анте за танте или можда 300 евра ќар и 2 МЕСЕЦИ ЈЕБАНИЈАДА (извинете за францускиот) и колата нема таблици сеуште... да ти се намочам на ќарот... поише зијан си...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
истата кола колку вреди овде и колку заштеди со оваа зделка?!
Не се штеди многу, само единсвен ќар е тоа што прекупците ги земаат најскапаните понуди за да ги продадат со поголем ќар а ти можеш да си избереш сам што ќе купиш и секако нема да ја избереш најскапаната.
jeton напиша:Здраво на сите, ги прочитав скоро сите постови на оваа тема. Многу информативни и корисни постови.
Ме интерсира еден детал:
Дали претставува проблем што јас ќе си купам кола во Германија меѓутоа немам регулиран престој таму? Живеам и работам во Македонија.
Треба некој специфичен документ или ЦОЛ табличките и ТИВ ќе бидат доволни за царинење?
Фала на сите за досегашните информации.
Поздрав.
најдобро е да прашаш дали таа астра ке помине на хомологација оти е произведена 95 година. јас кога бев да правам хомологација на мојата кола од таму ми рекоа дека се многу ретки колите што поминуваат хомологација произведени 95 година. иако не е на цол таблици може да се царине и да помине целата процедура па после ке ти треба одјава на тие таблици за да можеш да ја регистрираш тука. само прво ти препорачувам да провериш дали ке помине хомологација.Pozdrav do site forumdzii.Ako moze nekoj da mi pomogne.Imeno se raboti vo toa sto sakam da kupam polovno vozilo Opel Astra 1,6i proizvedeno 1995godina a prvata registracija mu e 1996godina so redovni italijanski tablici.Megjutoa sopstvenikot na voziloto momentalno se naogja vo italija i kje dojde okolu 5 avgust.Voziloto se naogja vo gradot kaj sto ziveam vo Debar.prashav vo tri spediterski kukji i dobiv tri razlicni odgovori.Ako nekoj e dobro upaten kje go molam da mi objasni kako odi carinskata procedura i dali istoto kje moze da se carini kaj nas iako ne e so COL tablici.Pozdravi odnapred vi blagodaram!