pcjodamaster
:trololo:
- Член од
- 20 мај 2006
- Мислења
- 4.180
- Поени од реакции
- 127
„Хејтери“ има пошто Леброн е серко и кај да отиде, пак ќе си остане серко.Најпрво искрени честитки до искрените навивачи на Мавси, кој се 2-3 некаде од прилика, ова другото е хејтер до хејтер
Прва титула за Мавс во Историјата, Прва Шампионска титула во Историјата на тим кој го изгубил третиот натпревар, прва титула за еден од најдобрите играчи и шутери во НБА Лигата, Диркенштајн, за еден од најдобрите плејови, Кид... за еден од најдобрите тројкаши Пеџа, за кој ми е највеќе мило, бидејќи ми беше идол во детството кога играше за Кингс, прва титула на Кјубан, човекот кој е скромен и е најголем навивач, а сепак е газда на клубот итн. итн.
Далас беа подобри и заслужено победија, не само денеска, туку во цел плеј-оф, тимска, колективна игра, Рик Карлајл убаво ги склопил коцките, од прв до последен, сите се заслужни на некаков начин... шутот за три го усовршиле, играта на ЛЏ и на ДВ убаво ја изанализирале и ја применија, зонската одбрана им функционираше беспрекорно... Браво
Мајами, денеска беа под голем притисок, шутот никако не им идеше, иако почнаа одлично... немаа решение за зонската одбрана на Далас и форсираа брзи шутеви, повеќето на сила... грешки колку сакаш, да кажеме почетнички, при водење му удира во нога и иде у аут, грешки во додавање итн... премногу слаб процент на слободните фрлања, одбрана скоро никаква...
И, дајте ќе ве замолам да не ги правете споредбите и да ги мерете на кој му бил поголем... големи светски познавачи на кошарката, аналитичари и експерти не го решиле прашањето кој е најдобар кошаркар, или кој има предиспозиции за тоа... вие ќе мрсите муда и ќе се правете експерти... оставете го тоа на стручњаците, на луѓето што им е тоа работа...
Се гледаме наредната сезона, а пред тоа да посакам бурно лето, полно со нови таленти од драфтот, големи трампи, одлично вклопени тимови и пред се што повеќе да бидат изедначени како би гледале поинтересна кошарка... се надевам сезоната 2011/12 ќе биде повозбудлива од оваа
А на кој му е поголем нема што да анализираат стручњаци, пошто Пипен извади муабет дека Леброн е подобар од Џордан - може и најдобар на сите времиња, ама бројките кажуваат друго нешто. Нема што јас да чекам од експерти да ми кажат кој е најдобар, си гледам НБА (има и стари снимки, замисли) и сам си заклучувам. А според тоа, Леброн за било кој од тие легендарни кошаркари може да им се фати за џонсон. Џабе е талентиран кога има его на Наполеон, а срце како лешник.
А инаку следната сезона може да има локаут, така да не е сигурно дали и ќе има 2011/12.