НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ти ебам и Коби и се, 18- го имам, 3 лични изнудува и анд-1 со шут. Шукурац лајнар, уште сеа у пензија да те ебам у старата куротресина:yid:

Марк Гасол си играше мајтап.Какви чудни потези прави,милина е да го гледаш.

Вил Бартон од заебанција постана играчиште.:uzi:

Untitled.png

Marko, Koufos, Ben... константно слабо цела сезона, најдобриот SF вечерва е Сет Кари. Сет има 1 поен.

Untitled.png

Marko, Koufos, Ben... константно слабо цела сезона, најдобриот SF вечерва е Сет Кари. Сет има 1 поен.

Mclemore ne bi go stail na klupa a ne pa prva postava deckoto ocigledno ne se prilagodi u ligata i toa e toa dosta vreme imase

Ako po nekoja slucajnost Kyrie bide prva petorka i starten kec pred WALL i lowry ja ne gleam vise, a vo glasovi po guards kyrie e vtor a john petti.. mi se sere

Ајде пак сеа да се објаснуваме треба како на ол стар играат стално најпопуларните а не најдобрите од таа сезона.

Единствен играч што го гласам секој ден е Коби бидејки мерак би ми било да го видам на таа утакмица во последната сезона и очигледно цел свет мисли така.Има повеќе гласови од Џејмс и Дурант заедно и ај да не глеаш пошто не е реално.Нека ви биде јасно Ал-Стар утакмицата е за најпопуларните,утакмица за фановите кој нормално гласаат за омилените играчи и првите петорки се резервирани за нив.Тие што заслужиле за полу сезона ке бидат на клупа.Ал-стар утакмицата е шоу и така треба да се глеа на тоа,а доколку сакате некоја реалност и значење за тоа кој како играл во сезоната се ал-нба тимовите на крај на сезона.

Ајде пак сеа да се објаснуваме треба како на ол стар играат стално најпопуларните а не најдобрите од таа сезона.

Со оглед дека многумина го користат како мерило за квалитет кога се споредуваат кариерите а дури и во една ситуација е влезен како можност за добивање на поголем финансиски договор во колективниот договор во НБА, нема легитимна причина за "најпопуларните" да играат. Треба да играат најдобрите.

За жал не е така. Буквално им се наштетува на некои од најквалитетните играчи, само затоа што некои други целосно незаслужни имаат гласачка машинерија зад нив (без разлика на причините). Секоја година има по некој целосно апсурден и трагикомичен случај.

Олстар-от е се освен кошарка. Побрзо би го оквалификувал во реално шоу. Кој вистински разбира кошарка и гледал знае дека тоа нема врска со спорт.

Заради вакви ситуации јас искрено одамна престанав да си губам и време и нерви со него. Олстар натпреварот е дното на целата НБА сезона според мене иако знам дека огромен број на луѓе одвај го чекаат.

П.С. Немам проблем да постои олстарот и театарот може да биде дел од овој бизнис, но само под услов да е целосно исклучен од било какви вреднувања за кој бил подобар или полош кошаркар. А во моментов тоа за жал не е така, тоа е првото што просечен фан го спомнува за кој бил добар сезонава.

Ми се чини задњи ол стар што гледав со Тајрик Еванс и тоа само руки утакмицата, не ми се допаѓа генерално дешавкава ја сметам како циркус.

Дел од договорот им е бидејќи ако се популарни продаваат дресови, што значи повеќе профит за газдата.

Дел од договорот им е бидејќи ако се популарни продаваат дресови, што значи повеќе профит за газдата.

Не е заради тоа. На исто ниво е ставен со all-NBA тимовите во договорот. Не ми текнува 100% како беше ќе треба да пребарам, но во принцип има ставка за младите играчи кои после својот руки договор треба да потпишат нов, каде максимумот кој можат да го добијат е поголем ако освојат MVP титула, или имаат 2 настапи на олстар или избори во all-NBA тим до тој момент.

Оваа ставка ја исполни Rose, а има шанси и Davis, но можно е заради непласман на олстар сезонава да настрада и да изгуби милиони (а многу ретко тренерите изгласуваат играчи од под .500 екипи). Не сум сигурн за Irving. Cousins не ја доби - Сакраменто беше премногу слаб за да може да конкурира за вакви признанија...

Не е заради тоа. На исто ниво е ставен со all-NBA тимовите во договорот. Не ми текнува 100% како беше ќе треба да пребарам, но во принцип има ставка за младите играчи кои после својот руки договор треба да потпишат нов, каде максимумот кој можат да го добијат е поголем ако освојат MVP титула, или имаат 2 настапи на олстар или избори во all-NBA тим до тој момент.

Оваа ставка ја исполни Rose, а има шанси и Davis, но можно е заради непласман на олстар сезонава да настрада и да изгуби милиони (а многу ретко тренерите изгласуваат играчи од под .500 екипи). Не сум сигурн за Irving. Cousins не ја доби - Сакраменто беше премногу слаб за да може да конкурира за вакви признанија...
Незнаев дека е така структурирано, во тој случај мора да се преправи тоа, не е фер кон малите тимови.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom