Зашто задржуваат со сила играч кој не сака да игра кај нив ??
Дерик Вилијамс можеа да си го добијат, млад и страшно перспективен играч, а ќе се одкачеа од играч кој бара плата која патем прашање е дали ја заслужува кој не ни сака да игра во тој тим ??
Ќе им се деси Руди Фернандез, нема да му се игра, ќе прае проблеми, ќе пружа слаби партије и ќе го дадат у некој трејд у кој нема да добијат ништо ...
Батум кажа дека никогаш не изјавил дека не сака да игра во Портланд, имаше и на твитер пред неколку недели напишано, “никогаш не сум го рекол тоа“, агентот негов беше главен играч и на крај му обезбеди голем договор. Инаку и Батум е само 23 години, проблемот беше што кај МекМилан немаше некоја улога во напад, претежно седеше во агол и чекаше шут за три, а во одбрана си е топ. Ќе видиме сега со нов тренер дали ќе си ја оправда платата.
А Руди да, не сакаше да остане, ама играше со најголемо срце од сите, слабите партии не му беа намерни.
--- надополнето: 19 јули 2012 во 12:52 ---
Иначе работата околу Блејзерс која ми дава некои надежи е Дамјан Лилард. Првата од Летнава лига го гледав од хајлајтси, кај што сам ја свртел од минус 18 на полувреме или така нешто, а втората ја гледав цела и ме потсеќа на Вестбрук плус добар шут, ако е сам за 3 не промашува, еден на еден ги поминува по желба, пик енд рол со Олдриџ ќе растураат, само што имаше неколку изгубени топки ама тоа ќе се поправи со тек на време.