NBA драфт, трансфери, шпекулации

Статус
Затворена за нови мислења.

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
Реј бе :facepalm: не го очекував ова од тебе. требаше да гледа од Гарнет, да игра и да се пензионира во Бостон за некоја година
ептен г'злар и пичка испадна, плус дупло повеќе пари му нудеа Бостон

како и да е фала ти за се што направи за Бостон
Па човекот сака уште еден прстен за крај :D

T

The Cryptkeeper

Гостин
Heat, seriously? Не го очекував ова од Реј. Ring chaser, dirtbag.

vac 13

партизановец
Член од
21 мај 2008
Мислења
5.426
Поени од реакции
530
Jared Sullinger scored a game-high 20 points during his professional debut.

Ќе гази дечково дефинитивно !

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Бруклин и Орландо си ги замениле медицинските досијеа на Лопез и Хауард, трејдот е само прашање на време !!

Уште се чека Бруклин да го трејдуваат Маршон Брукс за пик од првата рунда кој ќе биде испратен у Орландо (најверојатно со Клиперс ќе биде трејдот).

Орландо покрај тој пик плус ќе ги добие : уште два пика од првата рунда од Бруклин за наредните две сезони, Брук Лопез, Шелден Вилијамс, Дамион Џејмс од Бруклин како и Лук Волтон од Кливленд.

Бруклин ги добија Двајт Хауард, Џејсон Ричардсон и Ерл Кларк.

Кливленд ги добија Квентин Ричардсон, Сундијата Гејнс и Крис ХАмфрис ( едногодишниот негов договор, пошто изјавил дека сега за сега нема да потпишува екстензија со Кливленд), пик од првата рунда и 3 мил долари кеш !

ЊЈН ги продужиле договорите на ЏР Смит 2 год, 2.8 мил, Стив Новак 4 год 15 мил, и го потпишале преку потпис трејд Маркус Кемби од Хјустон, во Хјустон идат Тони Даглас, Џош ХАрелсон и Џером Џордан и два идни пика од втора рунда !

Индијана Пејсерс ќе ја израмни понудата на Блејзерс за рестриктивниот агент Рој Хиберт, 5 години 58 мил долари !

Ерсан Иљасова продужуе у Милвоки, 4 години 45 мил !!

И кого го интересира Андре Друмонд у својот прв меч за Детроит у победата против Јута за 25 минуте имаше 8 поени, 5 скока, 4 украдени и 4 блокаде !! :vozbud:

Како неговава одбрана ќе го растерети Монро, и колку Монро ќе профитира од играњето со Друмонд, не е свесен ни самиот !:vozbud:

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.485
Поени од реакции
1.854
Бруклин сезонава што иде со Хауард, Дерон,Ричардсон и Џо Џонсон ке бидат конкурентетн тим за титулата.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Бруклин сезонава што иде со Хауард, Дерон,Ричардсон и Џо Џонсон ке бидат конкурентетн тим за титулата.
PG:Deron Williams, SG:Joe Johnson/Richardson,SF:Gerrald Wallace,PF:/ C: Howard.
Па овие ќе бидат конкуренти за титула у пм :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
ебати трејдот, 15 тимови умешани у него.

инаку и ја сум скептик за Нетс, ќе бидат нешто ко ЊуЈорк сезонава со перформансите... :свиркам:

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
ај не се трескајте, друго е да бидат конкуренти за плејоф, друго е за титула
јас втора рунда максимум им давам

Член од
1 мај 2012
Мислења
153
Поени од реакции
74
А што добива Орландо...? Дали туку така ќе дадат суперстар за ништо...? Мене сеуште не ми се верува дека Орлнадо го дава Хауард за догодина да биде екипа како Њу Џерси (Бруклин) од минатата година... а можеби и послаби?

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
се зборува дека и Лејкерс може да улетаат за Двајт, но ако се осигураат дека се е у ред со неговиот грб.

трејдот би го пратил Бајнам у Хјустон, Двајт у ЛА, а Орландо би добиле неколку поефтини играчи плус фјучр пикс.

• Ми се допаѓа
Reactions: NYC
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Лу Вилијамс 4 години у Атланта Хоукс

Рашард Луис 2 години у Мајами Хит

Дорел Рајт у Филаделфија , Голден Стејт добиваат права врз некој сеуште непознат играч, кој доаѓа од Европа

Кавалирс се одкажале од учество во трејдот на Двајт, тука шансата ја виделе Лејкерс и Хјустон

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
Алексеј Швед од Русија у Минесота Тимберфулвс

Кајл Синглер од Реал Мадрид у Детроит Пистонс ( пик одбран лани, но ради лок аутот отиде у Реал и реши да ја игра цела сезона)
Не праим еуро кошарка, па ако го глеал некој у Реал, нека пише два три збора за детево !

Спасев

Партизан, Мајами Хит
Член од
30 април 2009
Мислења
1.947
Поени од реакции
239
Алексеј Швед од Русија у Минесота Тимберфулвс

Кајл Синглер од Реал Мадрид у Детроит Пистонс ( пик одбран лани, но ради лок аутот отиде у Реал и реши да ја игра цела сезона)
Не праим еуро кошарка, па ако го глеал некој у Реал, нека пише два три збора за детево !
http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=003822
http://basketball.realgm.com/player/Kyle_Singler/Summary/2151

Еве малку статистика :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom