BRAT KOLKU BESE STRUJATA NA OKTOMVRI, I KAZI MI KAKO JA PUSTASE POSTOJANO ILI SAMO DODEKA BEVTE DOMA, JAS NAMESTIV LG 24
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=28_56_144&product_id=201886
PRED DA JA KUPAM CITAV SPECIFIKACII NA KAKVI LI NE SAJTOVI, MNOGU E FALENA. PISUVA DEKA POSTOJANO AKO RABOTI KE TROSI NE POVEKE KAKO DVA FRIZIDERA, KLIMATA RABOTI ODLICNO, ZATOPLUVA PROSTORIJA OD 40 KVADRATA OTVOREN PROSTOR ZA NEPOLNI 15 MINUTI. NO SMETKATA I BAS NE DOJDE TAKA MALA, NIKAKO NEMOZAM DA PRESMETAM, ZOSTO VO SPOREDBA SO LETOTO, STRUJATA KAKO CELO E POSKAPA, A I POVEOE SE VKLUCUVA BOLJEROT. KAZI MI KAKO BESE KAJ TEBE?
Значи вака Ноември помина состојбата е следна:
Режим на работа - од 13-16 и од 18 или 19 до 01 часот (Сабота и Недела цел ден)
за 30 дена од ноември потроши 220 KWh или во просек 7.3 КW дневно
Ја тестирав колку ќе потроши за 24ч доколку ја оставам постојано уклучена на 22C степени при температура 2-5 надворешна во Битола потроши 11 КW што значи да ја оставев во ноември постојано да работи ќе потрошеше околу 360 KWh (Тоа ќе го направам овој месец Декември па се до Март\Април).
Е сега за цената платив околу 800 ден плус бидејќи претежно сум на евтина струја од 13 до 16 и од 22 до 07 (имам сат со преклопник за евтина скапа и затоа е така) очекувам овој месец сметката да биде отприлика 3 пати повисока (си давам фора

Поздрав