MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.020
Поени од реакции
1.329
Ako ne prijavis, ke me ubeduvaat deka samo kaj mene e problem nikoj nema prijaveno.....
Јас ќе им пратам и видео сега.
Автоматски споено мислење:

Па добив и одговор за неверојатно брзо време аууу свака част, а одговорот : Почитувани јавете се во контакт центарот :facepalm: Ах мори Тањо, Тањо.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
6.021
Поени од реакции
4.525
Дали ти ја заменија сим картичката со сим од Мтел?
Da ,besplatno, se se sredi(povici/sms) osvem internetot na speedtest ,se diskonektira 2~3 sekundi i pak se vrajka,
na chat i socijala ne se zaprimetuva, samo koga ima golem protok na Mb.

Па добив и одговор за неверојатно брзо време аууу свака част, а одговорот : Почитувани јавете се во контакт центарот :facepalm: Ах мори Тањо, Тањо.
Javi se za da svatat malce i da sednat da vidat deka ima siten problem ....

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.173
Поени од реакции
8.467
Дали е точно дека во мтел имало префрлање на неискористени GB? На пример, имам 20 и сум искористил 12, следниот месец наместо 20 имам 28, односно новите 20 + неискористените 8 GB од овој месец?

Sent from my 23021RAA2Y using Tapatalk
Вака беше на Телеком се префрлаа неискористените GB интернет ама сменија и нема вече ваква опција.

Член од
6 август 2014
Мислења
73
Поени од реакции
96

Член од
20 март 2025
Мислења
27
Поени од реакции
35
Мтел користи а1 мрежа за телефонија и интернет.А1 користи Телеком мрежа во 70% од случаите. Што конкретно вие дами и господо плаќате? :)

Вучичева пропаганда у јужној бановини

Член од
29 август 2008
Мислења
6.021
Поени од реакции
4.525
Мтел користи а1 мрежа за телефонија и интернет.А1 користи Телеком мрежа во 70% од случаите. Што конкретно вие дами и господо плаќате? :)

Вучичева пропаганда у јужној бановини
A1 koristi telekom mreza.??? Greska si koristi(iznajmuva) telekom samo za opticki internet ...

Dojdovni ima, drugo jok, nema kredit samo paket 12m.od.lyca

A1 koristi telekom mreza.??? Greska si koristi(iznajmuva) telekom samo za opticki internet ...

Dojdovni / pojdovni ima, drugo jok(internet), nema kredit samo paket 12m.od.lyca
Povici i sms rabotat isto kako vo MK, samo internet 1gb sto imavme od Lyca go nemame(se javiv mtel/ vikaat nema.internet)

Attachments

Последно уредено:
Член од
20 март 2025
Мислења
27
Поени од реакции
35
Да во право си за изнајмувањето,меѓутоа поентата ми беше дека нема што конкретно Мтел да понуди како свој производ тука.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.021
Поени од реакции
4.525
Да во право си за изнајмувањето,меѓутоа поентата ми беше дека нема што конкретно Мтел да понуди како свој производ тука.
Za zal internet za pripejd zapaden balkan nema,(za postpejd imalo internet vo site tarifi) tie paketi sto se se eu,i samo tie drzavi sto se vo spisok.... 199 i 599mkd 1 i 3 gb.
naskoro ke imale i + dopolnitelni opcii za pripejd.....ama ova naskoro kaj mts/mTel e so vleckajne

Член од
29 август 2008
Мислења
6.021
Поени од реакции
4.525
Drugari ima nekoj infoo duopolot na pripejd dali ima data roaming zapaden balkan.?bilo koj paket.? Primer od a1 299,sto e povici sms 10gb??
Za mTel veke znam so sigurnost ....
Tk, e postpejd, bi trebalo da ima green e postpejd kolegava ima 2gb,
jas sum post a1 7gb.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.092
Поени од реакции
1.161
Drugari ima nekoj infoo duopolot na pripejd dali ima data roaming zapaden balkan.?bilo koj paket.? Primer od a1 299,sto e povici sms 10gb??
Za mTel veke znam so sigurnost ....
Tk, e postpejd, bi trebalo da ima green e postpejd kolegava ima 2gb,
jas sum post a1 7gb.
Во А1 во припејд пакетот што е 299 денари нема вклучено, а во постпејд што е пакетот за 349 денари има вклучено 2.5GB интернет роаминг во западен Балкан.
Во Телеком само во постпејд има, иначе има да активираш за 499 денари 3GB роаминг за цел Балкан, во кој е вклучена Грција, Хрватска и Турција.
Во Телекабел целиот интернет што го имаш во Македонија, го имаш за трошење во Западен Балкан. Пример, ако имаш 10GB, истите ги имаш за трошење во Западен Балкан.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.625
Поени од реакции
987
Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.020
Поени од реакции
1.329
Не работи спидтест и кај мене на мобилен, тргнува да мери и прекинува, али лета брзината 170-180 додека мери.

Ако направам една споредба јас меѓу Лајка и Мтел, за 1000 денари повеќе на годишно ниво, добивам многу повеќе со Мтел.

Со пакетот од 3200 денари за една година, кај Лајка добивав 10г интернет, кај Мтел ме префрлија на пакетот со 20г, плус тој интернет што ќе ти остане го префрлаат за нареден месец. Често кај Лајка не ми стигнуваше тој од 10г. Подобра апликација од Лајка, поголема брзина на интернет. На лајка никогаш во странство не бев достапен и покрај тоа што ставав дополнително кредит. На Мтел се уште не сум пробал како ќе функционира. Единствена замерка што нема СМС, но на толку интернет, ќе се прилагодиме на ситуацијата. Се на се, покрај првите нервози од Мтел, полека ме изненадуваат. Треба само да воведат замена за Интернет во роаминг интернет или да можеш да префрлаш интернет на некој друг број.
Вчера бев до Грција, веднаш се конектира автоматски на грчка мрежа и бев достапен без проблем, што не беше случај кај Лајка каде што никогаш не усепеав да се конектирам на мрежа кога сум во роаминг. Ставив и 100 денари кредит, при дојдовен повик ми наплати 2 денари за минута.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.021
Поени од реакции
4.525
Вчера бев до Грција, веднаш се конектира автоматски на грчка мрежа и бев достапен без проблем, што не беше случај кај Лајка каде што никогаш не усепеав да се конектирам на мрежа кога сум во роаминг. Ставив и 100 денари кредит, при дојдовен повик ми наплати 2 денари за минута.
Dobroe sto vaka spodeluvame site mejgu nas, samo sto mtel ne spodeluva nisto so nas/ korisnicite a ne ni znaat da odgovorat....
Za grcija
go ima ova na sajtot so ceni za pripejd za roaming, i e samo za grcija taa cena....
toa e ok, no im ostanuva problem toa sto se diskonektira(internetot) na pogolema potrosuvacka na mb, toj sto ne koristi mob,data nema ni da zaprimeti,ako samo skrolas i chat isto taka nema problem,
Jas ke spodelam za Srbija bidejki uste denes sum tamu ...
od srbja preku mts, se zvoni sekade vo Mk,so pocekuvajne i povikot e preku 3g,
isto taka i 2ta broevi (eks lyca/Mtel) vo srbija nema problem,
ostanuva za migriranite sto sme od lyca/mTel nemame balkan roaming sto go imavme 1gb.
Dali vredi da se prijavuva do aek ne znam,nekoj poupaten ako znae neka spodeli

Kajgana Shop

На врв Bottom