NBA Фантази I сезона 2017/18

Која екипа ќе биде победник оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    12
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Дефинитивно богота најнереални трејдови нуди

H

Harry Callahan

Гостин
Дефинитивно богота најнереални трејдови нуди
Едно 5-6 трејд понуди ми има пратено и очекува ненормални работи . Еве ја понудата . Тој Шејн Вилијамс од Мајами да го сакав во мој тим можев да го земам од слободни агенти а и тој сега гледа да се ослободи од тој играч и ќе го дропува за некој ден . Исто зел Патрик Патерсон од слободни агенти и што ќе ми е па тој . И ми ги нуди уште Игудала со просечни игри и Афало исто просек а да му го дадам Мело од 1 рунда на драфт , и Вејтерс и Грејвис Васкез , Васкез си го земав од слободни агенти како што кажав да го сакав Шејн Вилијамс од Мајами ја него ќе го земев од слободни агенти а не Васкез . Ако некој сака супер играч треба да даде исто еден супер играч а не дрва и камења . Уште кога би ги зел тие 4 дрва треба да дропувам уште еден мој играч за да има место за тие четворица во оние 13 играчи . Која логика има Богота Шутерс ? Тој како да е Бојси од британската серија Сплетки .

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.040
Смејте му се вие ама ако паметно ја игра до крај сезоната, можеби главен фаворит за титула е. Rose, Wade, Lebron, Davis. Е сега клупа за лек нема, ама тоа е ризикот кој го презеде. Се или ништо :) Сепак за титула требаат 13 играчи а не 5.[DOUBLEPOST=1415290915][/DOUBLEPOST]Сигурно се сите активни? Бидејќи имам понуди на кои со денови не добивам одговор и понекогаш им завршува рокот...

Последно уредено:
Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.933
Поени од реакции
23.394
Богота Шутерс со кој памет мислиш дека Мело ќе го дадам тукутака ? Очекуваш играч што сум земал како 3 пик да го дадам за отпадоци ? Играч кој зема огромен број шутеви , ок повеќето шутеви промашува ама барем зема шутеви а не како твоите што ги нудиш двајца отпадоци си собрал од фри ејџенси и очекуваш јас тоа да прифатам ? Со кој памет ? Ќе си јас продолжам со она што сум си зел на драфт . На таквите понуди благодарам .

Мене ми ги пушти у пакет Афлало, Папаниколау и Гоберт за Бош или Милсап и уште двајца :pos:

H

Harry Callahan

Гостин
Мене ми ги пушти у пакет Афлало, Папаниколау и Гоберт за Бош или Милсап и уште двајца :pos:
Ликот не знам што изиграва со тие смешни понуди , добра работа е што ако не одговорам во предвидениот рок на понудата понудата автоматски се одбива замисли да беше ситуацијата ако не се одговори на понудата тоа да значеше прифаќање на такви смешни понуди .
Смејте му се вие ама ако паметно ја игра до крај сезоната, можеби главен фаворит за титула е. Rose, Wade, Lebron, Davis. Е сега клупа за лек нема, ама тоа е ризикот кој го презеде. Се или ништо :) Сепак за титула требаат 13 играчи а не 5.[DOUBLEPOST=1415290915][/DOUBLEPOST]Сигурно се сите активни? Бидејќи имам понуди на кои со денови не добивам одговор и понекогаш им завршува рокот...
А ти Ксаго исто си ми пратил гледам понуда јас да ти ги дадам Никола Пекович , Редик , Кантер и Грејвис Васкез а ти да ми ги дадеш Ерик Гордон , Пол Пирс , Андерсон Варежао и Холис Томпсон од Филаделфија нормален ли си со таа понуда ? Ерик Гордон во Пеликанси е 6 опција во напад после Дејвис , Еванс , Холидеј , Рајан Андерсон и Омер Ашик и што ти очекуваш јас тоа да прифатам ? Варежао нема некоја минутажа и не зема шутеви што ќе ми е па тој во тим , а овој Томпсон во Филаделфија колку ќе се наигра е веќе прашање во таа Филаделфија не се знае кој пие а кој плаќа таму никој не е константен со поени и тој играч не ме интересира . Во понудата само Пол Пирс нешто вреди а останатото се дрва и камења така да не сакам да бидам замаран со смешни понуди .

Член од
26 август 2013
Мислења
172
Поени од реакции
178
Ликот не знам што изиграва со тие смешни понуди , добра работа е што ако не одговорам во предвидениот рок на понудата понудата автоматски се одбива замисли да беше ситуацијата ако не се одговори на понудата тоа да значеше прифаќање на такви смешни понуди .

А ти Ксаго исто си ми пратил гледам понуда јас да ти ги дадам Никола Пекович , Редик , Кантер и Грејвис Васкез а ти да ми ги дадеш Ерик Гордон , Пол Пирс , Андерсон Варежао и Холис Томпсон од Филаделфија нормален ли си со таа понуда ? Ерик Гордон во Пеликанси е 6 опција во напад после Дејвис , Еванс , Холидеј , Рајан Андерсон и Омер Ашик и што ти очекуваш јас тоа да прифатам ? Варежао нема некоја минутажа и не зема шутеви што ќе ми е па тој во тим , а овој Томпсон во Филаделфија колку ќе се наигра е веќе прашање во таа Филаделфија не се знае кој пие а кој плаќа таму никој не е константен со поени и тој играч не ме интересира . Во понудата само Пол Пирс нешто вреди а останатото се дрва и камења така да не сакам да бидам замаран со смешни понуди .
Ајдеее, сега да почнеме сите трејд понуди да ги коментираме...и јас сум добивал смешни понуди па не сум се жалел и не сум ги коментирал.Твое да си пратиш понуда на другиот е да ја одбие ако не му се свиѓа.И незнам што толку се потресувате, на крај краева колку и да е лоша понудата ти добиваш информација кој играч ти го сака во тимот па можеш да си комбинираш твој трејд (е сега тоа што counter offer 90% од лигата не го користи тоа е друг муабет).Плус лигата е толку просто направена (начинот на бодување) да цела статистика на играчот ја вади во еден индекс, и тоа е меродавното на крајот, а не колку шута ќе зима, на кого ќе додава, колку Gatorade-а ќе испие,кариерата што ја напраил итн....

ПС: Не го сваќај ти, или било кој друг ова како расправање туку како една обична NBA Fantasy дискусија. :D

раднаскела

Wubba lubba dub duuuub
Член од
7 февруари 2011
Мислења
1.684
Поени од реакции
1.990
Пер, не ми се дава Парсонс засега, уште ми е мистерија ама мислам дека ќе ми се погоди :)

Член од
5 април 2013
Мислења
3.393
Поени од реакции
7.040
Плус лигата е толку просто направена (начинот на бодување) да цела статистика на играчот ја вади во еден индекс, и тоа е меродавното на крајот, а не колку шута ќе зима, на кого ќе додава, колку Gatorade-а ќе испие,кариерата што ја напраил итн....

Абе да кажевте дека толку профи сте станале од лани до сега, ќе направевме многу пософистицирана и покомплексен мод на играње :cool: Ова е најпросто можно. Има многу поинтересни како H2H категории, ROTO и слично. Таму има многу многу повеќе стратегија.

Член од
26 август 2013
Мислења
172
Поени од реакции
178
Абе да кажевте дека толку профи сте станале од лани до сега, ќе направевме многу пософистицирана и покомплексен мод на играње :cool: Ова е најпросто можно. Има многу поинтересни како H2H категории, ROTO и слично. Таму има многу многу повеќе стратегија.
Не играв лани со вас. Да, знам дека има пософистицирани и покомплексни модови за играње.

H

Harry Callahan

Гостин
Ајдеее, сега да почнеме сите трејд понуди да ги коментираме...и јас сум добивал смешни понуди па не сум се жалел и не сум ги коментирал.Твое да си пратиш понуда на другиот е да ја одбие ако не му се свиѓа.И незнам што толку се потресувате, на крај краева колку и да е лоша понудата ти добиваш информација кој играч ти го сака во тимот па можеш да си комбинираш твој трејд (е сега тоа што counter offer 90% од лигата не го користи тоа е друг муабет).Плус лигата е толку просто направена (начинот на бодување) да цела статистика на играчот ја вади во еден индекс, и тоа е меродавното на крајот, а не колку шута ќе зима, на кого ќе додава, колку Gatorade-а ќе испие,кариерата што ја напраил итн....

ПС: Не го сваќај ти, или било кој друг ова како расправање туку како една обична NBA Fantasy дискусија. :D
Каде јас кажав дека ова го сфаќам како расправање ? Појасни ми каде сум такво нешто напишал . А не пишуваш што ти текне без аргументи . Овде најдобро игнорирање е решението а не да одговарам па да ми тролаш .

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еј се разиграле страстите у темава :D

Член од
22 јуни 2010
Мислења