Druze manipuliras ili pokusavas da manipuliras, ti prv spomna 125W potrosuvacka na suzumi (podatok prezemen od dokumenti na proizvoditelot) i od avion se gleda deka za toshibata insinuiras deka se tocni iako nit imas suzumi nit imas izmereno. Po logikata deka eve i po tvoe merenje ne se tocni na Gree podatocite zasto bi bile tocni tie na Toshiba ? Zatoa sto e 13000 poskapa ?
Eve neka se i tocni, mozda nekoj so suzumi i ke go potvrdi toa za 125te W no toa ne ja menuva nelogicnosta vo tvojot navoden nov "problem" so Changeto t.e zasto ti iskljucuva klimata koga moze da trosi i ponataka struja

Denes bese 15stepeni i taa situacija so iskljucuvanje na nadvoresnata pri visoki nadvoresni T mislam ja rascistivme, ednostavno elektronikata i senzorite nadvor/vnatre odlucile deka treba da odmorat inaku T vo sobata ke otide >+2C od zadadenata sto e nepotrebno. Imam videno LG inverter koj na zadaena 25 a vnatre 20 edvaj duvase na prva brzina i ne svakja deka treba da ukljuci na maximalna brzina.
Veruvam samo vo toa sto ke go napise Eurovent a tamu podatoci za min potrosuvacka nema, ima za COP i moknost i toa e toa sto mi e bitno igli vo seno ne baram.
Aparatceto od 800 denari ne mislam da go koristam od prosta pricina sto mojata 18ka vlece mnogu poveke struja od 12kite i ne mi se rizikuva (barem ne sred sezona), a merena mi e ednas na broilo kasno navecer koga site drugi spijat i za eden saat si potrosi kolku sto si pisuva deka trosi 1,6-1,7Kw za koi dobivam 5 do 7KW toplina i zagrevam konstantno na 23stepeni prostor bezmalku 60m2. Pri merenjeto ja staviv manuelno da duva na sredna brzina i da brka +2 stepena sto bi mu doslo neso kao sredno opteretuvanje poso za 1 saat kacuva i pojse od +2 stepena.