MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.022
Поени од реакции
1.333
Прегледај го приврзокот 446216 Еве денес веќе имам 40Г, многу подобро него ли на Лајка.
Уште една позитивна работа со апликацијата на МТЕЛ е тоа што на еден акаунт можам да имам повеќе броеви, што не е случај кај А1 (Или јас не можам да најдам таква опција) . Плус кога се најавувам кај А1 секогаш пишувам имеил и пасворд, додека кај МТЕЛ автоматски се логира.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.628
Поени од реакции
991
Уште една позитивна работа со апликацијата на МТЕЛ е тоа што на еден акаунт можам да имам повеќе броеви, што не е случај кај А1 (Или јас не можам да најдам таква опција) . Плус кога се најавувам кај А1 секогаш пишувам имеил и пасворд, додека кај МТЕЛ автоматски се логира.
Е нема таква опција кај а1 што е глупаво. Еднаш се логираш и после си памети..барем кај мене така е...

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539
Jas 4 brojcina najaviv na 1 telefon,site se na mene, odlicno funkcionira, mislam vo aplikacijata vo momentov samo deka fali call log,za da znaes nadvor od paketot za sto si gi potrosil parite(parking/sms i dr)a mozi i da ima koga ke se ostvari soobrajkaj nadvor od paketot....

Член од
14 мај 2023
Мислења
109
Поени од реакции
108

Секоја чест за МТЕЛ. Кај се другите оператори, мислам на дуополот?

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539

Секоја чест за МТЕЛ. Кај се другите оператори, мислам на дуополот?
duopolot ceka da pokaci +100ka, na se pa mozebi mozi ke donira od nasite isti parti ...
Автоматски споено мислење:

Ааааах бе македонче, колку е лесно да те купи човек... видовте интернет се префрлува и готово, сѐ заборавивте... сега одеднаш, преку ноќ ви стана подобар МТЕЛ од Лајка... аааах бееее... :yid:
Drugar nemam nisto zaboraveno ... na migriranite paketi fali samo balkan roaming 1gb .... drugoto do sega go ispolnuvaat ....
za cenata nikoj nema da ima cena kao Lyca sto bese... toa e fakt moze 4ig ako vleze prvite 2 god, da ima nesto takvi akcii a potoa i toj ke pokacuva +100ka na se

Член од
6 август 2014
Мислења
76
Поени од реакции
98
Сиите сменивте плоча одмааа... џабе муабет...

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539
......ajde de daj sto e dzabe kazi resenie.???ne za posledicite , kazi resenie.????
ako mozes da vidis 40% od postovite vo lyca se moi ,so nad 100 clenovi po pp,sum i pomognal, ama sega lyca ne postoi sto e sledno da kukame do koga.?? da plajkame + kaj duopolot.??? daj kazi, ako imas + infoo za mTel spodeli.?za Lycamobile dzabe ke pisuvame ....toa e past tense!

Член од
7 февруари 2021
Мислења
316
Поени од реакции
885
Не е менување плоча туку Мтел немаа апликација на почетокот сега имаат што е позитивно. Исто со префрлањето на неискористениот нет е голема предност (ако навистина функционира кај сите корисници). Јас активирам годишен пакет со 20 гига интернет, има месеци кога трошам 15 гига - има кога трошам 30 па купувам дополнителни пакети. Вака за 4200 денари (350ден месечно) ќе бидам покриен.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539
......ajde de daj sto e dzabe kazi resenie.???ne za posledicite , kazi resenie.????
ako mozes da vidis 40% od postovite vo lyca se moi ,so nad 100 clenovi po pp,sum i pomognal, ama sega lyca ne postoi sto e sledno da kukame do koga.?? da plajkame + kaj duopolot.??? daj kazi, ako imas + infoo za mTel spodeli.?za Lycamobile dzabe ke pisuvame ....toa e past tense!
Ako zboruvame za ova (vidi slika)pisuva od noemvri e na Mtel, se sto ke vrajkame za toa e dzabe i pominato,vo razgovor so info covek sto rabotese vo aek, vika, nikoj nee dolzen za nisto, so prevzemeni obvrski e dolzen na nacionalno nivo da ispolni se sto prevzel /roaming ne.!/a lycamobile nas ne cestel data roaming 1gb i povici freee, bidejki i A1 pripejd i Telekom nema balkan roaming data soobrajkaj samo dojdovni povici se free(za postpejd ima po 3~7gb data i povici i sms spored tarifata/ama samo za postPejd....
Da nese poftoruvam i mene mi nedostiga Lycamobile uste mi raboti prvata sim od 2016god, 079200 xxx. i jas se naviknav na se nivno , ama se se menuva
Автоматски споено мислење:

Не е менување плоча туку Мтел немаа апликација на почетокот сега имаат што е позитивно. Исто со префрлањето на неискористениот нет е голема предност (ако навистина функционира кај сите корисници). Јас активирам годишен пакет со 20 гига интернет, има месеци кога трошам 15 гига - има кога трошам 30 па купувам дополнителни пакети. Вака за 4200 денари (350ден месечно) ќе бидам покриен.
Da drugari, tocno i mene mi nedostiga za 133mkd, full usluga5gb i za 333mkd 22gb i se drugo so 2/3 problemi godisno .....
ama se ima pocetok i kraj ....

Attachments

Член од
7 февруари 2021
Мислења
316
Поени од реакции
885
Интернет во роаминг да дадат ќе биде добро, ако имаш интернет не ти требаат повици, ќе се слушнеш па чак и ќе се видиш на Msn, Viber :D

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539
Интернет во роаминг да дадат ќе биде добро, ако имаш интернет не ти требаат повици, ќе се слушнеш па чак и ќе се видиш на Msn, Viber :D
Speedtest.net ne raboti od kaj mene ne znam sto e, dali postar tel,/android itn dali drugo, na web si meri ....
ne znam koj e problemot, dali mtel so ip adresi ima problem ili e dupli nat, ne znam samo speedtest.net ne raboti, se drugo i drugi app, rabotat, a od a1 sim speedtest raboti i ista brzina e so mtel, ist tel,ista lokacija...
Ne znam ne mi smeta, se dodeka se drugo funkcionira ...

Attachments

Последно уредено:
Член од
7 февруари 2021
Мислења
316
Поени од реакции
885
И јас имам 45ms пинг ама Download ми е 10-12мбпс а кај тебе преку 100. Како е можно?

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539
Eve ista lokacija drug telefon, golema uloga ima i lokacija i dali A1 ima zavrseno so sinhronizacija na 5g, bidejki Prilep 1 godina imase problem so 4g, koga zavrsija so 5g brzinata e sekogas 80~100 so 40~50 upload, na sabajle odi do 250, a na 5g 500

Attachments

Kajgana Shop

На врв Bottom