Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Се наоѓа квалитетна снимка од продолжениево Бетмен?

Освен ако немаш нешто како Daiseikai што автоматски се чисти..
Resenieto e samo klima sto ima opcija za samocistenje, primer kako sto decko77 ti kaza od Toshiba modelite Daiseikai i Suzumi Plus ili bilo koj drug klima ured sto ja ima taa opcija. Mozes i sam da si ja prais taa opcija :) so toa sto posle sekoe koristenje na uredot vo rezim na ladenje (vo leto) ke go ostavas na opcija samo duvanje na 15 min (FAN ONLY) ako ja ima, za da ja isusi vlagata vo vnatresnata edinica. Megutoa koj moze tolku da pazi i da se zamara so tie raboti, zatoa najpametno e da zemes ured sto ja taa opcija i da ne se sekiras za nisto :). pozz
Мислам дека поентата ја промашивте.Не беше финтата тоа дека подобро е автоматска или сам ке си ги чистиш филтерите туку дека мора да се чистат. А ако е само до филтрите или прашината која се лепи на нив и ако таа прашина е истата она што ја има во собата тогаш едноставно извадиги и ни чистење ни бутур исто како на ТА печка или на најобичниот калорифер. Но не ќе да е само до прашината, ќе да има и нешто друго што ве спречува да ги извадите.
Е тоа беше поентата на муабетот.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 00:55 ---
Сакам да прашам.Имам нов стан во кој има инсталирано греење на струја.Па бидејки ние досега во друг се греевме само на дрва,сакам малку совети.дали еподобро да се стави некој тајмер за уклучување на цело греење или се става несто на секој панел.И ако знае некој од каде да го купам тајмерот и колку би чинел..:(
Многу е битно со колкава моќност е греењето кое сакаш да го контролираш.
Во секој случај имаш две опции.
Ако е за цел стан а сакаш сите да се контролираат од едно место тогаш ти е потребна склопка, тајмер и електричар за да ти ја намести кај сатот( осигурачите) да речиме да ти ја прекинува трофазната струја а не монофазната. Ако те буни ова трофазна е онаа за термопечките и за електричното шпоре или по наши со пет дупки додека монофазна ти е онаа каде што го приклучуваш телевизорот на пример( со две дупки на приклучокот). Е сега електричарот треба да ти ја прекини таа трофазна која во собата се користела за термо печка и обично во сите соби ги има и таа да се командува со склопката и тајмерот. Верувам дека ке те свати што сакаш да направи.
Другата варијанта ти е ако е нешто до кај да речиме 2 киловати да си купиш најобичен тајмер од веро. Има два типа електронски со програматор и механички. Провери на него за колкава снага се предвидени и ако ти бркаат работа можеш на секое грејно тело посебно да му ставиш. И мислам дека не беа нешто посебно скапи околу 400 денари механичките се додека електронските 800 ама не ме држи за збор. Склопката се користи каде е потребно поголема струја да издржи.

Dap, prviot beshe super, vtoriot ne znam za taka i taka, ama pamtam deka ushte prv pat koga go gledav, go skokav na delovi... tretiot otidov u kino, demek ajde... heh <3

Dap, i nachinot na koj ja pretstavija... Deka nemav gledano ni trejler posho togash ni trejleri ne gledav (abe sho..), i gledam grdava mu e zhena na ovoj from the Jungle :D pa i Jet Li... abe... <3 :D

Мислам дека поентата ја промашивте.Не беше финтата тоа дека подобро е автоматска или сам ке си ги чистиш филтерите туку дека мора да се чистат. А ако е само до филтрите или прашината која се лепи на нив и ако таа прашина е истата она што ја има во собата тогаш едноставно извадиги и ни чистење ни бутур исто како на ТА печка или на најобичниот калорифер. Но не ќе да е само до прашината, ќе да има и нешто друго што ве спречува да ги извадите.
Е тоа беше поентата на муабетот.
--- надополнето: 25 септември 2012 во 00:55 ---

Znaci filtrite kaj klima uredite ne se obicni filtri samo za prasina. Da, ja imaat i taa uloga no skoro site od niv se oblozeni so aktiven jaglen, srebro ili nekoi kiselini i drugi sredstva koi gi zadrzuvaat bakteriite, mikroorganizmiite, neprijatniot miris i prljavstinata za filterot i ne dozvoluvaat poveke da kruzat niz vozduhot vo prostorijata. A so funkcijata na samocistenje ne se dozvoluva vlagata koja vo rezim na ladenje se sozdava vo izmenuvacot na vnatresnata edinica da se zadrzuva na uredot pa na toj nacin i da se pravi uslov za razvivanje na mikroorganizmi i bakterii.

Немој така ќе го навредиш филмскиот клан. Чат пат може да пропуштиме нешто ама...
Сите наши рецензии

Малку сте ја запоставиле темава иначе. Јас не толку, немам пишано одамна ама немам што да надополнам.

Се извинувам :). Не знаев дека од поодамна е излезен, јас на некоја моја листа на наслови од wordpad си решив да го симнам и гледам. Сакав за Splice да направам рецензија, ама гледам дека веќе има така што ... :D

Nema prevod, cela nedela cekam. Eden ima ama od brazilski preveduvan engleski.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom