НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џабе се убедуваме за ова, мене ми се досадни. :)
И Спарс се најјакиот тим во западната конференција со години ама мене ми се сив тим, ко тие дресовите што им се.
Мемфис, Далас и Орландо ми се најдосадните и монотони тимови. Не дека се слаби (освен последниве кои се и слаби). Нема тоа директна врска со стилот на игра и јас повеќе сакам екипи кои играат КОШАРКА а не ран енд ган и смолбол, ама овие не ги можам и повеќе би сакал да ги гледам Санс и Волвс место нив у плејоф.
Добро тоа е веќе ствар на вкусови, од различен аспект ја гледаме кошарката и тоа е тоа. :D

знае некој кај беше она сам да си правиш филм кој ќе иде понатаму т.е. цела шема да си направиш до финале ? :D

иначе Милвоки добиле нов газда

Ќе излези на ЕСПН наскоро сигурно. Секогаш има.

Инаку да нови газди имаат Милвоки и во договорот стои дека мора да го задржат тимот во Милвоки, така што уште ќе чекаат Сиетл.[DOUBLEPOST=1397732235][/DOUBLEPOST]Кратка најава на плејофот:

Интересни дуели:
ОКЦ - Мемфис (најдобра серија од сите штета што Мемфис веројатно ќе испадне, а според мене во плејоф формат е топ 3-4 екипа на западот)
Торонто - Бруклин (Бруклин ги танкаше последните неколку средби за да ги добие Торонто и потенцијално Мајами. Мислам дека на искуство ќе ги добијат Торонто иако Торонто не се воопшто за потценување)
ЛА Клиперс - Голден Стејт (ова повеќе од аспект на потенцијално интересен дуел бидејќи имаат јаки состави и едните и другите, а и не се сакаат воопшто тимовите, инаку ми се чини дека Клиперс лесно ќе поминат)

Фаворитите ќе се помачат повеќе отколку што навидум изгледа:
Мајами - Шарлот
Индијана - Атланта

Полесни дуели отколку што изгледа:
Чикаго - Вашингтон
Хјустон - Портланд
Сан Антонио - Далас

Ќе имаме детални прогнози деновиве претпоставувам, ама мене ми се чини дека единствено изненадување на крајот ќе биде Бруклин кој на искуство ќе го добие Торонто.

П.С. Ќе го проанализирам ова друг пат ама мене се ми се чини дека иако цела сезона се труби за Индијана-Мајами финале на истокот, некој ќе ги падне едниот или другиот тим уште претходно. Бруклин, Чикаго и Торонто не се никако за потценување, а ќе бидат потценети. Од друга страна длабочината на западот е презивикана. Далас, Портланд и Голден Стејт се ми се чини дека лесно ќе паднат.

Последно уредено:
Многу пати имам кажано, Бруклин имаат тим само за плејоф, никој не би сакал да игра против Пирс и КГ во плејоф, никој.

Леле педери овие од Нетс намерно изгубија за да се паднат со нас, ама ако све им ебам уште го памтам поразот последне пат кога игравме во Плеј офот... ривенџ ис каминг ! :@

Индиана-Атланта-4-1
Мајами-Шарлот-4-0
Торонто-Бруклин-2-4
Чикаго-Вашингтон-4-3

СА-Далас-4-1
Оклахома-Мемфис-4-2
Клиперс-ГС-4-1
Хјустон-Портланд-4-2

А и да си знаете да не се изненадите ако Атланда ги "изненади" Пејсерс

Секако дека ќе ги изненади, кога ќе изедат еден компир поголем од цело Берово.
coffee.gif

Дечки, малце офтопик, да не знаете дали се продаваат НБА дресови во Скопје, не мора да се оригинал?

Индиана-Атланта-4-2
Мајами-Шарлот-4-2
Торонто-Бруклин-4-2
Чикаго-Вашингтон-2-4

СА-Далас-4-1
Оклахома-Мемфис-4-1
Клиперс-ГС-2-4
Хјустон-Портланд-3-4

Незнам зошто сите му давате 2 победи на Хоукси. Не гледам како би ја победиле два пати Индијана. Една утакмица, да, ама две.....

Незнам зошто сите му давате 2 победи на Хоукси. Не гледам како би ја победиле два пати Индијана. Една утакмица, да, ама две.....

Скорот им е 2-2, настрана од тоа Хиберт е катастрофа последниве неколку недели а Џорџ осцилира од одличен до одлично дебилен.

Скорот им е 2-2, настрана од тоа Хиберт е катастрофа последниве неколку недели а Џорџ осцилира од одличен до одлично дебилен.

Се е во ред, само плејофот е сосем различен од регуларниот дел од сезоната.

Според мене :
Индијана-Атланта 4-2
Мајами-Шарлот 4-1
Торонто-Бруклин 3-4
Чикаго-Вашингтон 4-3

СА-Далас 4-1
Оклахома-Мемфис 4-2
Клиперс-Голден Стејт 4-3
Хјустон-Портланд 4-3

Според мене Чикаго-Вашингтон и Хјустон-Портланд се најнеизвесни дуели и нијанси ке одлучуваат...И Бруклин ке биде тешка имаат една утакмица помалце дома но очекувам да се справат со Торонто на искуство но ке биде тесно.Голден Стејт без разлика што ке бидат без Богут мислам дека ке ги измачи Клиперс и воопшто нема лесно да поминат Клиперси.Мемфис колку и да се добри и измислени со стилот на игра за Плејофот тешко да се справат со Оклахома.Ке бидат тесни натпреварите,врвна одбрана играат и ОКС и Мемфис.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom