NBA Playoffs 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny Tran
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во НБА за 2013

• Вкупно гласачи
    194
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
На колку ниско ниво е фер плејот и респектот спрема противникот во НБА, чудо едно. Сите си гледаат само за нивните (соиграчите), тие од дргуата страна кој ги е*е. Ниту еднаш немам видено играч да падне и некој од другата екипа да му пријде и подаде рака да стане. Говеда !

Мислам дека и тука беше постиран потегот на Весбрук кога му ја оттурна раката на тој од Хјустон, а малиот сакаше да му помогне да стане :eek: - Клошар. Тоа па што се дешавало синоќа (а и на вториот меч) на Чик-Мај, жив циркус. Крис Андерсен случајно после фаул паѓа до Робинсон - Ноа и остала багра го истуркаа човекот како да е последно ѓубре, а овој ни го повреди, ни па имаше некоја лоша намера спрема Нејт Робинсон. После па бутањето меѓу тој арапот и Џејмс. А капак беше аплаузот и урлањето на Ноа кога го видов, насочен кон Бош и Чалмерс кои се расправаа околу пропуст во одбраната :facepalm:. Бог да чува, кои дебили. Да ти се мочам на глупите неизживеани амери. Во Европа кај нас има други глупости, ама барем противникот се почитува. Вчера шо убаво Антич и Теодосич се разбраа после лактот на србинот, судиите оставија само неспортска лична за Милош и плус на крај се гушнаа и овој му честиташе на нашиот. Во НБА да беше, ќе ѕипаа ќе рипаа како мајмуни и ќе летаа технички на сите страни ..

^ па то е при вакви ситуации најубо се гледа кој играч е со висока а кој со ниска интелегенција.
Ноа, Вестбрук, Назр, Џо Крафорд, Џеј Ар, Мета и многу други вакви ти се сељачана. Зато Вестбрук никогаш нема да биди на ниво на Роуз и Пол, или па еден Рашид Валас кој имаше талент да биди еден од најдобрите 4ки, но ваквите испади и мрзата си го направија своето.
--- надополнето: 11 мај 2013 во 16:55 ---
Другар не ти зборам за фаулите кои им се судат на суперстарите. Ти зборам за фаулите кои НЕ се судат на сметка на атракција, и фаулите под кош. За вториве ми е зборот оти се најдискутабилни и најлесно преку нив може да се „дувне во нечиј грб“.

И ЛАЛ беа помагани на крајот, не негирам, ко што притајно се и Хит помагани да изгураат кога е жестоко.

Булс ги симпатишам во серијава не дека играат против Хит, туку ми прават мерак со борбената игра, и ме потсеќаат на нашата игра на ЕП. И ние се боревме со 100% со ростер од 8 играчи низ цел турнир, и баш исто и ние имавме едно „мало ама техничарче“ ко Нејт. :D
Иако сме македонци, многу покултурни бевме од сељаците Чикаго, Ноа да играше против Гасолите уште прва 1/4 ќе му пукнеше филмот.

И немој Бо да го споредваш со миџетот Нејт, Госпот е за него во секоја смисла.

Еј да бе го забораив потегот на Ноа, кој му беше бедот јас не разбирам. Јасно ми е дека во НБА традиција е коа ќе падне соиграчот одма да дотрчаш и да му дадеш рака да стане, ама Андерсен за ништо не беше крив во ситуацијава, едноставно не можеше одма во моментот да стане. Убаво рече членот погоре, заради вакви ствари ми идат на живци Америте, премногу дебилно изгледаат ваквите потези.

wdivptB.gif

На колку ниско ниво е фер плејот и респектот спрема противникот во НБА, чудо едно. Сите си гледаат само за нивните (соиграчите), тие од дргуата страна кој ги е*е. Ниту еднаш немам видено играч да падне и некој од другата екипа да му пријде и подаде рака да стане. Говеда !

Мислам дека и тука беше постиран потегот на Весбрук кога му ја оттурна раката на тој од Хјустон, а малиот сакаше да му помогне да стане :eek: - Клошар. Тоа па што се дешавало синоќа (а и на вториот меч) на Чик-Мај, жив циркус. Крис Андерсен случајно после фаул паѓа до Робинсон - Ноа и остала багра го истуркаа човекот како да е последно ѓубре, а овој ни го повреди, ни па имаше некоја лоша намера спрема Нејт Робинсон. После па бутањето меѓу тој арапот и Џејмс. А капак беше аплаузот и урлањето на Ноа кога го видов, насочен кон Бош и Чалмерс кои се расправаа околу пропуст во одбраната :facepalm:. Бог да чува, кои дебили. Да ти се мочам на глупите неизживеани амери. Во Европа кај нас има други глупости, ама барем противникот се почитува. Вчера шо убаво Антич и Теодосич се разбраа после лактот на србинот, судиите оставија само неспортска лична за Милош и плус на крај се гушнаа и овој му честиташе на нашиот. Во НБА да беше, ќе ѕипаа ќе рипаа како мајмуни и ќе летаа технички на сите страни ..
Го прават ова кога ќе бидат на работа на намерна па за да облажат ситуацијата

:icon_lol:

Многу комплексна е оваа тема за разглабање, барем според мене. Пишав и прееска дека многу од легендите на НБА како МЏ, Реџи, Бирд и еден куп други биле едни од најпрљавите играчи.
Гарнет го бие глас исто така на прљав играч, некаде читав дека на Данкан му зборел нешто за неговата мајка(која е почината), а на Вилануева дека изгледа како заболен од рак(дечкото има некоја болест од што му пагаат влакната насекаде по телото).
Јас никаде не гледам некој тука да рече за овие играчи дека се прљави, а сега одеднаш целиот тим на Булс е прљав, од 2-3 утакмици, за разлика од другиве, што цели кариери го правеле тоа.

Еј да бе го забораив потегот на Ноа, кој му беше бедот јас не разбирам. Јасно ми е дека во НБА традиција е коа ќе падне соиграчот одма да дотрчаш и да му дадеш рака да стане, ама Андерсен за ништо не беше крив во ситуацијава, едноставно не можеше одма во моментот да стане. Убаво рече членот погоре, заради вакви ствари ми идат на живци Америте, премногу дебилно изгледаат ваквите потези.
Што очекуваш...имињата на тимовите кажуваат се Бикови (говеда) и Жешки (браќа). :)

Ке има нешто на Спортклуб вечер? :D

Ибака бе човече го искрши обручот еј,ко цигли да фрла:D

Дурент својот прв кош од игра го постигна во 3/4 :eek:

Дурент својот прв кош од игра го постигна во 3/4 :eek:

Својот прв кош од игра мислиш само за 3/4, не на целиот натпревар веројатно ;) Погрешно си го разбрал коментаторот :)

Својот прв кош од игра мислиш само за 3/4, не на целиот натпревар веројатно ;) Погрешно си го разбрал коментаторот :)
Не ја пратев цела утакмица,па затоа сум го разбрал погрешно коментаторот

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom