NBA Сезона 2010/2011

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Леброн ќе ми го споредувате со Коби! СРАМОТА!

Честитки за победата на Далас, едноставно ги убија, како расштиман оркестар делуваа Мајами!

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Колку е убаво чуството, горд сум шо навивам за Мавс .... :)
Честитки, до годинава ретко се наоѓаја вистински навивачи на Далас :). Сигурно од вчера ви се зголеми групата :).

И сеа, еден осврт на финалето со „ладна гла“. Како и шо напишав пред петтиот натпревар, тој шо победи на петтиот ја зеде титулата. Сосема заслужено Далас стигнаја до триумфот. Кјубан креира шампионски тим со одличен тренер, лидер, ветерани, одбранбени играчи ... Баркли на почетокот на плеј-офот рече : You have to have a leader and a crazy guy in your team to win a championship. Во финалето , Мајами немаја ни лидер ни будала во тимот за разлика од Далас.

Според мене најголем кривец за поразот на Мајами е Споелстра. Не дека го оправдувам то шо Леброн се испосра во финалето али не можи овај порториканецо шо влезе во тимот како дете шо видео касети му носеше на тренерите, да биди сеа тренер на тимот. 3-4 минути до крај на СЕЗОНАТА не само на натпреварот, наместо да му врзи по два шамари таму на сите да стегнат пресинг низ цел терен, тој му држи предавања дека треба да бидат ментално јаки бла-бла-бла.
Нека уплати чоеко приватни часој кај Carlisle да му кажи отприлика како се води тим.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
mislam deka pat riley treba da prevzemi od drugata godina, spoelstra ne go biva nema iskustvo za igraci so golemo ego

Н

'Никола'

Гостин
Браво за Далас, тимската игра победи. Мило ми за Новитцки, нормално Германец е.:)
За в година мене страв ме фаќа, не ќе да оди на арно работава.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Мислев дека е вечерва упм!!!!!!!!!!

Кога ке има реприза на натпреварот, ве молам нека каже некој ако знае.

Член од
7 јануари 2009
Мислења
679
Поени од реакции
30
Џејмс е џејмс.
Прво споредете го со вас. Има исто прстени колку и сите ние.
После спореди го со перо блажевски, бар освоил нешто човекот.
Спореди го со Тери, бар реши едно финале.
Следни се другите ал-стар играчи шо немат прстен, ама имат кариери од над 10 успешни години у НБА.
Споредите го со Роуз(МВП), Дурант(повеќе поени просек, и тоа кога играеше леброн сам у кливленд), Вејд(тимски,титула и побрз и поспособен е), па после со Дирк (пресни и познати причини, + не е толку арогантен) , а на крај споредувајте го со Коби(активна легенда), МЏ(жива легенда) и Бил Расел(11 прстена, 10 прсти).
Поентата ми е, остајте го Леброн да биде тоа шо е, оти има уште многу пат за одење за да стигне до великаните.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Честитки, до годинава ретко се наоѓаја вистински навивачи на Далас :). Сигурно од вчера ви се зголеми групата :).

И сеа, еден осврт на финалето со „ладна гла“. Како и шо напишав пред петтиот натпревар, тој шо победи на петтиот ја зеде титулата. Сосема заслужено Далас стигнаја до триумфот. Кјубан креира шампионски тим со одличен тренер, лидер, ветерани, одбранбени играчи ... Баркли на почетокот на плеј-офот рече : You have to have a leader and a crazy guy in your team to win a championship. Во финалето , Мајами немаја ни лидер ни будала во тимот за разлика од Далас.

Според мене најголем кривец за поразот на Мајами е Споелстра. Не дека го оправдувам то шо Леброн се испосра во финалето али не можи овај порториканецо шо влезе во тимот како дете шо видео касети му носеше на тренерите, да биди сеа тренер на тимот. 3-4 минути до крај на СЕЗОНАТА не само на натпреварот, наместо да му врзи по два шамари таму на сите да стегнат пресинг низ цел терен, тој му држи предавања дека треба да бидат ментално јаки бла-бла-бла.
Нека уплати чоеко приватни часој кај Carlisle да му кажи отприлика како се води тим.
Тешко дека ќе има повеќе баш во фан клубот бевме активни уште пред тоа само 3-4 преку сила..
Вчера натпреварот го реши Тери за џабе не рече дека ќе ја извади тетоважата доколку не ги тепаат во финалево Мајами и се погрижи да нема болки :)
Новицки заслужено МВП секој натрепвар даваше максимум иако вчера може му беше најслаб натпревар такви промашувања немал никогаш.

M

Mario Gómez

Гостин
Колкави се шансите Дирк да заигра на европсково сега? Во Март изјави дека ако ги избацат рано од плејофите ќе се врати за европското и ќе им помогне да се квалификуваат за Лондон, ама по оваа сезона тешко повторно да заигра за репрезентација.

Perfecto

Rugged'n'Raw
Член од
15 февруари 2007
Мислења
1.408
Поени од реакции
152
Честитки за тимот на Далас и на сите нивни навивачи. Тотално заслужено.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.934
Поени од реакции
23.398
Дека е сеуште неискусен тренер да, но дека е кривец за поразот никако !!

Дечкото успеа да направи каква таква хемија и тимска игра со тим кој има 3 егоистични звезди, и у првата сезона да ги однесе до финале !!

Направи повеќе од солидна дефанзивна екипа која со Вејд, Чалмерс, Милер, Биби па и Џејмс може комотно да игра ран ен ган кошарка со ниска постава со Бош на центар!!

Кривец е Леброн, и никој друг. Пичето се изгуби, Вејд кутриот уште да клицкаше последниве два меча фалеше, немаше никаква подршка од Леброн, кој остај што го снемуеше па и шутираше нерезонски шутеви !!

Вејд беше оставен на цедило од Леброн, за телето Бош не ми се ни прае муабет, по оверрејтед кошаркаш не сум видел одамна. ДРВО !!

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Не глеав, прво пропуштено финале после години.. :(
Како и да е, честитки за Далас, посебно ми е мило за Дирк, стварно заслужи да земе прстен.

“Кралот“ уште трага по својата круна :)

P

PewDiePie

Гостин
Има луѓе сереле на разни начини,ама како се посра ЛеБрон во финалниве утамици никој не може да се спореди со него. хахахахаахаха

Kajgana Shop

На врв Bottom