НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
ретардираниот грин и хендикепираниот ливингстон доминират утакмица.. да ти го ебам спортот глуп..доста беше за ова година

W4stg3y.gif

@The Procrastinator epa koga brickot ja posra mora nekoj da dominira od drugata strana :rolleyes: i retardiraniot green na primer za eden love znaes li sto e? toest sto ke se objasnuvam se vide :)

ретардираниот грин и хендикепираниот ливингстон доминират утакмица.. да ти го ебам спортот глуп..доста беше за ова година

W4stg3y.gif

livingston bez noze>tvojot omilen igrac

green>tvoeto bitie[DOUBLEPOST=1451094218][/DOUBLEPOST]nema tuka potreba za muabet golden state igraat na drugo nivo ostatokot od nba na drugo i toa e toa

Се знае уште сега финале пред финале ГСВ - Спарс и ете го шампионот

Види го што збори, Грин ретардиран, а тој еден од најдобрите и најкорисните сезонава :pos::pos: Е не Кливленд со Иман Шамперт и Џеј Ар Смит, најнепостоечките играчи во НБА моментално.

П.с. Најјак беше муабетот дека Делаведова ќе го стави Кари во џеб :gjavol::gjavol:

@The Procrastinator epa koga brickot ja posra mora nekoj da dominira od drugata strana :rolleyes: i retardiraniot green na primer za eden love znaes li sto e? toest sto ke se objasnuvam se vide :)
За Лав нема шо да се збора поќе, смешка од играч.. јас то го велев со години наназад кога сите тука за најдобра 4ка го имаја прогласено бидејќи добра статистика имаше во мизерните минесота..

фатална грешка беше вигинс шо го дадоја за него[DOUBLEPOST=1451095958][/DOUBLEPOST]Не се губи стефан Кари дроп беше 6-15 шут како и во сите утакмици против Кавси досега.. Очигледно не му оди.. Другарчињата го вадат од лајна.. Но добро, ќе му дај по 40 на Лејкерс и Фили. То е најважно

Денес со повреда играше и пак даде 4 многу битни поени на крајот. Али добро, небитно е тоа, а никако да спомнеш дека Леброн се испосра до немај каде.

За Лав нема шо да се збора поќе, смешка од играч.. јас то го велев со години наназад кога сите тука за најдобра 4ка го имаја прогласено бидејќи добра статистика имаше во мизерните минесота..

фатална грешка беше вигинс шо го дадоја за него[DOUBLEPOST=1451095958][/DOUBLEPOST]Не се губи стефан Кари дроп беше 6-15 шут како и во сите утакмици против Кавси досега.. Очигледно не му оди.. Другарчињата го вадат од лајна.. Но добро, ќе му дај по 40 на Лејкерс и Фили. То е најважно

decko steph e mvp sezonava back to back i toa e toa pomiri se so faktot

Не лупај глупости Стефане молим те,нели виде дека му го мрдаа кошот на слободните,не е он крив.И овој Кари многу глуп играч еј,цела утакмица глуми повреда,и на крај најде да пројде покрај Бронот ко да го нема,и на глушецон да му ја измести кичмата,гомнар ниеден ќе го видам наредната утакмица.

Пак го запукаа бе, некој работи не се менуваат во подфорумов. :D

ГСВ докажа колку се шампионски тим, победуваат и вакви "валкани" утакмици. Кливленд доби натпревар со помалку поени (што нив повеќе им одговара), просечна партија на Кари и пак не ги победија.

Не знам што кренавте толку паника. Голден Стејт е дома (а имаат можеби и најдобар домашен терен од сите 30 екипи), Ирвинг тукушто се врати на теренот, уште долго ќе се враќа во ритам. А GSW играат една од најдоминатните сезони во историјата.

Се освен чиста победа на Голден Стејт ќе беше големо изненадување.

Според тоа како е досега нема никакви дилеми дека 3 екипи се далеку издвоени во битката за титула - Голден Стејт, Сан Антонио и Кливленд. Ниту еден друг тим не е ни блиску моментално (можеби Оклахома Сити ама премногу се нестабилни тие). Се останато е две класи назад. Голден Стејт и Сан Антонио играат историски сезони засега, а Кливленд лесно го доминира истокот и покрај големи претумбации во ростерот првите 2 месеци и еден куп повредени играчи.

Три тима можат да ја освојат титулата сеознава ГСВ,Спарс или Кавс, така да секако им се пишува црно на Булс :D

Под "црно им се пишува" не подразбирам ако не ја освојат титулата. Со ваква неконстантност му се заканува испаѓање во прво или второ коло од плеј оф.

Прво треба во плејофот да се пласираат за да може да се дискутира за рунди. Далеку од сигурно е дека ќе се пласираат. Сеуште има едно 12-13 екипи кои влегуваат во релативно израмнета трка за останатите 7 места на истокот (Кливленд е единствен сигурен).

Поизедначена источна конференција никогаш немало. Освен Филаделфија и Бруклин сите се во игра...

Мајами и Чикаго ми се чини дека се двете екипи кои ми се чини дека барем во моментов котираат малку повисоко на табелата отколку што реално имаат прикажано.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom