НБА Сезона 2017-2018

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Ако ги исклучиме 6те фаворити (GSW, LAL, SAS, BOS, 76ers, HOU) кои останати 10 ќе стигнат до плејоф?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Зрела е темава за банови или клуч.

Леброн е најсовршен кошаркар кој светот можел да го има, и неверувам дека ќе го има пак.
Фрик на природата, ненормално физички спремен.
Кошаркарска интелегенција ненормално добра.
Играч толку доминантен немало нити ќе има, до утре вие зборите за Џордан.

Кој ги спомнавте тие две године пауза на Џордан више, не ви текнало дека Џордан се одморил тие две године, знаете колку две године имаат импакт на телото на кошаркар после 30 године?
Плус Леброн од средно влезе у НБА, подолга кариера до овој момент имал од Џордан на истите године.

Друга работа, Скоти Пипен, тие две године кога го немаше Џордан, беше прв тим НБА, прв одбранбен тим НБА и топ 3 кандидат за МВП, и беше на една судиска ненормална грешка од НБА финалето, без Џордан.
Кажите ми кога Леброн имал таков соиграч?

Родман да не се искараше со Ајзеа Бед Бојси ќе имаја сигурно уште некоја титула од тие на Џордан.

Кога играл Џордан против тим со 4 ол стар играчи ??
Кога у времето на Џордан имало 4-5 супер тимови у лигата?

И кур потите со изгубените финалиња, освен она со Далас, у сите финалиња што ги изгубил Леброн играл за послабиот тим, па два од тие тимови, овој сега и првиот со Буби Гибсон, без него не би имале 20 победе.
Подобро тогаш да не стигнел до финалињата според вашиот муабет?

1 на 1 Леброн би го изел Џордан за доручек, повисок, поснажен а побрз.

Е прочитав у една колумна мислим, пишуваше, истово што го пишав погоре, дека Леброн би го изел 1 на 1 Џордан, али разликата меѓу нив двајца е што Џордан не би го напуштил теренот, или би го тепал Леброн 1 на 1 или би умрел тамо на теренот.
А кога Леброн би изгубил би го гушнал и би му рекол, респект братче.

Затоа е Џордан ГОАТ, а Леброн не е, ама е многу блиску, одма позади него. И ако против ваков Голден Стејт освои уште една титула со Кливленд, или било кој друг тим, може комотно да се прае муабет дека е и рамо до рамо со Џордан.
Првите два прстени на Леброн му ги добија Вејд Бош и Ален. Тројката на Ален во гејм 6 сите ја памтиме. Третиот прстен му го донесе Ирвинг исто со тројка во последните секунди, ќе победеа да не беше тоа? Немаше. Единствен пат освен годинава кога Леброн сам го однел Кливленд до финале беше 2007 против Спарси. Памтиш што се случи таму нели? Бришење на паркетот и во Сан Антонио и во Кливленд, 4:0 метла. Годинава ништо не е поразлично освен што наместо Спарс се Вориорс.
Така да значи Леброн за да ги освои прстените имал и тоа како јаки соиграчи. Но од што премногу сака да командува затоа не остана со Ирвинг сеуште. Е сега скорот во финалињата малу така негативен ќе е.

До пред некое време Леброн вс Коби ви беше интересно ама полека се предадовте еден по еден не ни му дававте шанса на Леброн дека ќе го стигни Џордан ама еве сеа чим реферати почнавте да пишите ви поти газето хехе

lebron04nike-1_large.jpg

The G:kruna:AT that was promised

pozz

:kafence:

Kolku ste dosadni so sporedbive, da mu se odmili na chovek i nba i sve.

До пред некое време Леброн вс Коби ви беше интересно ама полека се предадовте еден по еден не ни му дававте шанса на Леброн дека ќе го стигни Џордан ама еве сеа чим реферати почнавте да пишите ви поти газето хехе

lebron04nike-1_large.jpg

The G:kruna:AT that was promised

pozz

:kafence:
Уште да беше вака гласен кога губи кралот, супер ќе беше.

Првите два прстени на Леброн му ги добија Вејд Бош и Ален. Тројката на Ален во гејм 6 сите ја памтиме. Третиот прстен му го донесе Ирвинг исто со тројка во последните секунди, ќе победеа да не беше тоа? Немаше. Единствен пат освен годинава кога Леброн сам го однел Кливленд до финале беше 2007 против Спарси. Памтиш што се случи таму нели? Бришење на паркетот и во Сан Антонио и во Кливленд, 4:0 метла. Годинава ништо не е поразлично освен што наместо Спарс се Вориорс.
Така да значи Леброн за да ги освои прстените имал и тоа како јаки соиграчи. Но од што премногу сака да командува затоа не остана со Ирвинг сеуште. Е сега скорот во финалињата малу така негативен ќе е.

А дали Вејд, Бош, Ален и Ирвинг ќе играја финале да небеше ЛеБрон?!

:facepalm::facepalm::cuc::tapp:[DOUBLEPOST=1527616418][/DOUBLEPOST]
Вејд ко да имаше прстен и пред Леброн некако а?

Јас за тој период зборам 2010 натаму. А ти немаш ништо корисно напишано тука на темата и општо на форумот незнам шо ти сметат овие коментари.

Samo edno ke vi kazam i ke zavrsam. Gledajte kakvi igracista i Hall of Fameri bile zbrisani i ostanale bez prsten vo vremeto na MJ(Ewing,Reggie,Barkley,Malone,Stockton itn.), a sega nabrojte mi nekoj vo prime sto bil i bil zapren od Lebron( Aj kazete go Derozan i Paul George i da povratam.) Dirkot sam im izvadi kur i gi otkorna. Alo nenormalni samiot Lebron nosi 23ka radi GOSPODINOT GOAT. Avrio

Samo edno ke vi kazam i ke zavrsam. Gledajte kakvi igracista i Hall of Fameri bile zbrisani i ostanale bez prsten vo vremeto na MJ(Ewing,Reggie,Barkley,Malone,Stockton itn.), a sega nabrojte mi nekoj vo prime sto bil i bil zapren od Lebron( Aj kazete go Derozan i Paul George i da povratam.) Dirkot sam im izvadi kur i gi otkorna. Alo nenormalni samiot Lebron nosi 23ka radi GOSPODINOT GOAT. Avrio

Овие сите се играчишта а биле по еднаш два пута у финале некои ни еднаш, а Леброн е плачко и флопер и лузер зашо има лош скор у финалињата, решите си ги критериумите.

Се изнајадовте гомна а 80% од вас глеале 10 минутен хајлајт рил на Јутуб од Џордан

Поминува време момци, се мењава времето, друга кошарка се играло некогаш друга сега.
И ја не сакам да признам и ги мрзим ГСВ реално, ама мора да признаем дека се најдоминантен тим на денешницата и поновата историја, а ако тераат уште 2-3 сезони и у целата историја на лигата.

Кога се ќе се земе впредвид Леброн е најдоминантен играч што некогаш играл кошарка, незнам се праете слепи при очи, и не сакате да признаете пошто пола го мрзите од времето на Мајами, а пола вчера сте почнале да глеате баскет и се палите на педерчињата.

Мајк Браун, Ерик Споелстра, Дејвид Блат и Тајрон Лу му се тренери низ кариера, Џордан го имаше најдобриот тренер што некогаш шетал по земјава.

Страв ми е да замислим Леброн што би праел под Поповиќ.

И ја кажав дека Џордан е ГОАТ, највише ради што беше ментално најспремен не кошаркар него спортист у историјата.
Ама Леброн е одма тука позади него.
Ви се понашате ради пусти хејт ко за Трејси МекГрејди или некој таков да се прае муабет.

@Stefan-kobe нема да спијам вечер ти дека на игнор си ме стаел. :)

Ти кажав дека Леброн е поголем, физички по спремен и побрз од Џордан, и дека би ги стаел сите паре на него 1 на 1, од 10 партије 7-3 преку сила :icon_mrgr:

:facepalm::facepalm::cuc::tapp:[DOUBLEPOST=1527616418][/DOUBLEPOST]

Јас за тој период зборам 2010 натаму. А ти немаш ништо корисно напишано тука на темата и општо на форумот незнам шо ти сметат овие коментари.
Hahahahhaahhahaahaahhaahahhahahahahhahaahhaahahahahahahhahahahahahahahaahahahah
Boce korisniot

@Марли
Најдоминантен ако зборуваме,тоа сигурно е Шек.Никој неможеше да го задржи.
И ти со муабетов се сложуваш дека Џордан е пред ЛЏ.Тоа се дискутира овде.Оти 35 даде против дечкиве од Бостон и куро се распука на темава аууу ГОАТ.А лани финалето кога Дурант изигра подоминанто од него чутевте ко пички сите.

Кари 2015 и Дурант 2012.. Двата ќе завршат повисоко на ол-тајм листата од сите овие шо ги наброја

Му ја заврши ерата на Пистонси (2007) и Селтикси (2012).. Можи не беа во прајм ама сеуште беа на врвот на конференциите.. од 3-1 се врати против 73-9 тим со 3 легендарни перформанси

пс Не е Леброн крив шо по 3-4 ѕвезди секоја сезона бегат во западот од страв

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom