Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Gexi ima Sanyo kompresor a Geyi mislam dela kompresorot e Gree, i Gexi ima eurovet certifikat.
Pogore imam postovi so linkovi deka taa e istata Gree Hansol GWH12TB i Innova H121N kade ima mnogu testovi vo skandinavskive zemji i se pokazala kako odlicna, sega kakva ke bide (mislam za vo zimo) ke vidime.
Vo sporedba so Toshiba Suzumi 16 mozam da kazam deka e mnogu potivka, vo prva brzina kompjuterot poveke brci, ladi top ali vistinskoto lice ke go vidime na zima.
Montazata bese katastrofa, po moi sugestii go izoliraa bakarot a i ja vakumiraa instalacijata.
Freonot koj bese vo samata klima e dovolen za 5m instalacija, a jas imam7m taka da ne mu dozvoliv da dopolni freon bidejki nemase vaga i sakase toa da go pravi od ruka.
Podobro 30g pomalku nego li poveke i a go rikne kompresorot.
Ke vidime kako ke se ponasa zimovo pa ke vidime sto da preaime, dali ke doplonuvame, i dali ima vo nivnite servisi koj znae da go pravi toa.
Inaku nadvoresnata edinica e grdosija od 43kg i skoro bezsumna.
Ovaa klima dokolku ja imase nalepnica na Toshiba, Daikin i sl cenata bi bila 1500eur.
E sega kako ke se pokaze kinezov ke vidime i ke go spodelam toa tuka.
Na leto e lesno, problem e vo zima.
Za sporedba na -15C dava 2.9kw, a toshiba daiseikai 13 na -15 dava 2.19kw.
Pak ke kazam na list hartija e top, perfomansi super, a zdravje ke vidime zimoska.
Pogore na prethodnata strana imam postirano linkovi kade moze da se vidi podetalno.

Za gree change moj prijatel ja ima i on e mnogu zadovolen i od ladenje i od greenje, dodusa on se gree vo noemvri i mart, vo kocan zima se gree so drugo.

Форест Гамп - блaгоретардиран американец у армија го земаат , за уса он се бори , другари на купче ги реди и животи им спасува , се враќа дома , си зема нормална жена и детенце и прави . Може ли подобро од ова :pipi:... ма сиктер бре . Реално , ќе завршеше играјќи си лото со чоколатцата од Атлантис и ќе се радуваше школката да му се падне.

toa i ja go pisuvav porano za ovaa gree change, abe prosto ne se slusa deka raboti kompresorot pa duri i na full. samsungot sto ja imam doma prvo mene mi preci a kamo li na komsiite

Добра испадна дискусијата, изгледа само јас и Pluh не сме фасцинирани од убавината на Форест Гумп :)

Добра испадна дискусијата, изгледа само јас и Pluh не сме фасцинирани од убавината на Форест Гумп :)
Ако само јас сум од твоја страна, треба да се преиспиташ малку...just sayin

Komplet, 39800den bez montaza.
I mene ne mi e jasno kako tolku eftino mija dadoa.
Regular cena e okolu 47000, vo BANNE AIR so popust mi ja davaa okolu 42000.
Ovie ceni se so ddv ama bez montaza. 60 EVRA E PLUS MONTAZATA DO 3M,.

Cox те извади, инаку ќе те избришев одма со богохулиево за Рејдиохед. А сигурен сум додека да рефреширам Ио веќе пријавил лошо мислење..
Не се секирај за нас, ние сме како Рос и Рејчел.. on and off again, а моментално сме оn a break.

Koга сме кај meh.. го гледав Beautiful Creatures.
И Battle of the Damned. Мада вториот со Dolph Lundgren, лошите ефекти и све тоа ќе му се допаднат на Io оти ќе го смета трибјут за 80тите.

Штета сум договорен за кафана, баш сакав да си го пуштам What Maisie Knew. :place:

Radiohead-Thom-Yorke---Fog.jpg

tumblr_lq8td04xuZ1qla0nzo1_500.jpg

blablabla im a fag and i dont like radiohead
A сега? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom