Најдобрите 11 на сите времиња

Жими курот што си го прател ти Албертини. Си видел на википедија и сега овде паметен ќе се правиш.
Тие три титули лига на шампиони , само една треба да му пишува. 89та и 90та дали е и воопште играл во калчото а не пак во ЛШ.
И не сум го гледал 89та и 90та ама прочитав на нет дека воопште нема настапено во финалните натпревари, а ниту претходно.
Добар играч беше на времето ама е далеко зад Чави.

И до оние што го ставија Инзаги и Гатузо во тема на НАЈДОБРИТЕ 11 НА СИТЕ ВРЕМИЊА :tapp:

Уште се мислам кој да ги пишам, ако и воопште се може.
И @Aleksandar Kirovski иди утепај се.
Тимот за кој игра освоил титула, освоил, па ајт чао создравје, тој зи земал трофеј а не бев јас тој што почна да брои колку освоил, јас реков оставил (за светскиот фудбал ) а некој рече дека ако не освоил европско и светско е жими таквово... е па кога е така ете им бројки што има како трофеи а тоа дека податоците (како копи пасте) се од вики се’ НО јас само му дадов бројки на тој што се силеше со бројки... еден Јап Стам со клубовите во кои играл и Холандија бил многу често далеку од титули што се вика но тие што прателе утакмици негови знаат дека покрај него едно од илјада и едно пиле одвај прелетувало. Сега Пике да не е подобар од него дека со шпанија и барса има куп титули... па да не им беше вишак на манчестер во тој момент никад немаши ни да замине од англија... исто и ова само друго пакување... преку такво со пехарите дека ди има, пехарите не му значеа ништо ни на Барези но тој сепа се искина од плачење во америка кога го промаши пеналот. Ама нели Италија не успеа да освои ништо во 80-90 па кој ја мати, сите италијани се второкласни играчи ... Кога ќе сватите дека фудбалот е игра а не бројки ќе прајме муабет...
И да ... Англија им го даде на Шпанците после 3 години па нека го цицат сега , толку од шпанската доминација, не се супермени како ни барса, и таа ќе изгуби кога тогаш и ќе плачи за пропуштените шанси... заедно со нејзините новосоздадени навивачи...

И да ... Англија им го даде на Шпанците после 3 години па нека го цицат сега , толку од шпанската доминација, не се супермени како ни барса, и таа ќе изгуби кога тогаш и ќе плачи за пропуштените шанси... заедно со нејзините новосоздадени навивачи...

јас не навивам за шпанија но за ова морам да ти реплицирам...шпанија нема што да плачи во иднина...шпанија веќе си го има освоено своето и со генерациите како што идат сигурен сум дека ќе стани доминантна сила во Европа..Шпанија освои едно по едно и европско и светско и тоа онака со стил каде Чави беше клучен играч(Албертини не го гледам дека има нешто постигнато со Италија)..ајде викаш бројките не се битни но секогаш првин гледаме по квалитет..а кога го оспорувате со квалитет(како тоа што го правите со Месси) па веднаш се префрлате на бројки..но види и во бројки работата е поинаква..како сакаш врти Чави>Албертини...а тоа што им го даде Англија во пријателска утакмица е релативно...и Аргентина пред светкото му го даде на Шпанија со 4-1 но во Јужна Африка Касиљас го креваше трофеот(иначе јас сум фан на Аргентина)..значи во пријателски натпревари не гледај како сериозни..таму селекторите ги испробваат играчите во најразлични формации и места...

Да да врзани... и франција врза па на наредното светско не помина групa :D
Молам не ме вбројувај во множината за квалитетот на Меси. За чави да за меси не... меси бил и се надевам ќе остане класа играч додека игра фудбал, кажав зошто и како за него ЛИЧНО МИСЛАМ дека е надвор од класата за која правиме маубет во темава...

Албертини, Гатусо и Инзаги е грев да ги ставиш меѓу најдобрите 11. Гатусо не е ниту во најдобрите 311, а Албертини не беше ништо посебно.

Инзаги е приказна за себе. Тој по мене е феномен. Не знаеше да дрибла, не знаеше да додаде топка, немаше силен шут, не беше многу брз, со два збора, неталентирано дрво. Но сепак е едне од најдобрите стрелци во историјата...

Чудо над чудата...

Молам не ме вбројувај во множината за квалитетот на Меси. За чави да за меси не... меси бил и се надевам ќе остане класа играч додека игра фудбал, кажав зошто и како за него ЛИЧНО МИСЛАМ дека е надвор од класата за која правиме маубет во темава...

Значи со овој пост индиректно ми одговори дека си ја поправуваш грешката кога спомна дека Албертини е подобар од Чави..:D

Што им дала бе Англија на Шпанија? На пријателска утакмица, која се играше на Вембли.
Изгубиле една утакмица и готово, крај, толку од доминација, не се супермени....изгледа тежок комплекс ти има набиено Барса/Шпанија, па од уста не ги вадиш.
Ќе се види кој е кој во Полска и Украина.
Единствена конкуренција на Шпанија ја гледам Германија, другите репрезентации се за ниво подоле.

Значи со овој пост индиректно ми одговори дека си ја поправуваш грешката кога спомна дека Албертини е подобар од Чави..:D
Грешка имаш :D
Кога спомна ти дека Меси СМЕ рекле дека не вреди , РЕКОВ дека тое не сум бил јас...
Инаку ако свртиш наназад реков дека ЛУПАМ оти еден албертини е подобар од чави ако се земе вкупен впечаток на терен (оставил за/во фудбалот) и сеуште стојам на истото, чави е далеку според мене со досегашниот ефект, видов дека има преку 30 па можеби има уште некоја година да покаже но имаат и многу други кои играат фудбал сеуште па со тоа можеби и на крај ќе остена дека чави не е ни до албертини а не до некои други од тоа време... класични DMC/MC со добри офанзивни квалитети имало премногу во фудбалот, засега по мое мислење Чави можеби е некаде околу 10-15 ....
Еден страшен талент остана без кариера на времето... Малкумина можеби се сеќаваат на Фернандо Редондо, Гулит, Виера (и други заедно со албертини)... се е тоа подобро од Чави за мене, можеби ќе се смени а можеби и не во иднина :)

германија ќе го земи европсково ;)
иначе за темава... џони, меси игра 3 години на ова ниво и да го направиш бог е срамота! значи низ историјата на футбалот имало многу вакви блесоци на играчи
ако е сеа барса најдобра и ако чави и меси се најдобри играчи незначи дека се најдобри во историјата
според мене меси<р9 , зидан , турам малдини ..,.....
најдобри 11 тие што јас сум ги гледал
--------------------оливер кан--------------------------------
--------------------------------------------------------------------
кафу---- -----турам-----неста/малдини -----р.карлос
-------------------------------------------------------------------
--------------------------рој кин ------------------------------------
---------------зидан-----------деко------------------------------
------------------------------------------------------------------------
------------------------роналдињо-----------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
------------------р9----------- анри-----------------------------

Што им дала бе Англија на Шпанија? На пријателска утакмица, која се играше на Вембли.
Изгубиле една утакмица и готово, крај, толку од доминација, не се супермени....изгледа тежок комплекс ти има набиено Барса/Шпанија, па од уста не ги вадиш.
Ќе се види кој е кој во Полска и Украина.
Единствена конкуренција на Шпанија ја гледам Германија, другите репрезентации се за ниво подоле.
Мојот коментар е дека изгубија, им влезе, секоја е девица додека не и влезе, макар и еднаш :P
Единствен комплекс ми е тоа што барса имаат прекрасен близу 100.000 стадион, се друго од едно влези од друго излези , шпански фудбал не следам, премногу ми е .... мммм... никаков... подобро ќе гледам зенит - спартак москва одколку барса - реал искрено... ако играат во исто време :)

Мојот коментар е дека изгубија, им влезе, секоја е девица додека не и влезе, макар и еднаш :P
Единствен комплекс ми е тоа што барса имаат прекрасен близу 100.000 стадион, се друго од едно влези од друго излези , шпански фудбал не следам, премногу ми е .... мммм... никаков... подобро ќе гледам зенит - спартак москва одколку барса - реал искрено... ако играат во исто време :)
Верувам. Сигурно го имаш гледано секое Ел Класико досега.

Верувам. Сигурно го имаш гледано секое Ел Класико досега.
хахахах, па нема руски фудбал во 9-10 навечер кога се коласиката јбг :P
Сериозно... не обожавам да гледам шпански но следам, ок можеби не редовно последниве две години општо гледано било каков фудбал но сепак 1-2 утакмици било какви во неделата плус весници/нет/муабети со пријатели другари сметам дека е доволно. порано беше 4-5 пати повеќе но тоа е тоа , старееме ... класика сум гледал и ќе гледам ако имам можности во моментот и искрено многу ми се тактизирани (80% од утакмиците) последниве 5-6 години... мислам дека во времето на мијатович, фиго, ривалдо ... беше далеку подобро ...

--------------------Р.Сени--------------------------------
Невил Г.------------- Стам-----------Михајлович
--------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------
------------Зидан----------------------Роналдињо------------------------------
------------------------------Меси-----------------------------
----------------------------------------------------------------------------
------------------Р9------- Беркамп------Дел Пиеро-----------------------

Кажи ми зошто се глупираш?? Прашањето е "кои се за ВАС најдобрите 11?"! Зошто да ги ставам Јашин, Ѕоф, Бекенбауер, Барези, Ширеа, Пеле, Марадона кога не сум изгледал ниту една сезона од нив. Не клипчиња, туку сезона цела. Плус, ако е така како што викаш, тогаш дај ќе имаме ставено играчи по дифолт како Марадона, Пеле и Бекенбауер, плус на голман ќе бираме само од Јашин и Ѕоф и ќе пополнуваме само 7 позиции. Не е тоа тоа. Знам дека има многу подобри и индивидуалци и тимски играчи од Пирес, меѓутоа играчов имаше мозок за 11 души и беше клучна алка на напобедливите во Арсенал и поради тоа го ставив на таа позиција. Кристиано не ми се ставаше затоа што би сакал 11ката да ми има тимска игра. :). Меси не го ставив зошто утре не дај Боже ќе скрши нога и со кариера само до 25 години не би му дал место во екипата иако заслужува.

На крај краева, се работи за вкус. И кога би ставил 10 играчи од минатото како Бекенбауер и Марадона, 11тиот повторно би бил Анри, а не Пеле.

А каква врска има дали си ги гледал или не си ги гледал?Гледај факти,статистики сигурно има многу поголеми стручњаци од тебе и од мене,а токму тие стручњаци ги ставаат овие играчи во најдобрите 11 на сите времиња.Знаеш ли ти каква страшна репрезентација била Западна Германија а предводник на истата бил Бекембауер.Во тој тим има играно и Милер,што има дадено 500 голови за Баерн на 550 утакмици.И сакаш да ми кажеш дека доколку не сум ги гледал не треба да ги ставам овие двајца во најдобрите 11 играчи на сите времиња?

Ако за тебе во тимот на сите времиња нема место за Меси(поради тоа што е млад),а му даваш место на ПИРЕС што никогаш не бил во трката за најдобар играч на свет треба сериозно да си се замислиш дали уопшто разбираш фудбал.

Меси и утре да престане да игра фудбал дефинитивно ќе биде подобар играч од Пирес без никакви двоумења.

Да точно е дека се работи за вкус кога бираш кој е подобар дали Марадона или Пеле,играчи кои имале ненормално блескави кариери.Анри никако не заслужува место пред Пеле.Точно не сум го гледал ни јас Пеле,ама тоа тој играч едноставно е најдобриот на сите времиња,заедно со Марадона.Земи прочитај,разгледај,распрашај се,имаш доста документарци каде што се прикажува големината на Пеле.Знаеш ли Картер дека кога Пеле играл фудбал немало црвени картони,дека на Пеле му ги сечеле нозете на секој додир со топка.Има во еден документарец кога играч кој играл против Пеле,во делот од тактиката им било да го фаулираат Пеле??? Значи и покрај тоа има дадено повеќе од 1000 голови.Фудбалот бил многу поразличен од денешниов,меѓутоа се гледа секој во свое време,кога играл Пеле,бил тој и никој друг,БОГ во фудбалот тогаш.

А каква врска има дали си ги гледал или не си ги гледал?Гледај факти,статистики сигурно има многу поголеми стручњаци од тебе и од мене,а токму тие стручњаци ги ставаат овие играчи во најдобрите 11 на сите времиња.Знаеш ли ти каква страшна репрезентација била Западна Германија а предводник на истата бил Бекембауер.Во тој тим има играно и Милер,што има дадено 500 голови за Баерн на 550 утакмици.И сакаш да ми кажеш дека доколку не сум ги гледал не треба да ги ставам овие двајца во најдобрите 11 играчи на сите времиња?

Ако за тебе во тимот на сите времиња нема место за Меси(поради тоа што е млад),а му даваш место на ПИРЕС што никогаш не бил во трката за најдобар играч на свет треба сериозно да си се замислиш дали уопшто разбираш фудбал.

Меси и утре да престане да игра фудбал дефинитивно ќе биде подобар играч од Пирес без никакви двоумења.

Да точно е дека се работи за вкус кога бираш кој е подобар дали Марадона или Пеле,играчи кои имале ненормално блескави кариери.Анри никако не заслужува место пред Пеле.Точно не сум го гледал ни јас Пеле,ама тоа тој играч едноставно е најдобриот на сите времиња,заедно со Марадона.Земи прочитај,разгледај,распрашај се,имаш доста документарци каде што се прикажува големината на Пеле.Знаеш ли Картер дека кога Пеле играл фудбал немало црвени картони,дека на Пеле му ги сечеле нозете на секој додир со топка.Има во еден документарец кога играч кој играл против Пеле,во делот од тактиката им било да го фаулираат Пеле??? Значи и покрај тоа има дадено повеќе од 1000 голови.Фудбалот бил многу поразличен од денешниов,меѓутоа се гледа секој во свое време,кога играл Пеле,бил тој и никој друг,БОГ во фудбалот тогаш.
Е не, ти знаеш!
Ај не филозофирај многу. Не ми треба некој како тебе да ми каже да прочитам статистики или да гледам клипчиња. Го имам тоа направено одамна, само си го кажав моето мислење зошто јас ги бирам овие играчи. Ако сакаш ти прифати го и така ми е се' исто.
И многу си наивен ако не мислиш дека и денес дел од тактиката е да се фаулира најдобриот играч како Меси.
И ти кажав, според тебе треба како стикер на почеток на тема да ги ставиме Јашин, БекеНбауер, Пеле и Марадона и да бираме само 7 позиции.

Плус ако толку ти е трн во око Пирес..читај го како Меси нареден пут.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom