Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
И јас го посочив моето искуство како пример, а ти ми го исплука, претпоставувам затоа што беше спротивно на твоето искажување. Фала за поканата, ама навистина не сум заинтересиран за презентација на твојот систем, од причина што засега немам намера нити услови да го имплементирам. Ако се промени нешто, ќе те побарам. Останатите коментари беа само добронамерна критика кон впечатокот што го оставаш со муабетот.
извини ако си добил дојам дека ти го исплукав мислењето... нај задна намера ми беше тоа, нити сакам нити имам намера да плукам по некого а па нај малку по некој кој изнесува факти од лично искуство. твоето искуство заедно со уште илјадниците други ги собирам на купче и вадма просек... нејсе, како и да е, друга ми беше целта и намерата, но грешно тргна муабетот цел и несакајки така и да заврши пресеков и се повлеков... уште еднаш извини за било што ако те навредив...

а поканата беше ( и се уште е) бидејки инсистираше на одредени информации... немораш да ставаш парно... потроши време некогаш, кога си по слободен и повели во канцеларија...

За оние што користат огревно дрво за грење:
Со палење на оган над горивото се добива многу поголем степен на искористување.
Еве еден пропаганден леток од Швајцарија: Дали некој досега користел ваков начин и какви искуства има?

Attachments

Одлични совети за поголем степен за искористување при греењето, те оптимално искористување на огревното дрво!
Друго нешто сакав да искоментирам. Истава тема оди и на Канак5 ТВ.... кукаат луѓево на централното греење највеќе, т.е. на самоволието на Топлификација..... но ми падна вака многу смешно (иако и трагично) јавувањето на една теткица, која вели по енормните сметки за индивидуалното парно (на ел енергија) кои сметки надминувале 20,000 Денари - месечно, годинава решиле да купат печка на ‘‘Еко-шпар‘‘ на пелети нели... која ги чинела 80,000 Денари.... и објаснува како иако во РМ имало повеќе производители на пелети единствен дистрибутер те единствено место каде можеле да се набават бил Макпетрол. Да повторам вели теткицава која се јави во емисијата иако јас мислам дека ги има или имаше во Хубо маркет!?.... значи натаму вели таа: ај што е еден дистрибутер, па и таму ги немало доволно, дека давале само кеса-две!
Ако е така како што вели, СТРАШНА РАБОТА! НАВИСТИНА СТРАШНА! Доколку не се обезбедува гориво за печкиве (како што е ветено) тогаш фирмата дистрибутер или производител ли е!?..... на печкиве треба да се запали, комплетно со инвентар, рекламни материјали во кои лажат, документација, дозволи за дистрибуција, хартии-мартии......СЕ!... За да се греат клиентите кои платиле ЕНОРМНО високи цени за печките.... 80К и да ти речат неможеме да ви обезбедиме! А кога ќе можат? Во Мај!? ТРАГЕДИЈА!

чиста дезинформација.
инаку мислам дека повеќе ги нема на бензиските, им забранија.
а за имање има. барем тука

Реков женичка некоја се јави телефонски на Канал 5 ТВ во емиссијата Здраво Македонијо, ептен револтирана вели тешко се наоѓало пелети, а кога ќе се најде имало количина на ‘‘лажичка‘‘!.... Мене ми се чини дека имаше и во Хубо реков погоре....

Некој да каже збор-два за Tinker Tailor Soldier Spy?
Добар е, лош? Прочитав дека многу бавно се одбивало дејствието, а сепак ликовите не биле целосно разработени.

има на сегде пелети... таа женичка можда знаела дека смао таму и ма и тоа е тоа...

нека отвори на нет по огласиве побарај... или огласник М отвори ке ги најдеш еден куп што продаваат пелети...

Веројатно ја здоболела цената на пелетите или на печките штом така реагира!?... да, можеби и немала информации! Верувам дека има.
А со брикети како стои понудата? Се наоѓаат ли? Едно време како да имаше мала понуда!?

Дечки дајте ве молам некое ваше мислење за овие два инвертер климатизери:

- Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA цена околу 800-850 еур
- Fujitsu General ASYG 12 LEC цена 700 еур

Дали некој од вас ги користи и како се имаат покажано овој период.

Позз,

Веројатно ја здоболела цената на пелетите или на печките штом така реагира!?... да, можеби и немала информации! Верувам дека има.
А со брикети како стои понудата? Се наоѓаат ли? Едно време како да имаше мала понуда!?
се преорентираја сите на пелети. дупло поскапи се, а трошоците се слични.

Дечки дајте ве молам некое ваше мислење за овие два инвертер климатизери:

- Mitsubishi Electric MSZ-GE35VA цена околу 800-850 еур
- Fujitsu General ASYG 12 LEC цена 700 еур

Дали некој од вас ги користи и како се имаат покажано овој период.

Позз,

ne znam za msz-ge35va, no ovoj:
MSZ-GA25VA / MUZ-GA25VA
e zakon!

Prasaj sto e razlikata, no mitsubishi treba da se dobri (pazi da ne e made in china, makar za tie pari verojatno e thiland ili malezija).

jas bidejki ne mozev da najdam mitsubishi zedov toshiba suzumi - na studovive do -15 koga idese prezadovolen (i od smetka i od toplenje)! Sepak sledniot pat koga ke kupuvam - ke stisnam zabi i ke bide cistokrven Japanac (poveke zaradi smetkata i odnosot do prirodata) :)

...особено оние менхетен, јосоно и њот.
и плус уште некои..тоа ти се филмски енциклопедии, да не речам се наклукале филмчиња, се ново што излегува..мејнстрим до мејнстрим, шит до шит..и ај на форум..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom