Edno e da isklucuva Na 400w drugo e da mozi da sleze potrosuvacka do 200w@Strelec klimata sama si znae koga da ukluci koga da iskluci termostatot neznam sto ne e jasno
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Edno e da isklucuva Na 400w drugo e da mozi da sleze potrosuvacka do 200w@Strelec klimata sama si znae koga da ukluci koga da iskluci termostatot neznam sto ne e jasno
Pocekaj malce ne se razocaruvaj odma pa i ti. Neka zaladi poubavo togas ke se prai muabet mozda se oshtre sharkoЈебига сега тоа е.
30-35m2, поткровје, таван 2.50m, дупли блок со 8cm. стиропор фасада, јужна страна, 2017 градба.Pocekaj malce ne se razocaruvaj odma pa i ti. Neka zaladi poubavo togas ke se prai muabet mozda se oshtre sharkoNemas kazano za kvadratura kolkava grees, tavan visina, izolacija?
Хммм....електрониката на Грее е Даикин копија која се изработува во фабрика направена од Даикин за Грее....Мидеа е најгори шкарт што се носи на овие простори покрај Chigo....имаат и добри модели но тоа на Балканов не се носиДа 12CH35AERI. Абе сега што е тука е и да земев Gree од 35.000ден. колку ќе ми заштедеше во однос на Vivax-ов 200-300ден. месечно.... Не е до толку ваљда различен режимот на работа.
Еве топли. Ко ќе издува и почне ладнио ваздух само што ќе ги крене перките нагоре одма се осеќа како наново почиња да дува повторно топло и после 20 секунди пак паѓаат надоле и идемо вруќооо
Јебига сега тоа е. Панелка земав една па со Господ напред.. Денојве ќе инсталирам на телефон тоа апликацијата што иде со WiFi стикот.. Демек има на неа кажува потрошња и се тоа.
Ti blagodaramJas bi go izbral ili VIVAX-OT ili CH ili ako imas dovolno finansii najubavo MUTSHUBISI-TO
Ај едно сигурно глупо прашање. Кој е циклусот на функционирање на климите при процес на загревање?
Првпат корисник на клима. Стварно незнам како треба да функционира
Ја пуштам да топли. 24'C
Прави константен циклус:
1. Првите 1 минута не дува ништо
2. Вертикално насочување на перките (така ми е подесено) и издув на топол воздух. Тоа трае некој 6-8мин.
3. После 6-8минути почнува да дува млако накај ладно перките се креваат во хоризонтална положба и се гаси вентилаторот.
4. Пауза од 2-3минути и потоа повторно вертикално насочување и повторно издув од некој 6-8минути.
Така е еве веќе 1 саaт кај што е пуштена во тој константен круг на функционирање.
Температурата дома на 3 метри од климата термометарот ја качи од 19'C на 21'C
Дали е тоа нормален циклус на работа?
Zadadena e 24 na vnatresna 19, so takva rabotia pali/gasi na sekoi 6~8min za saat vreme edvaj na 21 kacila....a do 24 kolku ke i treba? pola den?
mene mi e jasno deka ima glupa modulacija.....samo tebe ne ti e jasno deka klimava e prevara za 28.000 ako e na kapilara....mozda ima EXV (nemozam da tvrdam) no togas ima dibidus glupa elektronika koja registrira 24 na vnatresna od 21....celi 3 stepeni e razlika lepi
Toa dali isklucuva na 200w ili 400w treba da se ima merac pa da se vidi na kolku isklucuva sekoja klima si e razlicnoEdno e da isklucuva Na 400w drugo e da mozi da sleze potrosuvacka do 200w
Ај едно сигурно глупо прашање. Кој е циклусот на функционирање на климите при процес на загревање?
Првпат корисник на клима. Стварно незнам како треба да функционира
Ја пуштам да топли. 24'C
Прави константен циклус:
1. Првите 1 минута не дува ништо
2. Вертикално насочување на перките (така ми е подесено) и издув на топол воздух. Тоа трае некој 6-8мин.
3. После 6-8минути почнува да дува млако накај ладно перките се креваат во хоризонтална положба и се гаси вентилаторот.
4. Пауза од 2-3минути и потоа повторно вертикално насочување и повторно издув од некој 6-8минути.
Така е еве веќе 1 саaт кај што е пуштена во тој константен круг на функционирање.
Температурата дома на 3 метри од климата термометарот ја качи од 19'C на 21'C
Дали е тоа нормален циклус на работа?
Нема врска позицијата еве кај мене како е има по 20 и 30cm. од страна па исто работиСлично и кај мене се дешава Vivax AECI модел, добро грее освен кога е многу ладно надвор ама некако осеќам како да не е ускладена температурата во собата со темп што ја чита сензорот на климата. Милам дека тоа е и причината поради која грее одредено време и после прави пауза.
Се мислам дали е можно поради недобра монтажа, кај мене ја наместија на некои 10тина цм од таван и исто толку од зидот од лева страна а гледам по упатства пишува да е повеќе
Нема врска позицијата еве кај мене како е има по 20 и 30cm. од страна па исто работи
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk