Најдобрите 11 на сите времиња

--------------Шмајхел---------------
-Кафу-Иеро-Малдини-Калос--
--------------Рој Кин----------------
-Ј. Кројф--Зидан--Роналдињо-
--------------Феномено-------------

Ќато кога играше за Шкендија секој натпревар го играше како да му е последен,стај го и него на листата :D

Кога ќе им даде 2 гола на Реал Мадрид на 37 години ќе го ставам :).
--- надополнето: Nov 12, 2011 2:15 PM ---
Ова е дрим-тим на Серија А, така? Само Чави и Меси немаат играно во Серија А од сите овие. :icon_mrgr:

А демек не е најбољи лига :D. Серија А имам гледано највише па затоа, не може на вакви листи да има објективност.

-Кан-​
Кафу - Малдини -- Канаваро---Роберто Карлос​

Зидан---Платини---Марадона----Роналдинњо​

Пеле---Роналдо (9)​

Уживај, со Аргентина се покажа колку вреде. Ќе видеш за 2-3 години кога ќе си идат плејмејкерите па коа ќе нема кој топка да му даде. ;) Штета шо Албертини беше само една сезона таму баш Меси кога дојде да останеше уште 3-4 год ќе имавте др мислење.
Оваа тема е за најдобрите на сите времиња а не од оваа ера. :icon_lol:

.Месси само за две години гарантирам дека ќе го помини Инзасги во сите категориии и на тоа треба сите да се радуваме бидејќи знаеме дека живеевме во неговата ера и дека играчиште ќе биди на врвот на постигнати голови во Ервопските натпреварувања а не Инзаги кој во иднина некој што го нема гледано ќе си помисли кизнај што играчиште бил и кога ќе пушти клипче на јутуб ќе го фати серка.......!
овај е мојот одговор и тоа доволен!

Од кога јас имам гледано фудбал,според мене:

-Касиљас
-Кафу
-Неста
-Малдини
-Занети
-Рој Кин
-Зидан
-Сколс
-Роналдињо
-Роналдо(дебелиот)
-Шевченко

7 замени:Буфон,Пујол,Карлос,Гигс,Виеира,Жерард,Анри

Кан, Кафу, Канаваро, Турам, Малдини, Давидс, Чави, Сколс, Ривалдо, Меси, Роналдињо.

...................................Буфон....................................

Кафу............Канаваро......Малдини.........Р.Карлос

...........................Чави..........Зидан..........................

Меси...........................Тоти...................Роналдињо

.................................Роналдо(the real one).............

Ти Нормален си бе????..Месси моментално е фудбалски бог на планетата и според мене грев е Пеле да го споредиш со Месси, а не еден Инзаги кој три пати на нога не знаеше да направи..Месси само за две години гарантирам дека ќе го помини Инзасги во сите категориии и на тоа треба сите да се радуваме бидејќи знаеме дека живеевме во неговата ера и дека играчиште ќе биди на врвот на постигнати голови во Ервопските натпреварувања а не Инзаги кој во иднина некој што го нема гледано ќе си помисли кизнај што играчиште бил и кога ќе пушти клипче на јутуб ќе го фати серка.....колку сте смешни...за Месси коментирате демек неможи без Чави и Иниеста..а кога ќе се спомни Чави за најдобар племејкер велите дека не е доволно квалитетен Албертини бил подобар..::facepalm::...!
Нека поигра Меси уште 10-12 години во оваа форма ќе речиме дека дека ова е негова ера. Ера според мене е период на цела кариера а не три годишен блесок, еве и 4 нека се, прашај колку години еден ДелПиеро е алфа и омега во Јувентус и ќе знаеш што е вистинска ера на еден фудбалер, или кариерите на Гигс, Малдини, Зидан, Кан и многу други што биле повеќе од 10-15 години незаменливи играчи... Никој не вика дека Меси е лош но сеуште има уште многу муви за лапање ... Еден Ван бастен заврши кариера на 28 па само малкумина викаат дека бил топ играч бидеќи само 5 години бил незаменлив а што ли ќе беше ако поиграше до 33-34 ете а можеби како инзаги/ делпиеро ете до скоро 40 :) неблагодарно е играч кој е само 24 го наречеш најдобар на сите времина. Скраја да е ама како што рече некој ако скрши нога на 26 толку од него , Еден Роналдо се поеба околу 30ката и пак не е тоа тоа... затоа викаат Пеле или ДиСтефано или бекембауер или платини... бидеќи тие станале и останале легенди...
Друго нешто за делот за чави кога веќе го спомна албертини, Освем по репрезантации си слушнал ли за еден Баџо, еден Биров, еден Веа, еден Шевченко и уште некој што мислиш од кога примаа топки помеѓу другите ... така е и ваму , други години други играчи ... биди маж и речи дека сите тие сами земале топка од голманот и оделе до другиот гол... Жалам што не си следел фудбал во деведесетите години од минатиот век... тогаш беше сосема поинаку... Едно е да речеш не сум гледал не знам а друго е пффф како да не нема шанси :facepalm:....

Нека стават двајца во одбрана за да има место и за Иниеста ...плус Пујол можеле да го стават место Малдини (n)

Каков црн Пујол, Малдини беше ненорнамално добар играч...ќе го видиме Пујол на 37+ години колку ќе биде добар :D

Oх бтњ листа на најдобри 11 без Роналдо - instant fail.

Каков црн Пујол, Малдини беше ненорнамално добар играч...ќе го видиме Пујол на 37+ години колку ќе биде добар :D

Oх бтњ листа на најдобри 11 без Роналдо - instant fail.
или можи како костакурта на 41 :D

Еден бе, барем еден да го спомнеше Давид Трезеге :)

Шала на страна најневозможно е да се издвојат најдобри 11 на сите времиња, убаво кажа еден член дека се е прашање на вкус.

Иначе Зидан :cuc: На секоја формација до сега е ставен и за сите најдовте некоја замена освен за него.
Unique Zizou!!
Тоа е брат, а не да го споредуваш со К.Роналдо како оној никаквион:tapp:

Нека поигра Меси уште 10-12 години во оваа форма ќе речиме дека дека ова е негова ера. Ера според мене е период на цела кариера а не три годишен блесок, еве и 4 нека се, прашај колку години еден ДелПиеро е алфа и омега во Јувентус и ќе знаеш што е вистинска ера на еден фудбалер, или кариерите на Гигс, Малдини, Зидан, Кан и многу други што биле повеќе од 10-15 години незаменливи играчи... Никој не вика дека Меси е лош но сеуште има уште многу муви за лапање ... Еден Ван бастен заврши кариера на 28 па само малкумина викаат дека бил топ играч бидеќи само 5 години бил незаменлив а што ли ќе беше ако поиграше до 33-34 ете а можеби како инзаги/ делпиеро ете до скоро 40 :) неблагодарно е играч кој е само 24 го наречеш најдобар на сите времина. Скраја да е ама како што рече некој ако скрши нога на 26 толку од него , Еден Роналдо се поеба околу 30ката и пак не е тоа тоа... затоа викаат Пеле или ДиСтефано или бекембауер или платини... бидеќи тие станале и останале легенди...
Друго нешто за делот за чави кога веќе го спомна албертини, Освем по репрезантации си слушнал ли за еден Баџо, еден Биров, еден Веа, еден Шевченко и уште некој што мислиш од кога примаа топки помеѓу другите ... така е и ваму , други години други играчи ... биди маж и речи дека сите тие сами земале топка од голманот и оделе до другиот гол... Жалам што не си следел фудбал во деведесетите години од минатиот век... тогаш беше сосема поинаку... Едно е да речеш не сум гледал не знам а друго е пффф како да не нема шанси :facepalm:....

Kako прво јас гледам фудбал цел живот и ги знам сите тие играчи кои ми ги наброја...според муабетот е очигледно дека си хејтер на Барселона и дека неможиш да ги поднесиш..Шевченко го знам бидејќи беше кошмар на Интер а јас за нив навивам цел живот...за Месси горе доле си во право но реалноста е друга..на само 24 години има постигнато работи што повеќето тие легенди кои ги спомна можат да сонуваат..200 голови и милион награди и трофеи зад негово име и замисли толку млад...за неговите квалитети да не правам муабет..јас ти тврдам дека Месси е илјада пати подобар и поквалитетен од тоа колку што беа Пеле и ДИ стефано(кај нив друг фудбал се играше)...зарем не гледаш какви голови дава??..каква леснотија има во играта??..јас онаков фудбалер немам видено уште кога Зидан играше фудбал....што да докажи повеќе?/што сакате да направи со газ да дава голови???..Месси не е далеку Месси веќе е дел од легендите и те уверувам утре да се повлечи од фудбалот сите ќе го запаметат како еден од најдобрите фудбалери во историјата....јас освен Роналдо немам видено на 17-18 години толку талентиран фудбалер како Месси да прави дар мар на теренот..зарем тие што ги спомна погоре на толкава возраст беа дотолку квалитетни???...Јас ги знам и Веа и Бироф и Баџо....не сум мало дете јас како овие од 2006 што почнале да следат фудбал...искрено сите постари што пратат фудбал ми имаат објаснувано за секој фудбалер и секој со своето мислење.....денес е многу потежок и побрз фудбалот за разлика од тоа што се играло пред 15-20-30-50 години..и тоа е факт!..јас се кладам дека Пеле и Ди стефано да играа во денешно време ќе беа никој и ништо и ќе играа за просечни тимови како Арминија Билифилд..(додуша и Пеле во тоа време играше за просечни тимови)...за Бекенбауер не коментирам бидејќи сигурен см дека и ти го немаш гледано...ама ајде не мислам да се замарам бидејќи ти пак ќе го имаш тоа мислење и се ќе се врти во круг!

Kako прво јас гледам фудбал цел живот и ги знам сите тие играчи кои ми ги наброја...според муабетот е очигледно дека си хејтер на Барселона и дека неможиш да ги поднесиш..Шевченко го знам бидејќи беше кошмар на Интер а јас за нив навивам цел живот...за Месси горе доле си во право но реалноста е друга..на само 24 години има постигнато работи што повеќето тие легенди кои ги спомна можат да сонуваат..200 голови и милион награди и трофеи зад негово име и замисли толку млад...за неговите квалитети да не правам муабет..јас ти тврдам дека Месси е илјада пати подобар и поквалитетен од тоа колку што беа Пеле и ДИ стефано(кај нив друг фудбал се играше)...зарем не гледаш какви голови дава??..каква леснотија има во играта??..јас онаков фудбалер немам видено уште кога Зидан играше фудбал....што да докажи повеќе?/што сакате да направи со газ да дава голови???..Месси не е далеку Месси веќе е дел од легендите и те уверувам утре да се повлечи од фудбалот сите ќе го запаметат како еден од најдобрите фудбалери во историјата....јас освен Роналдо немам видено на 17-18 години толку талентиран фудбалер како Месси да прави дар мар на теренот..зарем тие што ги спомна погоре на толкава возраст беа дотолку квалитетни???...Јас ги знам и Веа и Бироф и Баџо....не сум мало дете јас како овие од 2006 што почнале да следат фудбал...искрено сите постари што пратат фудбал ми имаат објаснувано за секој фудбалер и секој со своето мислење.....денес е многу потежок и побрз фудбалот за разлика од тоа што се играло пред 15-20-30-50 години..и тоа е факт!..јас се кладам дека Пеле и Ди стефано да играа во денешно време ќе беа никој и ништо и ќе играа за просечни тимови како Арминија Билифилд..(додуша и Пеле во тоа време играше за просечни тимови)...за Бекенбауер не коментирам бидејќи сигурен см дека и ти го немаш гледано...ама ајде не мислам да се замарам бидејќи ти пак ќе го имаш тоа мислење и се ќе се врти во круг!
хејтер не но не се замарам со шпански фудбал тоа е факт... реков дека меси е добар , добро може и одличен не сеуште не е тоа тоа, едноставно млад е , бројките не ги споредувај толку , сега професионали фудбалери имаат по 60-70 утакмици во годиниата, 20 да промаши пак се тука 50, порано не било така... рековме дека фудбалот е различен но и тоа е факт, но факт е дека во тоа време тие биле што жареле и палеле а сега се некои други. Стрикно коментираш за последниве 3-4 години па ти викам дека од 89-90 година што следам јас постоеле и други кои значеле нешто. Ок, да прабиме состав за последнава (завршена сезона) секако дкеа и Чави и Меси и уште некои би нешле место но едноставно муабетот е за тим што “ВИЕ“ го сметате најдобар , а гледано од тоа што сум гледал лично сметам дека за Меси е сеуште рано да го сметам за подобар од тие што сум ги гледал во животот (не на клипчина од пред 40-50-60 години) туку во дадени сезони под дадени услови какви што биле моментално... можам да ти кажам дека сум го гледал и последниот меч на марадона со грција во америка и како “кошмар“ ми е делот кога се виличеше издрогиран после голот во камера. Тогаш сватив дека со него е готово. Каде ќе е крајот на Меси никој не знае но за споредување со други кои завршиле кариери или играат во некои руски/амерички/арапски/јапонски клубови едноставно не му е време... Еден Меси може да се става во исти временски кош со Руни/Дрогба/Ванперси/Торес... и други но да го споредуваш со постарите е неблагодарно...здравје реков после се надевам многу години ќе разговараме за неговиот учинок во времето во кое живеев споредуван со учинокот на Пеле или некој дуг во времето во кое тие живееле (читај играле).

Неможе да се состави, ЈБГ!!! Барем по 3ца има на една позиција...ама да се најдам и јас во темата:D

Sepp Maier​
Cafu - Beckenbauer - Maldini - R.Carlos​
Cruyff - Zidane - Platini - Maradona​
Pele - Di Stefano​
Zoff, Schmeihel, Cannavaro, Franco Baresi, Xavi, Seedorf, Rivaldo, Gerd Muller, Ronaldo de Lima
& Puskas.
best, best!!!
За Кристиано и Месси нема место млади се уште:)

И сето тоа во последните три години... дечко толку времи ти пратиш фудбал ?
Albertini:
Serie A: 5
Supercoppa Italiana: 4
UEFA Champions League: 3
UEFA Super Cup: 3
Coppa Italia: 1
La Liga: 1
Играно на 2 светски (на 1 второ место со легендарните пенали во 94-та), на 2 европски (на 1 второ место со златен гол) и една олимпијада...
Жими курот што си го прател ти Албертини. Си видел на википедија и сега овде паметен ќе се правиш.
Тие три титули лига на шампиони , само една треба да му пишува. 89та и 90та дали е и воопште играл во калчото а не пак во ЛШ.
И не сум го гледал 89та и 90та ама прочитав на нет дека воопште нема настапено во финалните натпревари, а ниту претходно.
Добар играч беше на времето ама е далеко зад Чави.

И до оние што го ставија Инзаги и Гатузо во тема на НАЈДОБРИТЕ 11 НА СИТЕ ВРЕМИЊА :tapp:

Уште се мислам кој да ги пишам, ако и воопште се може.
И @Aleksandar Kirovski иди утепај се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom