15 пати All Star
3 пати шампион
3 пати MVP
3 пати MVP на финале
15 пати All NBA

Тончи ако ова не се ГОАТ бројки и тоа што го прави човеков како играч еве не знам кажи ми ти ;)и да факт е дека е маркетинг машина ама па и Џордан беше исто со патиките и со Gatorade беше маркетинг машина е сеа јебига што не била ерата на социјални мрежи M.Џ дури и поголем маркетинг гигант би бил од Леброн :icon_mrgr:

Но хејт си дискутираме само а иначе не сум некој голем фан на Леброн не сум имал ни постер ни патика ни тренерка од него :icon_lol:

Карим Абдул Џабар
Џордан
Бил Расел (11 ТИТУЛИ)
Коби (да, подобар е од бронко)
Лебронтије
сфе остало...

п.с. сакам вечер да тепа торонто пак

Vecerva Curry repriza preku 40 ke stavi. No se nadevam i Kawhi ke odigra jako i sakam Toronto da tepa. Posle pri rezultat 3:1 za Toronto, ke stavame pari na GSW. Ke se vrati Durant i 3 po red ke tepa GSW, ke ja vrtat od 3:1.

Vecerva Curry repriza preku 40 ke stavi. No se nadevam i Kawhi ke odigra jako i sakam Toronto da tepa. Posle pri rezultat 3:1 za Toronto, ke stavame pari na GSW. Ke se vrati Durant i 3 po red ke tepa GSW, ke ja vrtat od 3:1.
Многу си заболен со кладионата друже, си правиш планови и желби за што и како би уплатил ако тепаат Торонто наредната :D

Леле не ми се верува што гледам :vozbud:
Никогаш не верував дека ќе стигне Торонто до финале на НБА, а уште помалку дека ќе игра подобро од една од најдобрите (да не речам најдобрата) франшиза во НБА.

аааааааааааааааааааааааааааааа :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Ајде уште една четвртинаааааааааааааааааааа

Греота Венвлит, господ во бели гаќи го виде...

Кари се потроши на претходниот натпревар.
Репторс се се подобри со секој натпревар.

Пред 3 години изгубија после 3-1 водство, да видиме дали ќе успеат да победат после толкава разлика.

:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:[DOUBLEPOST=1559965054][/DOUBLEPOST]Во ниту еден момент у серијава не се опуштив..уште не ми е верно водство..едноставно не ми се верува..

Очекувам да изгубат 4-3.

Цело време очекувам да изгубат ама ете...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom