НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Скилс Челинџ ќе биди променет, нешто налик на Х.О.Р.С.Е треба да биди. Нема шанси Казнс и Таунс да се натпреваруваат во полигон.

Да имаше најави дека нешто поразличен формат ќе имал годинава. По успехот со тројките, пробуваат и скилс да го средат на повисоко ниво со оглед дека забивањата веќе подолго време се големо промашување и се нема особен итнерес за нив.

@Xsago
Всушност јас и ти имаме само различни предвидувања во врска со Лејкерс, ништо страшно. :D Во право си дека Лејкерс има тапа менаџмент во последните неколку години, но јас ја гледам и другата страна на тоа, а таа е пензијата на Коби и ослободувањето на голем простор во селари кепот. Ете и на Хиберт му завршува договорот на крајот на годината, а со повеќегодишни договори се Расел, Рендл, Кларксон, Лу Вилијамс и мислам Јанг беше. Случајност? :) Јас мислам не. Намерно ги чуваат само овие, би требало да се деси страшен пресврт во екипава. како што реков претходно да се донесе барем една супер ѕвезда, да се лапа јак пик и да се среди остатокот од екипата, т.е. споредните играчи.

Јас ко фан нормално е да се надевам и да мислам дека ќе е така ко што реков погоре, а ќе почекаме уште неколку месеци да ги добиеме конкретните договори.

Утре ОКС-ГСВ, страшна текма во најава.

@Xsago
Всушност јас и ти имаме само различни предвидувања во врска со Лејкерс, ништо страшно. :D Во право си дека Лејкерс има тапа менаџмент во последните неколку години, но јас ја гледам и другата страна на тоа, а таа е пензијата на Коби и ослободувањето на голем простор во селари кепот. Ете и на Хиберт му завршува договорот на крајот на годината, а со повеќегодишни договори се Расел, Рендл, Кларксон, Лу Вилијамс и мислам Јанг беше. Случајност? :) Јас мислам не. Намерно ги чуваат само овие, би требало да се деси страшен пресврт во екипава. како што реков претходно да се донесе барем една супер ѕвезда, да се лапа јак пик и да се среди остатокот од екипата, т.е. споредните играчи.

Јас ко фан нормално е да се надевам и да мислам дека ќе е така ко што реков погоре, а ќе почекаме уште неколку месеци да ги добиеме конкретните договори.

Разликата на Лејкерс од порано е тоа што имаа ѕвезда како Коби па беше многу полесно за земање на слободни агенти кога веќе имаш една ѕвезда, сега со дрим тимовите кои ги започно Леброн се базира на ѕвезда која лобира кај играчите да му се придружат. Многу тешко ќе биди да направат екипа од 0. Исто интересни ми се фановите на Лејкерс кои немаат видено никогаш млад играч со голем потенцијал па сега се палат на младите Лејкерси, посебно на Рендл, дечкото нема капацитет да биди стартер во контендер. Кларксон може да има подобра кариера од него.

Инаку ако играат ОКС-ГСВ, на СК ќе оди пренос од Хјустон-Портланд.

@Xsago

Стратегијата нивна ми е целосно јасна, само сум голем скептик во можноста да ја реализираат. Реално гледано единствена суперѕвезда летово на пазарот е Дурант. Ако го утнат него (а реално ќе го утнат) остануваат опции од типот: Batum, DeRozan, Horford, Conley, Howard, R.Anderson, H.Barnes, A.Jefferson. Отприлика ова е тоа што е на располагање од поквалитетните играчи, а прашање е и од овие кои ќе сакаат да си заминат (Barnes е и restricted слободен агент така што се зависи од GSW).

Дали и колку ќе успеат да донесат некои од овие играчи ќе видиме, но освен Horford мислам дека ниту еден друг не можe да направи поголема разлика, а и него веќе полека го стигнуваат годините. Плејоф екипа можеби и можно е да изградат, ама кандидат за титула според мене никако.

Според мене убедливо најпаметно им е да се посветат на развојот на своите таленти и да се молат да добијат еден од првите 2 пика на овогодинешниот драфт.

Разликата на Лејкерс од порано е тоа што имаа ѕвезда како Коби па беше многу полесно за земање на слободни агенти кога веќе имаш една ѕвезда, сега со дрим тимовите кои ги започно Леброн се базира на ѕвезда која лобира кај играчите да му се придружат. Многу тешко ќе биди да направат екипа од 0. Исто интересни ми се фановите на Лејкерс кои немаат видено никогаш млад играч со голем потенцијал па сега се палат на младите Лејкерси, посебно на Рендл, дечкото нема капацитет да биди стартер во контендер. Кларксон може да има подобра кариера од него.

Инаку ако играат ОКС-ГСВ, на СК ќе оди пренос од Хјустон-Портланд.

Во 23 часот е, порано да си легни коментаторот.[DOUBLEPOST=1454698571][/DOUBLEPOST]Bleacher Report ‏@BleacherReport 21s21 seconds ago
Report: Clippers have discussed trading Blake Griffin to Denver Nuggets

Ова ако се случи еден член овде ќе не убедува како Вил Бартон е најдобриот куцач во НБА. :D

Последно уредено:
Грифин,Стивенсон,Крафорд за Фарид,Галинари,Бартон,Хиксон и некој си пик би било логично.

Грифин,Стивенсон,Крафорд за Фарид,Галинари,Бартон,Хиксон и некој си пик би било логично.
Сите до еден од управата на Клиперси да се обесат би било пологично.

Сите до еден од управата на Клиперси да се обесат би било пологично.

Зошто? Баш ме интересира, колкави се несогласувањата на Клиперс со Грифин?

Сангоку, прочитав дека само Грифин и Стивенсон се во трејдот за тие тројца на Нагетси плус пик.

Зошто? Баш ме интересира, колкави се несогласувањата на Клиперс со Грифин?

Сангоку, прочитав дека само Грифин и Стивенсон се во трејдот за тие тројца на Нагетси плус пик.
Незнам за несогласувања ама играч што ја воздигна франшизата после 20+ патетични години и е причина шо добри играчи почнаа да одат во Клиперси да го трејдаш во срање тим за просечни играчи е токму зошто од Клиперси никогаш ништо нема да биди

Незнам за несогласувања ама играч што ја воздигна франшизата после 20+ патетични години и е причина шо добри играчи почнаа да одат во Клиперси да го трејдаш во срање тим за просечни играчи е токму зошто од Клиперси никогаш ништо нема да биди

IGRACOT so ocigledno vidoa deka go ima dostignato svojot vrv atletizmot go gubi so sekoja minuta a sut nema za kurac...taka da najpametna rabota e trejd koa najvise mozat pari da zemat za nego...ali so ti zboram tebe green i livingston se utepani igraci ;)

Бруклин 65 на полувреме, season high. #Kangz[DOUBLEPOST=1454725183][/DOUBLEPOST]Ух ако не си иде Карл тимов ќе заврши на дното. Ајде Дивац жити мене

Последно уредено од модератор:
Ваков аматерски пораз немам видено...
Каква комедија се Кливленд човече
Секоја чест за Бостон

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom