Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Никој од нас не пишува тука затоа што мора, туку затоа што сака.Po tvoe site proizvoditeli bile glupi i koga se koristele freoni R12 ili R22, tie mozele da pravat uredi sto ce great kako denesnive na -15, ama toa ne go pravele od za nas nepoznati pricini. Ili sakas da kazes deka nemalo togas invertori pa poradi toa. AC-DC-AC invertori so AC motori za kompresori bogami ima epten poodamna uste koga se primenuvale starite gasovi.
Tuka bi zastanal so ubeduvanjava, nemam zelba so nikogo da se ubeduvam, a i ova sto go pisuvam ednostavno i nemora da go pravam. Ako ti e ova sto go pisuvav dosadno ili mislis deka e netocno NAPISI sto e tocno po tvoe mislenje ili ednostavno ne go citaj.
Меѓу тие две, панел би ти препорачал. 1,5kw треба да е доволно за нормална соба со таа големина. Побрзо загрева, има подобра термостатска контрола, зафаќа помалку место и можеш да го закачиш на ѕид и помалку струја ќе ти потроши од радијаторот.Препорака да купам за зимава некој панел или од овие радијатори на масло за 12м2. Ако има некој искуство препорака нека пише.
Панел ти е поисплатливо, поефтино од таквите радијатори[DOUBLEPOST=1412065818][/DOUBLEPOST]Да се надоврзам на мунгос, може и со само 1кв да тераш. Сепак само 12м2 се во прашањеПрепорака да купам за зимава некој панел или од овие радијатори на масло за 12м2. Ако има некој искуство препорака нека пише.
Имам и термор и атлантик. Терморот ми е најнов (само едно зимо) и е ок. Командите на двата е ист, ОН, ОФ и ПОМЕЃУ (знакот е месечина). Многу е важно (заради сметката) да бидеш дисциплиниран кога го користиш. Кога не си дома, или кога спиеш да го ставиш на месечината. Инаку, кога си дома, ставаш на ОН, подесуваш на потенциометарот од 1 до 8 (температура) на кое сакаш да биде, ....пр 8 е според мене многууууу топло, 4 или 5 е најприфатливо.Да 1,5 би бил доволен, ги гледав моделите во техномаркет Termor се надевам дека се квалитетни
Моја препорака е воопшто да не купуваш панел или радијатор туку купи си најобична клима. Најефтините и најмалите клими се нешто преку 10 илјади денари, а со неа ќе плаќаш три пати помалку струјаПрепорака да купам за зимава некој панел или од овие радијатори на масло за 12м2. Ако има некој искуство препорака нека пише.
По мене .......... ги имам со години Атантикот и нема гајле (во смисол на расипување) би ти рекол да не го бараш Термор. Термор купив од немај-каде, немаше од 1кв на Атлантик. И тоа е цената, плус//минус 200 ден.Благодарам за ова гледам со искуство си, онака грубо колку би ме дереле евн месечно кога би бил просечно дисциплиниран
Неможам да најдам термор 1.5 вртев сега тел, најдов атлантик за 4500. Некое инфо каде би можело да има на залиха гледам ги нема ни во техномаркет ни во сет.
Тагирај го @Charlton но со комплет монтажа. И битно е дали му треба за догревање или за греење.Ја имам вишак една клима за продавање ако е некој заинтересиран FUEGO 120HP, 3,5KW. Заменета е со инвертери инаку исправна е 100% и мноогу малку користена.Цена 6500, има и гаранција 30дена од мојот монтер![]()
kooperativa фала ти за помошта и времето одвоено нарачав 1.5 ми стига утре 4700 ден Атлантик.