НБА сезона 2016-2017

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Кој тим ќе биде овогодишен шампион?

• Голден Стејт Вориорс

Гласови: 23 76,7%
  • Кливленд Кавалирс

Гласови: 7 23,3%

• Вкупно гласачи
    30
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
МЈ, Џабар, Меџик, Шек, Данкан, Брд, Олајџувон, Вилт, Расел, Коби, Леброн.
Брат озбилен си? Олајџувон, Данкан, Леброн, Шек пред Коби? :pos: Брд, Меџик, МЏ, Џабар и Расел според мене на исто ниво на легендардност со Коби, односно сите во своето време нели? Чембрлен намерно го изоставив затоа што за него и нема одредени 100% потврдени податоци околу одредени бројки, башка играл во време каде што бил од сите повисок по 20-30 цм и според други правила. Но секако не е поголем од Коби и никад нема да биде. Леброн намерно го ставив у првата група затоа што сеуште игра кошарка и моментално не е подобар од Коби, а остане ли на ист број на прстени никогаш нема ни да биде.

П.с. Да не се сфатиме погрешно, МЏ е ГОАТ. :)

пс ова е единствено место каде што воопшто има некаква дискусија за Леброн-Коби.. Што и не ме чуди пошто како држава сме 5 години назад.. Исто и дискусијата.. Леброн го замина Коби пред долго време.. Сега Леброн го споредуват со Џордан а не со Коби.. Коби е ирелевантен тука

Па лани блокот над Игудала на минута до крај при нерешен резултат е веројатно најголемиот блок во историјата така да не ти држи вода муабето

lebronblock2.gif

За куцањата срамота што спомнуваш.. Воопшто се прашувам дали го имаш глеано Леброн низ кариерата

цар си, мајке ми.... значи и најдобрата блокада во историјата и најдобрите куцања исто ги држи леброн? која е таа мајка што го роди така убав, паметен и КРАЛ на кошарката да ми е да знам...

Оплеска со ова блокада у првава реченица, или озбилен си?

Леброн никогаш нема да ја има елеганцијата на Коби. Океј и што? Сеуште стои тоа што го пишав дека Леброн е подобар и покомплетен играч од Коби.

И не те разбирам со видеово на крај, не сфаќаш дека двете видеа не се поврзани или? Видеото на Џордан е старо и нема никаква врска со изјавата на Леброн дека е најдобар играч моментално што е апсолутно точна.

МЈ, Џабар, Меџик, Шек, Данкан, Брд, Олајџувон, Вилт, Расел, Коби, Леброн.

Еве 11 играчи што секогаш се најгоре на овие листи, кај би го ставил тука Коби?

реков јас... ти и другарчето погоре сте бетер од јеховини сведоци кога се спомнува леброн во реченица...
не ми одговори по која математика 6 од 6 е полошо од 3 од 6?

и да не одиме во недоглед со цитатите пошто сигурно нема за брзо да се разбериме... еве Леброн е ЦАРОТ (барем за вас двајца). јбг толку ви е перцепцијата, тука веќе не можам да сменам ништо.

Брат озбилен си? Олајџувон, Данкан, Леброн, Шек пред Коби? :pos: Брд, Меџик, МЏ, Џабар и Расел според мене на исто ниво на легендардност со Коби, односно сите во своето време нели? Чембрлен намерно го изоставив затоа што за него и нема одредени 100% потврдени податоци околу одредени бројки, башка играл во време каде што бил од сите повисок по 20-30 цм и според други правила. Но секако не е поголем од Коби и никад нема да биде. Леброн намерно го ставив у првата група затоа што сеуште игра кошарка и моментално не е подобар од Коби, а остане ли на ист број на прстени никогаш нема ни да биде.

Вилт го изостави а Расел не? Знајш воопшто дека во исто време играа? И двајцата играа против истите бели кепеци.. Расел и во тоа време едвај по 15тина поени даваше.. Мекги поопасен во напад би бил
Коби исто ниво бил со МЏ а едно ниво повисоко од Шек кој го јаваше до 3 ебени титули :pos:[DOUBLEPOST=1496790982][/DOUBLEPOST]
цар си, мајке ми.... значи и најдобрата блокада во историјата и најдобрите куцања исто ги држи леброн? која е таа мајка што го роди така убав, паметен и КРАЛ на кошарката да ми е да знам...
Па ајде постирај позначајна блокада со оглед на околностите

Иначе Глориа е мајка му. Глориа Џејмс

реков јас... ти и другарчето погоре сте бетер од јеховини сведоци кога се спомнува леброн во реченица...
не ми одговори по која математика 6 од 6 е полошо од 3 од 6?

и да не одиме во недоглед со цитатите пошто сигурно нема за брзо да се разбериме... еве Леброн е ЦАРОТ (барем за вас двајца). јбг толку ви е перцепцијата, тука веќе не можам да сменам ништо.
nick-young-confused-face-300x256_nqlyaa.png

Што бладаш бе ѕвер? Кој пишал дека 6-6 било полошо од 3-6?
Сфаќаш дека оплеска со муабетот за куцања/блокади и тоа тажното видео што го постна па ми вртиш некој смешни муабети. У реду е уживај.

(y)

За Шек и Данкан не се сложувам, а Леброн еве нека биде на страна додека не се пензионира.

Последно уредено:
Без сомнение Шек е најдоминантниот центар кој заиграл во НБА, ама Коби направи подобра кариера од него, не заради тој еден прстен повеќе туку заради тоа што Шек после Лејкерс беше полуиграч. Исклучок е титулата со Мајами и се после тоа беше измачување. Овој па види го што тресе Леброн одамна го поминал Коби... Значи ова на самиот Леброн да му го кажеш ќе ти залепи шамар, изгледа не сте свесни за големината на Коби. Човекот е прогласен за играч на 21-от век, што повеќе да се каже...

Вилт го изостави а Расел не? Знајш воопшто дека во исто време играа? И двајцата играа против истите бели кепеци.. Расел и во тоа време едвај по 15тина поени даваше.. Мекги поопасен во напад би бил
Коби исто ниво бил со МЏ а едно ниво повисоко од Шек кој го јаваше до 3 ебени титули :pos:[DOUBLEPOST=1496790982][/DOUBLEPOST]
Па ајде постирај позначајна блокада со оглед на околностите

Иначе Глориа е мајка му. Глориа Џејмс

ќути ко е Глорија... :oleee:

nick-young-confused-face-300x256_nqlyaa.png

Што бладаш бе ѕвер? Кој пишал дека 6-6 било полошо од 3-6?
Сфаќаш дека оплеска со куцањата, блокадите и тоа тажното видео што го постна па ми вртиш некој смешни муабети. У реду е уживај.

Тоа што ти кажа дека јас оплескав со нешто знаеш колку е релевантно? Исто колку што е релевантен „фактот“ дека Џејмс е подобар играч од Коби и Џордан...
Не се нервирај, ѕвер :) Ете годинава уште едно финале ќе губи „кралот“ па ќе има 3 од 7. Аирлија.:popce:

Без сомнение Шек е најдоминантниот центар кој заиграл во НБА, ама Коби направи подобра кариера од него, не заради тој еден прстен повеќе туку заради тоа што Шек после Лејкерс беше полуиграч. Исклучок е титулата со Мајами и се после тоа беше измачување. Овој па види го што тресе Леброн одамна го поминал Коби... Значи ова на самиот Леброн да му го кажеш ќе ти залепи шамар, изгледа не сте свесни за големината на Коби. Човекот е прогласен за играч на 21-от век, што повеќе да се каже...
Како бе полуиграч бил не треси ќе ти се смеат.. Првите две сезони откако замина играше на МВП ниво (и веројатно заслужи МВП над Неш).. Вејд распали во тоа финале (со мала судиска помош шо 15-20 слободни на натпревар имаше) иначе Шек сеуште беше алфа на тимот.. После тоа веќе почна шетањето низ НБА во феникс, кавси, бостон но веќе остарен беше..

Добро заборавивте дека Орландо предводен од Шек ги тепаа Булси 1995 со тазе вратениот Џордан? Шек беше легенда уште пред да оди во Лејкерс.. 1996 беше прогласен за еден од најдобрите 50 играчи во историјата.. со 4 години во лигата!!! то е апсурдно
https://en.wikipedia.org/wiki/50_Greatest_Players_in_NBA_History

Како бе полуиграч бил не треси ќе ти се смеат.. Првите две сезони откако замина играше на МВП ниво (и веројатно заслужи МВП над Неш).. Вејд распали во тоа финале (со мала судиска помош шо 15-20 слободни на натпревар имаше) иначе Шек сеуште беше алфа на тимот.. После тоа веќе почна шетањето низ НБА во феникс, кавси, бостон но веќе остарен беше..

Добро заборавивте дека Орландо предводен од Шек ги тепаа Булси 1995 со тазе вратениот Џордан? Шек беше легенда уште пред да оди во Лејкерс.. 1996 беше прогласен за еден од најдобрите 50 играчи во историјата.. со 4 години во лигата!!! то е апсурдно
https://en.wikipedia.org/wiki/50_Greatest_Players_in_NBA_History
Глупак, Шек замина 2004 од Лејкерс кога го изгубија финалето со Детроит и во Мајами 2006 освои ако не се лажам. Ти викам после Мајами полуиграч беше и се маткаше по Феникс, Бостон кур се тресе у ладна вода и тоа беше само одложување на неизбежното.

Не сакам да се препуцавам за Шек, еден од најомилените играчи ми е. Само јебига Коби е Коби и ќе биде малце изнад него секогаш. :)

Па 6/6 во финале не е некој успех ко ќе видиш како губел ко магаре пред то.. Први 3 сезони=3 пати губел прва рунда од кои 2 пати јадол метла.. Следните 3 сезони тежок ќотек од бед бојс пистонс

пс оди гледај прва утакмица 1991 финале против Лејкерс Џордан кај шо се обидва да го чува Меџик.. Фил Џексон одма мораше да го клај Пипен следната иначе ќе го изгубеа и ова финале.. То дека чувал Џордан најјак играч од спротивна екипа е муабет за деца.. Пипен секогаш бил главниот чувар..
Еј не пишувај вакви глупости ќе ти се смеат сите. 6/6 не е успех ама тоа на Леброн е. Кажи жити се кои се тие тимови на исток што му конкурира на Леброн а по квалитет да се приближно до Селтикс на Брд и Пистонс на Ајзеја?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Секој е свесен дека 3<5, и 3<6 ама тие колку толку ќе бидат релевантни на крај од кариера, иако ни тогаш нема да се клучен елемент за тоа кој е над кого. Што остана за индивидуалните награди, МВП нешто ова она?
Доста изоставен факт у дискусијава, освен титуливе што ги броите...Леброн и МЏ, никад ама никад немале играч у нивна екипа што бил на исто рамниште, ако не и подобар од нив. Секогаш биле главни "виновници" за секој успех и неуспех на тимот. Некој подзаборава дека Коби ае да не претерам дека ради Шек ги освои (три од петте), ама никогаш не беше над Шек на патот кон титулите 2000-2002. Најмалку на исто ниво беа, дури статистикиве од плејоф се во корист на Шек.
Screen Shot 2017-06-07 at 02.22.20.png
Понерелевантно нешто од тоа бројот на титули, тешко дека може да се најде во колективен спорт. За пример ќе го дадам Кари, кој при првата титула "се влечеше" по ИГУДАЛА, вторава пак главен носител им е Кевин, и евентуално ќе освои уште 2 до крај на кариера, подобар од ЛеБрон ќе го сметате? :)
Леброн и МЏ цела кариера кај и да се, се тим лидери, Коби при 3 од неговите 5 не беше, така да дека ЛеБрон > Коби уште сега, се слагам.

Глупак, Шек замина 2004 од Лејкерс кога го изгубија финалето со Детроит и во Мајами 2006 освои ако не се лажам. Ти викам после Мајами полуиграч беше
Глупчо ни самиот не знајш шо пишиш поќе

Незнам шо се замарам поќе со тебе

Игнор[DOUBLEPOST=1496796687][/DOUBLEPOST]
Еј не пишувај вакви глупости ќе ти се смеат сите. 6/6 не е успех ама тоа на Леброн е. Кажи жити се кои се тие тимови на исток што му конкурира на Леброн а по квалитет да се приближно до Селтикс на Брд и Пистонс на Ајзеја?

Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Пистонс 2003-2007, Селтикс 2007-2010

Глучо ни самиот не знајш шо пишиш поќе

Незнам шо се замарам поќе со тебе

Игнор[DOUBLEPOST=1496796687][/DOUBLEPOST]
Пистонс 2003-2007, Селтикс 2007-2010
И дали Леброн ги помина барем еднаш некои од овие тимови? Освен Пистон 2007 али тој Пистон беше далеку од тој што освои прстен.

Ок Леброн фанови, Леброн е најјачи у Историја и во наредни 299 години никој нема да го стигне, само не замарајте во темава со вашите глупи постови, очобол сте за читање.
Фала, пријатно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom