- Член од
 - 30 јуни 2008

- Мислења
 - 2.052

- Поени од реакции
 - 1.352

Има ли некој од тие еко спар печките што се на пелети.. па да каже како што , се исплати ли таа инвестиција ?
Еве и јас да се надоврзам на истово прашање, се работи за простор од 50 м2.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има ли некој од тие еко спар печките што се на пелети.. па да каже како што , се исплати ли таа инвестиција ?
А колку е цената на пелетите.. ?
И да заинтересиран сум за домашна употреба..да ти кажам право,преку глава ми е од дрва..купуј,сечи,цепи,складирај,реди,носи.. на струја не доаѓа во обзир, не сум по климите..така да ова ми се гледа примамливо.
моменталната цена се движи некаде околу 210 евра за тон. сега плус минус ама тука е некаде.
за загревање без проблем ако е наштелована како што треба ке затопли 60м2. во просек треба да троши за целодневно горење една вреќичка денот ( 15 кг ), која кошта околу 200 денари.
зборувам за 8 кв печка обична а не за парно или 6 кв или 10 кв.
значи по некој просек ке поминете два и пол месеци со еден тон, или нешто помалце од 100 евра месецот.
друга работа е што да стварно нема сечење носење, ама сепак печката си бара одржување , чистење горилник пепел такви работи секојдневно. па сега направете есап и видете колку ви се исплаќа. ако ве интересира нешто поконкретно слободно прашајте, тоа што можам ке поможам.
made in macedonia направени за италија. по нивна лиценца и спецификации.Значи исто како и со дрва е соодносот цена дрва -пелети.. плус предност мислам дека е поголемата површина што се загрева со оваа печка..со печка на дрва не верувам дека можат 60 квадрати да се загреат..предноста за мене е голема , нема потпалување , па да го пазиш да не загасне,цепење ,редење итн.. ме интересира само дали знаеш кој е производителот на овие печки,од која земја се о потекло..иначе фала на одговорот .
za izolacija jas bi ti preporacal kamena volna
staklena volna ne postoi veke vo prodazba
stiroporot e lesno zapalliv materijal a kako izolacija zvucna ne brka rabota
kamena volna ke si stavis barem 70kg od m3 malku e mrsna ama ke imas dobra izolacija
a za greenje ladenje ne znam sto da ti preporacam go cekam cicko Kano sto ke mi preporaca on da mestam ke treba i jas da stavam nesto greenje ladenje
slusnav imalo sega nekoj nov sistem na greenje ladenje centralno
sve bilo na vozuh(mislam ventilaciono)
vo sekoj sklad na gradezni materijali kade sto se prodavaatКаде може да се најде камена волна во Ск?
Јас сум при крај со изборот што треба да го направам за греење, мислам дека ќе одам со посечениов модел долу на линков Mitsubishi Air Conditioning MSZ-GC35V.
Понудата е 850 евра комплет со монтажа и 3 години гаранција, има некој идеја дали може да се најде во Македонијава поефтино и подобро нешто од посочениов модел.
http://www.instarom.com/mitsubishi-air-conditioning-msz-gc35va-12000-btu-h-inverter-2593.html
Јас ова го земав, 42 или 43 000 беше, со се монтажа. Според карактеристиките подобар е од овој горе, гаранцијата е исто 3 години. Повеќе инфо во мојот пост погоре.

Независно од тоа мене најмногу ми пречи што и двете фирми застапници за Фјуџитсу немаат овластен сервис во Прилеп, па не можам да си дозволам луксуз ако случајно се расипе климата да чекам сервисери со недели од Скопје или Струмица.
http://www.sezadomot.com.mk/ostanati kategorii-kamini.htmЌе ве молам, ако некој познава човек кој врши вградување на камини да ми пише тука или контакт по лп.
Значи каминот гусан, со стакло, го имам, треба само да се вгради, па после ќе се обложува со гипс картон.
Стварно ми е потребно и итно, ако некој знае добар мајстор нека пише.