НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кари 2015 и Дурант 2012.. Двата ќе завршат повисоко на ол-тајм листата од сите овие шо ги наброја

И Кари и Дурант имаат титули (и тоа против ЛеБрон), што мислам дека е поентата од овој аргумент. Од моментот кога Џордан се пласираше во своето прво финале и го освои не дозволи на никој да му го зеде тронот, ЛеБрон - not so much.

Значи ПРЕЕЕЕМНОГУ фактори има што треба да се земат во предвид, зошто пробувате да се докажете за нешто за кое нема докажување. Дајте некој коментар за финалево, што очекувате, дали може до некое изненадување Леброн или рутински ќе си освојат ГСВ ?

Значи ПРЕЕЕЕМНОГУ фактори има што треба да се земат во предвид, зошто пробувате да се докажете за нешто за кое нема докажување. Дајте некој коментар за финалево, што очекувате, дали може до некое изненадување Леброн или рутински ќе си освојат ГСВ ?

Не се докажуваме, си дискутираме, барем некои.
:icon_mrgr:
Сеа у мода е тиа, глеајте по спортскиве емисии у Америка, сите го праат муабетов :)
И од тоа што глеам многу ме радува дека Леброн го хејтаат само кловнови ко Стивен А Смит и Скип Бејлис, исто ко на темава :icon_lol:

За финалето што да зборимо, ГСВ е прејак 4-1 ќе биде, 4 ол стар играчи против Карпош Соколи со Леброн :icon_lol:

Кари 2015 и Дурант 2012.. Двата ќе завршат повисоко на ол-тајм листата од сите овие шо ги наброја

Му ја заврши ерата на Пистонси (2007) и Селтикси (2012).. Можи не беа во прајм ама сеуште беа на врвот на конференциите.. од 3-1 се врати против 73-9 тим со 3 легендарни перформанси

пс Не е Леброн крив шо по 3-4 ѕвезди секоја сезона бегат во западот од страв
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Ах бе шо давам да освој ЛеБрон ова година па никој да непиши повеќе тука.

Најак е Стивен А Шит вика дека ЛеБрон стигнал до финале заради среќата. Е такви сте вие тука без размислување лупате само од некаков револт или комплекс кон ЛеБрон.

Сите сега збораат за Џордан дека не е уште појавена таја понова генерација после сите ќе бидат ЛеБрон незнам шо не е јасно после друг ќе дојди ама тешко дека таков играч како ЛеБрон со толкава килажа,сила и брзина ќе израсни некогаш со шут со се.

1. Се изнајадовте гомна а 80% од вас глеале 10 минутен хајлајт рил на Јутуб од Џордан

2. Мајк Браун, Ерик Споелстра, Дејвид Блат и Тајрон Лу му се тренери низ кариера, Џордан го имаше најдобриот тренер што некогаш шетал по земјава.

Страв ми е да замислим Леброн што би праел под Поповиќ.

3. Ти кажав дека Леброн е поголем, физички по спремен и побрз од Џордан, и дека би ги стаел сите паре на него 1 на 1, од 10 партије 7-3 преку сила :icon_mrgr:
1. Не се сите родени у 21 век, има и пензионери на темава, момци кои кинеле Тигар баскети по маалски кошеви.
Другар ми Гоце од основно имаше спрат у куќа само за него, и се збиравме групно да гледаме НБА финалиња кај него. Обично јас останував буден цела ноќ и у 3 сабајле ги будев другите и правев кафе.

2. Мајк Браун, добар тренер. Ерик Споелстра, одличен, башка под менторство на Пет Рајли кој беше тренер на Лејкерс со Меџик и шоутајм тимот, да беше некој друг тренер можда ни тие 2 титули у Мајами немаше да ги освои. Дејвид Блат не се снајде баш најдобро у НБА. Тајрон Лу, сајбер-што?

За Попович мене не ми е страв. Попович е веќе со една нога у пензија. Не верувам дека Леброн ќе отиде у Спарс. Башка Попович нема живци за луѓе како Леброн.

3. Бич плиз, Ален Ајверсон има да му ги извади ѕврцките на Леброн у 1 на 1, а не па Џордан. Разликата е што у 90тите се јадеше реален ќотек на утакмици, така да ова со физичката големина не игра улога. Џордан е еден од кошаркарите со најбрзи рефлекси кој некогаш играл.

Леброн побрз од Џордан, одлично познавање на кошаркарската игра.

LeBron is bigger, faster, stronger, smarter (sorry, but it's true; as Skip Bayless said this week, LeBron has the highest basketball IQ since Magic Johnson), and more durable than his rival for the title of greatest of all time.

FoxSport, и пази Бејлис е еден од најголемите хејтери на Леброн

"LeBron James is the best athlete of today, and he's probably a better athlete than Michael Jordan was. He's bigger, he's faster, he's stronger."
Ајзеа Томас

Lebron James is bigger, faster, and stronger than Michael Jordan. Lebron James can guard a point guard such as Chris Paul while switching over to defend a seven-foot center such as Deondre Jordan. Michael Jordan revolutionized the game but he was skinny and would lose in a one-on-one game with James. Michael Jordan had Scottie Pippen and Dennis Rodman while Lebron took a Cavaliers team to the finals with absolutely nobody.

НБЦ спорт

Lebron is bigger, stronger, faster and smarter
Lebron’s basketball I.Q. is up there with Magic Johnson and Larry Bird, and physically the NBA has seen few like him.

Еспн.

Ако сте отишле на два тренинга Баскет и тато ви купил дресче и потници не значи дека разбирате кошарка и сте експерти :)

Толку од моето познавање кошарка

tenor.gif

@Tonchie мислев да го имал Леброн Попвиќ цела кариера, најдобриот тренер на деншницава, ко што го имал Џордан Зенот
Споелстра стана добар тренер тогаш бешњ почетник.
Браун добар тренер, не ме јеби :)

За другово ќе ти пишем покасно сеа од телефон ме мрзи

Марли другар, заобиколи ме кога е во прашање кошарка, жити мајка. Леброн побрз од Џордан, значи боже сачувај еј. Поснажен да, повисок да, ама побрз ќе си го прашам стојко. Ајзеа Томас еј :) :) :) Еден од најисфрустрираните ликови од Џордан :)

И на Џони му објаснував пред некое време, кошарката не е спорт на спринтери, не се мери брзината на тој начин. Ако мислиш ти дека Леброн има побрз прв чекор од Џордан, или дека е побрз со топка тогаш закажи си у Систина со време, ако сакаш ќе ти дадам и бројче, имам луѓе не е фрка.

П.с. За мене Џордан е подобра атлета од Леброн, значи зборам ЗА МЕНЕ, лично. Кога некој би ме прашал како сакаш да ти изгледа совршениот кошаркар би рекол како Џордан, тука околу 2 метра висок, брз, експлозивен, односно се она што е Џордан. Да не биде дека нешто го серам со ова Леброн, он си е страва атлета, нема тука збор.

LeBron is bigger, faster, stronger, smarter (sorry, but it's true; as Skip Bayless said this week, LeBron has the highest basketball IQ since Magic Johnson), and more durable than his rival for the title of greatest of all time.

FoxSport, и пази Бејлис е еден од најголемите хејтери на Леброн

"LeBron James is the best athlete of today, and he's probably a better athlete than Michael Jordan was. He's bigger, he's faster, he's stronger."
Ајзеа Томас

Lebron James is bigger, faster, and stronger than Michael Jordan. Lebron James can guard a point guard such as Chris Paul while switching over to defend a seven-foot center such as Deondre Jordan. Michael Jordan revolutionized the game but he was skinny and would lose in a one-on-one game with James. Michael Jordan had Scottie Pippen and Dennis Rodman while Lebron took a Cavaliers team to the finals with absolutely nobody.

НБЦ спорт

Lebron is bigger, stronger, faster and smarter
Lebron’s basketball I.Q. is up there with Magic Johnson and Larry Bird, and physically the NBA has seen few like him.

Еспн.

Ако сте отишле на два тренинга Баскет и тато ви купил дресче и потници не значи дека разбирате кошарка и сте експерти :)

Толку од моето познавање кошарка

tenor.gif

@Tonchie мислев да го имал Леброн Попвиќ цела кариера, најдобриот тренер на деншницава, ко што го имал Џордан Зенот
Споелстра стана добар тренер тогаш бешњ почетник.
Браун добар тренер, не ме јеби :)

За другово ќе ти пишем покасно сеа од телефон ме мрзи

Џабе е брат 100% си во право ни процент помалце ама тука знаат само за Џордан како богот на кошарката и тое то. Не се мачи повеќе доволно кажа.

Можи е поестетска ама за подобра атлета немој жити се.. Леброн е фрик.. 48 мин ги изигра завчера.. Најмногу минути во просек во цела НБА има во 15та сезона.. Ниедна утакмица не пропушти.. И тоа далеку по физички игра се бори со 4ки и 5ки под обрач а на Џордан играта му се сведеше пред се на шут од полудистанца

1.Џордан
2.Празно место
3.Леброн

Најголемиот никогаш не пушта да биде серен во финале.
Потсетете ме колку МВП финале има Леброн?Кој беше лани или 2015та?
Зошто негирате дека тоа што игра на истокот му ја олеснува работава за да стигне до финале(вашиот главен аргумент 9 финалина).

Можи е поестетска ама за подобра атлета немој жити се.. Леброн е фрик.. 48 мин ги изигра завчера.. Најмногу минути во просек во цела НБА има во 15та сезона.. Ниедна утакмица не пропушти.. И тоа далеку по физички игра се бори со 4ки и 5ки под обрач а на Џордан играта му се сведеше пред се на шут од полудистанца

Дечко Џордан со температура и вирус има носено на грб екипа, не се бламирај.

Кралот ваш сношти ја победи утакмицата зошто конечно сфати дека е мисир и не може сам да игра и реши да ги разигра соиграчите колку и да се бедни.Знаеш ли што е разликата меѓу него коби и џордан ? Што другиве двајца имаат РЕШАВАНО сами утакмици во задни моменти зборам за цела четвртина.Еден Ален Ајверсон е поклач играч од Леброн.

Сеа во финалево ако е в џеб кај Дурант,ќе биде ГОАТ ради тоа што ги донесол до финале Кавси.
Оти на истокот Ајверсон не ги носеше до финале 76ките,или Дурант ако е во Индијана на пример а коњов да е на западот,немаше Индијана да игра финале.
Претпоставувам дека сите фанови на Леброн сте дечина под 20год,па затоа глупости пишувате и се возбудувате непотребно

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom