NBA Сезона 2010/2011

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Најпрво искрени честитки до искрените навивачи на Мавси, кој се 2-3 некаде од прилика, ова другото е хејтер до хејтер :)
Прва титула за Мавс во Историјата, Прва Шампионска титула во Историјата на тим кој го изгубил третиот натпревар, прва титула за еден од најдобрите играчи и шутери во НБА Лигата, Диркенштајн, за еден од најдобрите плејови, Кид... за еден од најдобрите тројкаши Пеџа, за кој ми е највеќе мило, бидејќи ми беше идол во детството кога играше за Кингс, прва титула на Кјубан, човекот кој е скромен и е најголем навивач, а сепак е газда на клубот итн. итн.

Далас беа подобри и заслужено победија, не само денеска, туку во цел плеј-оф, тимска, колективна игра, Рик Карлајл убаво ги склопил коцките, од прв до последен, сите се заслужни на некаков начин... шутот за три го усовршиле, играта на ЛЏ и на ДВ убаво ја изанализирале и ја применија, зонската одбрана им функционираше беспрекорно... Браво

Мајами, денеска беа под голем притисок, шутот никако не им идеше, иако почнаа одлично... немаа решение за зонската одбрана на Далас и форсираа брзи шутеви, повеќето на сила... грешки колку сакаш, да кажеме почетнички, при водење му удира во нога и иде у аут, грешки во додавање итн... премногу слаб процент на слободните фрлања, одбрана скоро никаква...

И, дајте ќе ве замолам да не ги правете споредбите и да ги мерете на кој му бил поголем... големи светски познавачи на кошарката, аналитичари и експерти не го решиле прашањето кој е најдобар кошаркар, или кој има предиспозиции за тоа... вие ќе мрсите муда и ќе се правете експерти... оставете го тоа на стручњаците, на луѓето што им е тоа работа...

Се гледаме наредната сезона, а пред тоа да посакам бурно лето, полно со нови таленти од драфтот, големи трампи, одлично вклопени тимови и пред се што повеќе да бидат изедначени како би гледале поинтересна кошарка... се надевам сезоната 2011/12 ќе биде повозбудлива од оваа :)
„Хејтери“ има пошто Леброн е серко и кај да отиде, пак ќе си остане серко.

А на кој му е поголем нема што да анализираат стручњаци, пошто Пипен извади муабет дека Леброн е подобар од Џордан - може и најдобар на сите времиња, ама бројките кажуваат друго нешто. Нема што јас да чекам од експерти да ми кажат кој е најдобар, си гледам НБА (има и стари снимки, замисли) и сам си заклучувам. А според тоа, Леброн за било кој од тие легендарни кошаркари може да им се фати за џонсон. Џабе е талентиран кога има его на Наполеон, а срце како лешник.

А инаку следната сезона може да има локаут, така да не е сигурно дали и ќе има 2011/12.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Да бе до каде стасаа муабетите за локаут. Одамна немам нешто прочитано за тоа.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318

ТО ЈЕЕЕ МАВСС!​
ни кога го дигнаа неможеа да поверуваат шо сторија, поготово ТЕРИ АУУУ ги испердашИ!!!!!!!!!!!11​

--- надополнето: Jun 13, 2011 3:49 AM ---

1307933343800.jpg

LeBeta

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
To мајстори дури сега станав цела ја гледав Новицки заслужено МВП!

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Честито Далас, иако ми го победивте тимот, како-така си стигнавте до титула и заслужено е покрај се поминато. :)
ЛеБрон, сак ит.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
„Хејтери“ има пошто Леброн е серко и кај да отиде, пак ќе си остане серко.

А на кој му е поголем нема што да анализираат стручњаци, пошто Пипен извади муабет дека Леброн е подобар од Џордан - може и најдобар на сите времиња, ама бројките кажуваат друго нешто. Нема што јас да чекам од експерти да ми кажат кој е најдобар, си гледам НБА (има и стари снимки, замисли) и сам си заклучувам. А според тоа, Леброн за било кој од тие легендарни кошаркари може да им се фати за џонсон. Џабе е талентиран кога има его на Наполеон, а срце како лешник.

А инаку следната сезона може да има локаут, така да не е сигурно дали и ќе има 2011/12.
А да ти го опне тебе Леброн па да видиш на кој му е поголем.

Би коментирал за некоја си рамноправна игра,во оваа во која ништо не влезе а нивните промашени топки дури и без офанзивен доаѓаа пак кај нив,не бе.Кога не ти оди тоа е,па ќе дозволиш и Тери и Бареа да си играат.Ама ако бе стварно штета Кид и Козана да останеа без прстен,станува збор за класа играчи ама ете без резултати како што викате вие.

И дај доста со споредбиве 100 пати сум кажал што е работата.Баби и жаби мешате.

M

Mario Gómez

Гостин
Fala na site za cestitkite, ja im cestitam na hristov i warman sho zaedno veruvavme vo momcive i neka ni e cestito titula. Mnogu me izraduvaa definitivno ovoj tim od odlicni poedinci vo izminati godini koi igraat strashno timski. Uspehot e na site, site se zasluzni, Barea, Terry, Chendler, Marion, site se isto vkluceni vo uspehot kako Dirk, neka e cestito, zverovi.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Искрени честитки и од мене до Мавси презаслужена победа иако пред да почни финалната серија не очекував дека Далас ке победи 2 а камоли 4 утакмици...ама изиграја неверојатно добра одбрана, и уште еднаш покажаа дека во спортот победува колективноста, тимската игра а не индивидуалниот квалитет.....малку за Леброн....јас сум навивач на Булс ама стварно Пипен ме изненади кога рече оти Леброн е подобра играч од МЏ.....Леброн не му е ни до малото прсте, игра во обични утакмици можи да оди на плус 30 ама во финална серија е за нигде за разлика од него МЏ одеше и преку 40 шо ја покажува неговата психичка јачина, никогаш ке ја нема елеганцијата која ја имаше МЏ и тн.....
П.С. Шо е работата со ова локаут?????

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Честито нека му е титулата на Далас и на сите фанови на Далас која му е сосема заслужена без ниеден приговор од страна на другите фанови...јас признавам дека грешев во врска со резултатот во ова финале и очекував Мајами лесно да се справи со Далас поради тврдата и цврстата одбрана која ја играат но Новицки и компанија ме демантираја..како и да е мило ми е пред се за фановите во сините маички каде го имаше слоганот ''The time is now'' покажувајќи на евентуалната титула и желбата да се стигни до нејзе и исто така мило ми е за Новицки и Кид кој долго време се трудеа и ја посакуваа оваа титула и вредеше да се израдува човек за овие легенди на НБА.....

П.С.Поодвратен сурат од онај Бареа немам видено во животот..па човече јас што бев неутрален почнав да навивам за Мајами само поради него!

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Честитки за Дирк и компанија. Иако Дирк е лидерот многу ми е мило што Кид освои титула бидејќи е еден од најдобрите плејмејкери во историјата на НБА. Повеќе сакав Мајами да освојат заради ЛеБрон, но имаат уште работа.

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Колку е убаво чуството, горд сум шо навивам за Мавс .... :)

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Секој со заслуженото. Мило ми е Новицки, а посебно за Кид, иако повеќе ќе ми беше мерак да земеше и една титула со Феникс, ама што е тука е.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Teри испадна најфраерче кога им ја покажа тетоважата на бицепсот што му е т.е трофејот кој си го истетовирал пред почеток на сезона, кога никој не помислуваше дека имаат некакви шанси да освојат, каков звер. (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom