NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве после Џорџ Карл, и Лајонел Холинс си оди од Мемфис...Јас стварно незнам што е со генералниве менаџери, и двајцата го извадија максимумот од нивните тимови, подобри од нив сигурно нема да најдат. :tapp:
Според мене Карл ке оди во Клиперс, кои пак бајаги се заангажирани за земање нов тренер и изгледа ке одат на квалитет, а не со асистенти и чуда.
А за Холинс незнам, искрено мене многу ми се сфига како тренер, како ја поставува играта и каков однос има со играчите, и не би било лошо да дојде во Фили. :)

За Карл и мене ми е мистерија зошто си замина. Наводно имало одредени несогласувања со раководството за долгорочните планови, па наместо да почекаат да му истече договорот (имаше договор уште една сезона) го отпуштија уште сега за да не тренира про-форма цела сезона. Несогласувањата биле од типот: McGee требало да биде стартер, Андре Милер да не играл или да играл малку и слично.

А за Холинс, прилично сигурно беше дека ќе си замини уште одамна. Менаџерскиот тим на Мемфис одолговлекуваше затоа што Холинс стварно направи одличен резултат сезонава, ама сепак се решија да си тераат по свое. Мемфис во текот на сезоната доби нов газда и нов менаџерски тим кои имаат дијаметрално поинакви сфаќања за водењето на тимот од Холинс. Мемфис како и Хјустон (а од неодамна и Филаделфија) заминува во многу по-аналитички базиран менаџмент, кој е се попопуларен во НБА (и Далас, Мајами, Сан Антонио, Бостон, Индијана доста користат аналитика но овие погорните повеќе).

Холинс е како тренер во секоја смисла, практично копија на Даг Колинс, поранешниот тренер на Филаделфија, па според тоа можам слободно да ти кажам дека нема теорија тој да биде следниот тренер. Очекувај идниот тренер на Фили да биде досегашен млад асистент со модерни сфаќања. Кандидати според досегашните штури информации се: Brian Shaw - асистентот од Индијана, Dave Joerger - асистентот на Холинс во Мемфис (кој е главен кандидат да го наследи Холинс во Мемфис), Chris Finch - асистент од Хјустон, Kelvin Sampson - исто асистент во Хјустон, David Fizdale - асистентот на Spoelstra во Мајами и Melvin Hunt - асистент на Карл во Денвер. Очекувај некој од овие да биде освен ако нема некое големо изненадување. Јас се надевам на Јоергер од Мемфис.

моментот Хауард кога му се дере на Грин позади грб кога овој шутира тројка :pos: :pos: :pos:

За Карл и мене ми е мистерија зошто си замина. Наводно имало одредени несогласувања со раководството за долгорочните планови, па наместо да почекаат да му истече договорот (имаше договор уште една сезона) го отпуштија уште сега за да не тренира про-форма цела сезона. Несогласувањата биле од типот: McGee требало да биде стартер, Андре Милер да не играл или да играл малку и слично.

А за Холинс, прилично сигурно беше дека ќе си замини уште одамна. Менаџерскиот тим на Мемфис одолговлекуваше затоа што Холинс стварно направи одличен резултат сезонава, ама сепак се решија да си тераат по свое. Мемфис во текот на сезоната доби нов газда и нов менаџерски тим кои имаат дијаметрално поинакви сфаќања за водењето на тимот од Холинс. Мемфис како и Хјустон (а од неодамна и Филаделфија) заминува во многу по-аналитички базиран менаџмент, кој е се попопуларен во НБА (и Далас, Мајами, Сан Антонио, Бостон, Индијана доста користат аналитика но овие погорните повеќе).

Холинс е како тренер во секоја смисла, практично копија на Даг Колинс, поранешниот тренер на Филаделфија, па според тоа можам слободно да ти кажам дека нема теорија тој да биде следниот тренер. Очекувај идниот тренер на Фили да биде досегашен млад асистент со модерни сфаќања. Кандидати според досегашните штури информации се: Brian Shaw - асистентот од Индијана, Dave Joerger - асистентот на Холинс во Мемфис (кој е главен кандидат да го наследи Холинс во Мемфис), Chris Finch - асистент од Хјустон, Kelvin Sampson - исто асистент во Хјустон, David Fizdale - асистентот на Spoelstra во Мајами и Melvin Hunt - асистент на Карл во Денвер. Очекувај некој од овие да биде освен ако нема некое големо изненадување. Јас се надевам на Јоергер од Мемфис.

Ако веке се решиле за млад надежен асистент ок, и онака тимот ке се растура пак изгледа ако не се потпиште Бајнам, а и ако се потпише ке има големи промени, така да зошто да не се почне од ново.
Ама искрено тоа аналитики и курци палци ми е голема глупост. Да не го разглабам баш сега тоа у екот на НБА финалето, ке кажам само едно нешто:
Ако сака тимот нека има и 82-0 у регуларна сезона и уште 12 победи у плејоф, ама кога ке дојде првата утакмица од финалето и кога ке се соочат со другиот најдобар тим во НБА и кога ке биде тесно на крај, нема тука аналитики и математики...тука се бара играч со муда што ке ја решава утакмицата. На крајот на краиштата се важи само тоа, колку сака НБА нека се модернизира, играчи како Коби, Дурент и слични ке ги решаваат утакмиците и финалињата.

Малку ме одбива тоа што новиов ГМ е субјективен, еве како што кажа 2ца асистенти кои се во трка се од негвиот поранешен тим.

Кај Холинс гледам предност исто така што тоа што го направи од Гасол и Рендолф(веројатно најдобриот центарски двоец во НБА во моментов) може да го направи со Хос и Бајнам со оглед на тоа дека се исти играчи со гореспоменатите.

Ајде сега на 3та утакмица :icon_mrgr:

Мириса на кошмарна вечер за Бош. Мислам дека е 0/5 сега за сега.

Еј, ај Вејд што ти е омилен играч океј, се поштуе тоа, ама глеам Милер го спомнуваш многу во последно време, немој и он да ти е омилен, тоа е за бан! :D Види го каков е, наркоманска фаца, гони го у три лепе. :D Вејд иначе како препороден игра во финалево, нешто слично како лани, само што тогаш проработе малце порано, во петтата текма против Инди. :)

Еј, ај Вејд што ти е омилен играч океј, се поштуе тоа, ама глеам Милер го спомнуваш многу во последно време, немој и он да ти е омилен, тоа е за бан! :D Види го каков е, наркоманска фаца, гони го у три лепе. :D Вејд иначе како препороден игра во финалево, нешто слично како лани, само што тогаш проработе малце порано, во петтата текма против Инди. :)

Miller ne e za potcenuvanje...ima najmeka raka za shut.....sreka im tekna da go stavat koa Battier pocna da promasuva se

Lebron Katastrofa za sea...go naucija bosh da ne sutira trojki sea ovoj

Гери мадафакинг Нил!!
И Мајк Милер е друг човек во финалиња дефинитивно.

На што дроги е овој Гери Нил ова полувреме незнам:confused:,Вејд и Џејмс имаа добри полувремиња,али Милер си гази,минутажата што ја добива ја користи максимално:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom