НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
first player in NBA history to knock down 150+ threes in each of his first four seasons.

Многу јак натпревар, плејоф интензитет... Ве имаме сеа на тајбрејкер :P
Изгубен натпревар го сврти со тие тројките преку играч, после него и Мекколум погоди уште една и се вративте. Супер натпревар, сега двете екипи играат против Хјустон, според покажаното имаат шанси да го паднат Хјустон на 9то место.

Jason Thompson го ослободија за да му направат место на Варежао. 6.4 минути во просек, 2.1 поени... а стартер беше за Кингси 7 сезони. Може да замислите клупата каква беше тогаш :) Како и да е му посакувам среќа и некој да го собере, Далас или на некој што му треба висок играч

Далас го потпишаа Дејвид Ли, не би требало да оди кај нив.

Не мора да потенцираш. Да беше Хрватот ќе кажуваше како наш Хезоња место Вејтерс би се вклопил во Оклахома покрај Дјурент и Вестбрук. :D

Od koga zemav od novite resiveri na blizu imam moznost da go menjavam audioto, srbite mi se za NBA a hrvatite za NHL. Meraci

Им трчат у грб на Атланта цело време а овие не знаат кај се. :D

Lavot se razigra.(y) Isto taka The Greak Freak polude posledno vreme.Kakov dogovor ke potpise ako prodolzi vaka a-u.

Towns 15 poeni i 7 skoka vo 1/4.:shok2: Whiteside 12/13 na poluvreme,ama nieden blok.:(

Ќе го шекнат кралот. Таман човекот помисли вчера дека се пренајјаки, денес дома демонтажа од Детроит добива.

Caldwell Pope како му ја зема од раце на кралот хаха :D Детроит серијата од 5 порази у низа у гости кај кралот ќе ја прекинат :D

Детроит го вратиле Мотијаунас у Хјустон го прекинале трејдот поради наводно лажни докторски извештаи од Хјустон за повредата на Мо.
Мене повеќе ми беше Торнтон да го земат али јебига, остана клупата на Детроит тенка, вчера само Стенли 10 поени од клупа другите нула. Врзаа лоша серија у лошо време, одлична петорка имаат сосвем солидна за плеј оф, али никаква клупа, никаква !!

Кои гзлари се Мајами страшно:boksix:

Интересни статистики, Демаркус Казнс со 28.3 поени за 36 минути игра е најдобрата сезона за центар во последните 21 год. или втор после Шек во последните 40 кога Шек имаше 28.5 поени во 36 минути игра во сезоната 1994-95, подетално:
1) 37.3 Wilt '61-62
2) 33.9 Wilt '62-63
3) 29.2 Wilt '59-60
4) 28.9 Wilt '60-61
5) 28.8 Wilt '63-64
6) 28.8 McAdoo '74-75
7) 28.5 Shaq '94-95
8) 28.4 Kareem '71-72
9) 28.4 Kareem '70-71
10) 28.3 Cousins '15-16
За Рондо како стојат работите ќе остане лидер за оваа сезона по број на асистенции 11.9 моментално и би било трето вакво достигнување, ако остане на овој просек ќе биде најдобар после Џон Стоктон 1994-95. Одлично комбо, никој не веруваше... ни јас искрено дека толку добро ќе функционираат. Со неколку измени и добар тренер наредна сезона можеби и конечно плејоф.

Најдобра ПОЕНТЕРСКА сезона, да. Пошто кошарката не е само просекот на поени.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom