NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Толку им беа силите на Индијана јебига,сеа сите ќе јадат бурек оно ово али си стигнаа до 7-ми меч.Ќе гледаме интересно финале али прашање е колку ќе имаат сили Мајами :D
Во ова серија постојано беше фаворит Мајами така стално викав не само тоа и сега е фаворит за титула иако веќе 15-20 години навивам за спарси. Мајами најдобар тим се тоа е тоа.

После Грент Хил, и Џејсон Кид замина во пензија, еден од најдобрите плејмејкери во историјата на НБА. Кид е втор на листата на најдобри асистенти во историјата (12.091), трет според бројот на постигнати тројки (1.988), а според бројот на скоквите се наоѓа на 50-то место (8.725 единствен бек меѓу првите 50 играчи).

600594_472597856148181_1173114463_n.jpg

Ако Мајами го играат цело финале, како последниов натпревар со Индијана, тогаш ќе видам дали ќе се радува вака Данкан.

-----------------------------

Според мене, на Мајами му одговара повеќе играта на Сан Антонио. На Бош полесно би му било да игра против Данкан и во одбрана и во напад. Џинобили не би требало некои поголеми проблеми да создава, од причина што е стар, и мислам дека Вејд ќе го прегази ако игра како што треба. И не би требало, доколку Вејд го чува, Џинобили да задава некои поголеми проблеми за одбраната на Мајами. На се ова плус Џејмс...

Сан Антонио, има далеку подобар стратег, Попович и Џексон се најдобрите на сите времиња, според мене, и го има разиграниот Паркер, и ако Сан Антонио освои, мислам дека ќе биде најзаслужен Паркер. Паркер би бил и најголемиот проблем за Мајами во финалето.

Ако Мајами го играат цело финале, како последниов натпревар со Индијана, тогаш ќе видам дали ќе се радува вака Данкан.

-----------------------------

Според мене, на Мајами му одговара повеќе играта на Сан Антонио. На Бош полесно би му било да игра против Данкан и во одбрана и во напад. Џинобили не би требало некои поголеми проблеми да создава, од причина што е стар, и мислам дека Вејд ќе го прегази ако игра како што треба. И не би требало, доколку Вејд го чува, Џинобили да задава некои поголеми проблеми за одбраната на Мајами. На се ова плус Џејмс...

Сан Антонио, има далеку подобар стратег, Попович и Џексон се најдобрите на сите времиња, според мене, и го има разиграниот Паркер, и ако Сан Антонио освои, мислам дека ќе биде најзаслужен Паркер. Паркер би бил и најголемиот проблем за Мајами во финалето.

ja mislam deka indijana samo im pomogna na miami gi uigraa pod pritisok....gi podgotvija psihicki za finale....ne gi umorija.....

Најгрдите 2 тима у финале ебате. Сеа, можда заслужува оваа генерација на Спарс уште еден трофеј за крај, но мислам дека нема да се деси тоа. Мајами ја добива у 6 партии.

Логиката ми вели Мајами во 5, ама имам некое претчувство дека Сан Антонио со уште една титула ќе се прости од ерата на Данкан. Сан Антонио - Мајами 4:3

П.С. Засега сум 13 од 14 погодени серии, па ќе видиме како ќе оди :)

Спарс со Данкан се 4/4 во финалињата така да се знае победникот. Бош нема што да бара против Данкан, посебно во скокови а и голема е предноста на плеј.

Добро ко ги имате сите Спарси како победници, немој после да ми кажвате тука оти Леброн не освојил, фаворити биле Мајами изгубиле ова она.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom