Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
I'm just gonna say it.. се разочарав од Age of Ultron, очекував многу повеќе :confused:

Suicide Squad
CEHeJU3WAAA5H0S.jpg
Хохохооо и Катана и Диабло ги убациле:чда:. Осеќам дека барем еден од овие нема да го преживее ни ''состанокот'' во АРГУС :D ..
Енчантрес too goth & dark ја направиле (личи повеќе на клинката од The Ring), ама затоа Роби како ја скоцкале за Харли па па паааа:vozbud::cuc::pipi::backa: .. Осеќам дека ќе ја скине!

Еве го и Вил Смит како Дедшот
4542668-11188331_10155425076730161_6632703933412179985_n.jpg

интересно како куриозитет:
http://enauka.mk/vesti/tehnologija/item/1750-besplatno-greenje-so-e-radijator#.VUdZMmU6DcM.facebook
Бесплатно греење со е-радијатор
Револуционерен нов дизајн на радијатор нуди можност за бесплатно греење. Се работи за е-радијатор кој е всушност компјутерски сервер модифициран за топлината која ја генерира да може да затопли една просторија во куќата.
Така, компјутерскиот сервер има двојна функција - компјутерските фирми добиваат бесплатен простор за нивниот сервер, наместо да користат големи центри за податоци, а топлината што се генерира при нивната работа може да загрее една соба.
„Ние всушност повторно ја користиме енергијата која ја користи серверот, па на фирмите нема да им биде потребна дополнителна енергија за да ги оладат серверите, а придобивката на луѓето е јасна и едноставна. И двете страни имаат корист“, вели Боаз Лепе, извршен директор на холандската компанија „Nerdalize“ која го изработила радијаторот.
Идејата потекнала кога, откако термостатот се расипал, еден вработен во компанијата застанал над својот лап-топ за да се згрее. Компанијата веќе поставила 5 е-радијатори во 5 куќи во Њупорт, Белгија. Секој уред ќе биде надгледуван за да се види дали произведува доволно топлина. Од компанијата се надеваат дека, иако комерцијалниот сервер на ѕидот можеби нема да биде по сечиј вкус, идејата за бесплатно греење ќе ги привлече луѓето.

Nerds... :)

Eве нешто поинтересно:

http://www.trueactivist.com/tesla-announces-the-release-of-a-battery-that-can-power-your-home/
Tesla’s $3,000 Powerwall Will Let Households Run Entirely On Solar Energy!

Powerwall is a home battery that charges using electricity generated from solar panels, or when utility rates are low, and powers your home in the evening. It also fortifies your home against power outages by providing a backup electricity supply. Automated, compact and simple to install, Powerwall offers independence from the utility grid and the security of an emergency backup.

Capacity
Powerwall comes in 10 kWh weekly cycle and 7 kWh daily cycle models. Both are guaranteed for ten years and are sufficient to power most homes during peak evening hours. Multiple batteries may be installed together for homes with greater energy need, up to 90 kWh total for the 10 kWh battery and 63 kWh total for the 7 kWh battery.

Multiple batteries may be installed together.

официјално од вчера 13.30 почна сезоната на ладење
како за прв ден 1.1kW во 42м2 на Т од 23с.внатре , а надвор 34

Објавен (дел од) лајнапот кој ќе го видиме во ''Captain America: Civil War'' догодина, или како што го етикетираа по нетот ''Avengers 2.5''.

Од веќе познатите:
Steve Rogers / Captain America
Tony Stark / Iron Man
Natasha Romanoff / Black Widow
Bucky Barnes / Winter Soldier
Sam Wilson / Falcon
The Vision
Clint Barton / Hawkeye
Jim Rhodes / War Machine
Wanda Maximoff / Scarlet Witch

Нови фаци:
Scott Lang / Ant Man
T'Challa / Black Panther
Sharon Carter / Agent 13
Brock Rumlow / Crossbones
General Thaddeus / Thunderbolt Ross

Интересно ќе биде да се види како ќе ги избалансираат сите овие херои и негативци .. Или грото од нив ќе бидат само камеос. А и pretty much сите добиле покани за забавата, освен Тор и Хулк ..
4549894-4059-hulk-sad.jpg

ПС - Не знам зошто само истезаваат со Спајди и се прават #НаТошо ..

Ednata e 49000 so montaza drugata 47000 so montaza drugarce moe saka da stava pa prasuva dali vredat za parite vo sporedba so starite modeli[DOUBLEPOST=1429865645][/DOUBLEPOST]
On se misli za poskapiov model ama ne e siguren,znaci i dvata modeli imaat toshiba kompresori?fala mnogu
Ako 5ka e 49000 so montaza kolku e 3.5 od AEHI serijata?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom