НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
1.Неможе да биде најјак играч кој што е пичка, лигуш и плачко.
2.Брон да играл во времето на Џордан, ни топ 5 немаше да биде.
3.Да играше во западните тимови,немаше прстен да има сеуште.(освен ако играше во топ3 тимовите)

1.Неможе да биде најјак играч кој што е пичка, лигуш и плачко.
2.Брон да играл во времето на Џордан, ни топ 5 немаше да биде.
3.Да играше во западните тимови,немаше прстен да има сеуште.(освен ако играше во топ3 тимовите)
Е сеа не претерувај и ти. Леброн без проблем во секоја ера може да игра. Најкомплетен играч е. Сеа што е плачко плачко е ама во никој случај не треба му се оспорат кошаркарските квалитети.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Глупчо ни самиот не знајш шо пишиш поќе

Незнам шо се замарам поќе со тебе

Игнор[DOUBLEPOST=1496796687][/DOUBLEPOST]
Пистонс 2003-2007, Селтикс 2007-2010
ИСКЛУЧОК Е СЕЗОНАТА СО МАЈАМИ!!! Или тоа не го читаш? Алудирав на таа сезона титула кога земаа. Боооооооооооооооооооооооо прост човек

Каков циркуз е ова, пишите за објективност за Леброн а го ставате Коби пред него. Како џезер со тешко срце прифаќам дека Џордан е ГОАТ (иако едната титула му е добиена со офанзивен фал :pipi:) но Леброн е во дискусија за топ 5 играчи после Џордан додека Коби е далеку од таков статус. Леброн, Данкан, Меџик, Шек, Хаким, има повеќе од 5 играчи што се подобри од Коби.

До кога ќе потценувате играчи од тој калибар побогу? Па не е ова некој просек играч од МЗТ или некоја 2 лига во србија... АЛО Ален, еден од најдобрите (ако не и најдобар) тројкаш во НБА, како успеа да освои прстен со Бостон потоа ако не е добар? Со отпишани „пензионери“ како него (Гарнет и Пирс) дојде до прстен, како ако не беше ИГРАЧИШТЕ?
Вејд, дали треба воопшто да се брукаш Вејд да го спомниш... Вејд чоече еј... и него да не го сведуваш на некој просек играч од ЧКЉ лига...?

Да не беше малку обратно, ТИЕ играчи да не му помогнаа на Бронко да дојди до титула? Кошарката е тимски спорт да не заборавиме. А овај без нив курац што ќе дојдеше до титула.

Убаво е од човекот да правите легенда и ДА легенда е Леброн АРНО ама имало и ќе има и други легенди во лигата.
И не... уште сто години да игра кошарка и во сите можни статистики да ги надмини Коби и Џордан (а ќе ги надмини како што тргнало) НИКОГАШ нема да биди GOAT. НИКОГАШ нема да биди на ниво на Кобе, камоли на Џордан, не можам да го ставам во иста реченица со MJ.

Џордан има 6 од 6.
6 учества во финалиња, толку прстени... епа бујрум. Нека достигне некој тоа и после нека биди KING, GOAT... и што ти уште не...

И да, како што и погоре ти кажаа пријателе Џордан и Коби не оставаат утакмица да им решава џеј ар смит
Далеку е од умешноста во играта на Коби, далеку е од решителноста на Џордан и од страста со која овие двајца ја играа кошарката. Д А Л Е К У

Нико јнепотценвам навивам за Мајами и добро ја гледав цела таја сезона,ниту Бош ќе дојдеше во Мајами ниту Ален ако Џејмс неприфатеше да оди во Мајами ниту па Вејд ќе видеше прстен.Бил Расел 11 прстени има оти не го спомнувате него во дискусијата?

Нико јнепотценвам навивам за Мајами и добро ја гледав цела таја сезона,ниту Бош ќе дојдеше во Мајами ниту Ален ако Џејмс неприфатеше да оди во Мајами ниту па Вејд ќе видеше прстен.Бил Расел 11 прстени има оти не го спомнувате него во дискусијата?
Сега во недостаток на аргументи стигнавме и до Бил Расел? [emoji122]

Јас убаво прашав, дали бронко ќе земеше титула ако не беа погоре споменатите и зошто побогу омаловажувате играчи од тој калибар само за да го величате него?
Ете барем како навијач на мајами треба барем малку респект да имаш кон Вејд и неговата величина, ако ништо друго...

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Каков циркуз е ова, пишите за објективност за Леброн а го ставате Коби пред него. Како џезер со тешко срце прифаќам дека Џордан е ГОАТ (иако едната титула му е добиена со офанзивен фал :pipi:) но Леброн е во дискусија за топ 5 играчи после Џордан додека Коби е далеку од таков статус. Леброн, Данкан, Меџик, Шек, Хаким, има повеќе од 5 играчи што се подобри од Коби.
Како тоа ЛЕброн е пред Коби, можеш да објасниш? Како и Данкан е пред Коби? Па и Шек? Па и Хаким? Дај ми аргументи. Сите овие се веројатно топ 10/15 од ол тајм грејтест, ама ... Мислам разбирам дека доста не го сакаат Коби, не ми пречи тоа воопшто, ете и јас не го сакам Леброн ама не го оспорувам во никој случај. Ама со моменталниов развој на настаните не можеш да кажеш дека Леброн е подобар од Коби, има две титули помалце и негативен скор во финалињата. Јасно ми е мене дека Леброн кога ќе заврши кариера ќе биде во топ 5 играчи кои некогаш го заиграле спортов, ама успорете малце со величењето моментално.

Od ovie gorespomenative samo Timco mozam da go staam u muabet so Mambata, site tuka znaeme deka Dream nemase da ima dve tituli bogot da ne otidese da pegla baseball tie dve godini :) Iako mi e omilen centar sto stapnal na teren,sto e taka taka e[DOUBLEPOST=1496835399][/DOUBLEPOST]''At the end of the day,its just basketball''. Lebron James dami i gospoda, izjava posle game 2.

Последно уредено:
Како тоа ЛЕброн е пред Коби, можеш да објасниш? Како и Данкан е пред Коби? Па и Шек? Па и Хаким? Дај ми аргументи. Сите овие се веројатно топ 10/15 од ол тајм грејтест, ама ... Мислам разбирам дека доста не го сакаат Коби, не ми пречи тоа воопшто, ете и јас не го сакам Леброн ама не го оспорувам во никој случај. Ама со моменталниов развој на настаните не можеш да кажеш дека Леброн е подобар од Коби, има две титули помалце и негативен скор во финалињата. Јасно ми е мене дека Леброн кога ќе заврши кариера ќе биде во топ 5 играчи кои некогаш го заиграле спортов, ама успорете малце со величењето моментално.
Па после Џордан надолу листата е работа на вкусови.Бидејќи е тимски спорт јас кога ги оценувам играчите прво гледам дали би градел шампионски тим околку тој играч. За мене Леброн е далеку покомплетен играч од Коби, потимски играч и секогаш би го избрал пред Коби. Исто како и Данкан, најдоброто високо крило на сите времиња, докажан победник, Шек најдоминантниот играч, Хаким офанзивно најдобриот висок играч, милина да ти е додека го гледаш.Меџик исто, самиот прекар кажува за него. Коби секако дека е во топ 10-15 играчи но според мене секогаш ќе е зад Леброн и гореспоенатите 5-6 играчи.

Па после Џордан надолу листата е работа на вкусови.Бидејќи е тимски спорт јас кога ги оценувам играчите прво гледам дали би градел шампионски тим околку тој играч. За мене Леброн е далеку покомплетен играч од Коби, потимски играч и секогаш би го избрал пред Коби. Исто како и Данкан, најдоброто високо крило на сите времиња, докажан победник, Шек најдоминантниот играч, Хаким офанзивно најдобриот висок играч, милина да ти е додека го гледаш.Меџик исто, самиот прекар кажува за него. Коби секако дека е во топ 10-15 играчи но според мене секогаш ќе е зад Леброн и гореспоенатите 5-6 играчи.
Значи сепак ова е според ТЕБЕ. Во ред, го почитувам твоето мислење, ствар на вкусови. Јас ти зборував за фактичката состојба. Најискрено, не може Данкан никогаш да биде поголем и подобар играч од Коби, во ниту еден Универзум. Ни Хаким.

Абе колку што го преувеличуваат фановиве Леброн, толку и вие Коби го преувеличувате.
Од Коби подобар е , нема муабет тука.Колку и да има негативности и да е плачко,пичка итн подобар е од Коби.

Значи сепак ова е според ТЕБЕ. Во ред, го почитувам твоето мислење, ствар на вкусови. Јас ти зборував за фактичката состојба. Најискрено, не може Данкан никогаш да биде поголем и подобар играч од Коби, во ниту еден Универзум. Ни Хаким.
Многу го потценуваш Данкан, 5 шампионски титули има,одличен дефанзивец, 2 пати МВП на лигата, кариера без дамка,лидер со пример, според мене и тоа како е пред Коби. Со Хаким се тука некаде, тоа ти признавам.

Многу го потценуваш Данкан, 5 шампионски титули има,одличен дефанзивец, 2 пати МВП на лигата, кариера без дамка,лидер со пример, според мене и тоа како е пред Коби. Со Хаким се тука некаде, тоа ти признавам.
Не го потценувам, Тими е прејак играч, лично мене ми е еден од најомилените, ама лидерските способности на Коби>ДАнкан, симпл ес дет. :) НЕма везе џабе ќе зборуваме на оваа тема тоа е твој став и нема да се промени.

Коби има едно МВП на регуларна (според мене Пол требаше МВП таа сезона а Коби претходната) и 2 на финале (едното и тоа крајно дискутабилно можеше слободно да оди кај Гасол или Артест).. Ко ќе споредиш со останатите топ 10 играчи не е така импресивен.. Би го ставил пред (Х)аким но не и пред другите

Ако гледаме според играчка способност тоа е сепак субјективно иако да прашаш генерални менаџери во НБА со кој ќе почнеле тим попрво сигурен сум дека мнозинството би рекле Џејмс заради тимската игра.. Коби никогаш не ги направил играчите околу него подобри..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom