Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Lg Athena mi ja ponudija okolu 1200eur Lg Athena H12AK, a Xtreme ne sum mozel da ja najdam kaj nas, ama i da ja ima 1500eur bi cinela.
Mitsubishi VAHZ, Panasonic ve12nke, Daikin RXLG35K/FTXG35J, Fujitsu 12LT, Hitachi rac35wsa,Toshiba nordic Daiseikai,,,,, vakov tip na klimi za low ambient heating, vrti kako sakas min. 1500eur, a dali ke ti se isplati za tie 10-15 dena vo zimata????, a i nekoi ne mozat da se kupat kaj nas
ILI vakov tip na klimi ali ne brend, tuku gree,vivax,midea itn, koi se 3 pati poeftini, a zdravje dogodina ke vi gi kazam moite vpecatoci

Правилно монтирана Gree или Vivax од подобрите инвертери се разбира (не од најевтините) би требало лесно да се справи со нашите зими. Колега има Vivax и веќе две зими е раат. Јас од зимава ќе се греам со таква.

I jas pred 1 mesec kupiv vivax, za greenje

Секако никој не оценува под 5/10, освен ако не е некоја убер-катастрофа

драгонСКАЈ, 8/10 не треба да биде 3/5?

Секако никој не оценува под 5/10, освен ако не е некоја убер-катастрофа

драгонСКАЈ, 8/10 не треба да биде 3/5?

1,2-1/5
3,4-2/5
5/6-3/5
7/8-4/5
9,10-5/5

Барем според мојава логика :)

Lg Athena mi ja ponudija okolu 1200eur Lg Athena H12AK, a Xtreme ne sum mozel da ja najdam kaj nas, ama i da ja ima 1500eur bi cinela.
Mitsubishi VAHZ, Panasonic ve12nke, Daikin RXLG35K/FTXG35J, Fujitsu 12LT, Hitachi rac35wsa,Toshiba nordic Daiseikai,,,,, vakov tip na klimi za low ambient heating, vrti kako sakas min. 1500eur, a dali ke ti se isplati za tie 10-15 dena vo zimata????, a i nekoi ne mozat da se kupat kaj nas
ILI vakov tip na klimi ali ne brend, tuku gree,vivax,midea itn, koi se 3 pati poeftini, a zdravje dogodina ke vi gi kazam moite vpecatoci

Lg Athena H12AK е одлична клима со неверојатен ЦОП ако можеш да си ја дозволиш, ако не би ти препорачал лг 12 цс аф , не се лажи со ефтиниве кога станува збор за инвертер бидејќи има неверојатно комплицирана електроника за правење.

Плах си одзема 2 од крај само.. :pos:

Инаку, поштено, најпоштено си се изнасмеав на Warm Bodies. Голема препорака.

Не реков нигде дека Oblivion е 8ца, види како го оценив во твојана тема.

А овај е даааалеку од кулнесот на Олдбој. Најмногу имав проблем со неитересните беспотребно издолжени сцени, како и караокето. Горе долу го разбрав симболизмот, само шо не ме заинтригира доволно за да речам, аха океј, многу добро изведено.

Едит: се сложвам за Warm Bodies. Срање.

Kidding kiddo. Жустро му влезе со текст и текст и текст на обичен трол.
Инаку, едитирано.

Оу ..... okays then.

Да, имам обичај да натегам со тролови место игнор. Youz be right Sir.

Морав ова да го споделам, од дамна се немам вака смеено

Io vs wot....fight!

Џабе е, сјеба...Не требаше да објаснуваш што значи тоа. Остави малку мистериозност, нека мислат глупите луѓе сами. Секој со своја интерпретација

А сушењето боја ќе биде супер ако е во црно-бело, за да не се знае која боја е..бојата. Уметност.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom