абе кој пари, шо ти е тебе,
си имам некој денар на ОК кредит шо ми стои така и планирам со тој да платам поголемиот дел. а за пари само ке ти кажам дека за човек кој шо плака струја по 10 000 денари секој месец и не е воопшто стоплен, кога некој ке му понуди да плака 15 000 денари а да му се стопли цел стан тоа се чини како премија па ако треба и по џебовите ке складирам пелети.
)))
си имам некој денар на ОК кредит шо ми стои така и планирам со тој да платам поголемиот дел. а за пари само ке ти кажам дека за човек кој шо плака струја по 10 000 денари секој месец и не е воопшто стоплен, кога некој ке му понуди да плака 15 000 денари а да му се стопли цел стан тоа се чини како премија па ако треба и по џебовите ке складирам пелети.
)))
ако видиш у изминатите постови се мислев за клими т.е. инвертори некој по скапи да ставам али прочитав дека тие инвертори што се у моја класа на инвестиција (значи некаде 1000 евра по инвертор) дека после 3-4-5 години издувувале и после тоа грееле пак да, али не било тоа тоа. и сеа си викам по 3-4-5 години пак да ги менувам и сл. некако тоа ме предомисли највекје, а и никој не ми гарантира дека инвертор што ке ставам никогас нема да издува или да оди у она дефрост кога е многу ладно и сл. освен оние што се по 2000-3000 евра итн....
)))[DOUBLEPOST=1483965019][/DOUBLEPOST]абе кој пари, шо ти е тебе,pod 7 posto imas pari kupi gi site objekti vo maaloto i toa si go resil![]()
)))[DOUBLEPOST=1483965336][/DOUBLEPOST]Тоа ми е сметка за цела струја. Имам бојлер само уклучено што никогаш не го гасам и од прилика кога не грејам со уклучен бојлер некаде 2500 денари плакам.pod 7 posto imas pari kupi gi site objekti vo maaloto i toa si go resil![]()
ако видиш у изминатите постови се мислев за клими т.е. инвертори некој по скапи да ставам али прочитав дека тие инвертори што се у моја класа на инвестиција (значи некаде 1000 евра по инвертор) дека после 3-4-5 години издувувале и после тоа грееле пак да, али не било тоа тоа. и сеа си викам по 3-4-5 години пак да ги менувам и сл. некако тоа ме предомисли највекје, а и никој не ми гарантира дека инвертор што ке ставам никогас нема да издува или да оди у она дефрост кога е многу ладно и сл. освен оние што се по 2000-3000 евра итн....
Tebe ti e toa cela smetka za struja, kolku ti e smetkaa bez greenje. Panelkata trosi kolku dve klimi zaedno, znaci so ovaa struja so ja trosis slobodno racunaj deka ke se trkalaat uste dve klimi namesto panelkata. Vo tvojot slucaj koga veke imas edna klima najdobra varijanta ti e da si vgradis uste dve kvalitetni klimi pa mirna glava. Imas i malce poskapi klimi so podna varijanta na vnatresnata edinica so moze da zagreva dve sobi, ima izduv napred ili nagore plus izduv pozadi (treba na dobro mesto da se postavi i da se napravi dupka vo zidot megu dve sobi, i bez problem da se great dvete) Kaj klimite se malce problem pri ovakvi temperaturi pod -15, ama toa se max 10-15tina dena vo godinata. Ima kvalitetni klimi so great odlicno i na ovakvi temperaturi.
Последно уредено: