MTEL Македонија {моб. оператор}

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.022
Поени од реакции
1.333
Eve ista lokacija drug telefon, golema uloga ima i lokacija i dali A1 ima zavrseno so sinhronizacija na 5g, bidejki Prilep 1 godina imase problem so 4g, koga zavrsija so 5g brzinata e sekogas 80~100 so 40~50 upload, na sabajle odi do 250, a na 5g 500
Не работи спидтест и кај мене на мобилен, тргнува да мери и прекинува, али лета брзината 170-180 додека мери.
Автоматски споено мислење:

Ако направам една споредба јас меѓу Лајка и Мтел, за 1000 денари повеќе на годишно ниво, добивам многу повеќе со Мтел.

Со пакетот од 3200 денари за една година, кај Лајка добивав 10г интернет, кај Мтел ме префрлија на пакетот со 20г, плус тој интернет што ќе ти остане го префрлаат за нареден месец. Често кај Лајка не ми стигнуваше тој од 10г. Подобра апликација од Лајка, поголема брзина на интернет. На лајка никогаш во странство не бев достапен и покрај тоа што ставав дополнително кредит. На Мтел се уште не сум пробал како ќе функционира. Единствена замерка што нема СМС, но на толку интернет, ќе се прилагодиме на ситуацијата. Се на се, покрај првите нервози од Мтел, полека ме изненадуваат. Треба само да воведат замена за Интернет во роаминг интернет или да можеш да префрлаш интернет на некој друг број.

Последно уредено:
Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539
Не работи спидтест и кај мене на мобилен, тргнува да мери и прекинува, али лета брзината 170-180 додека мери.

Ако направам една споредба јас меѓу Лајка и Мтел, за 1000 денари повеќе на годишно ниво, добивам многу повеќе со Мтел.

Со пакетот од 3200 денари за една година, кај Лајка добивав 10г интернет, кај Мтел ме префрлија на пакетот со 20г, плус тој интернет што ќе ти остане го префрлаат за нареден месец. Често кај Лајка не ми стигнуваше тој од 10г. Подобра апликација од Лајка, поголема брзина на интернет. На лајка никогаш во странство не бев достапен и покрај тоа што ставав дополнително кредит. На Мтел се уште не сум пробал како ќе функционира. Единствена замерка што нема СМС, но на толку интернет, ќе се прилагодиме на ситуацијата. Се на се, покрај првите нервози од Мтел, полека ме изненадуваат. Треба само да воведат замена за Интернет во роаминг интернет или да можеш да префрлаш интернет на некој друг број.
Jas na 5 uredi vidov deka speedtest, ne raboti a pocnuva da meri,(problem so internetot nema, iptv, YouTube ,socijalanse raboti)dali e blokiran ili....?da treba da porabotat uste na cela mobilna mreza i na app, koja e od pred 5/6 denovi, a gledam deka ima nesto kako razmena na kredit.....

Член од
14 мај 2023
Мислења
109
Поени од реакции
108
duopolot ceka da pokaci +100ka, na se pa mozebi mozi ke donira od nasite isti parti ...

Drugar nemam nisto zaboraveno ... na migriranite paketi fali samo balkan roaming 1gb .... drugoto do sega go ispolnuvaat ....
za cenata nikoj nema da ima cena kao Lyca sto bese... toa e fakt moze 4ig ako vleze prvite 2 god, da ima nesto takvi akcii a potoa i toj ke pokacuva +100ka na se
Jas na 5 uredi vidov deka speedtest, ne raboti a pocnuva da meri,(problem so internetot nema, iptv, YouTube ,socijalanse raboti)dali e blokiran ili....?da treba da porabotat uste na cela mobilna mreza i na app, koja e od pred 5/6 denovi, a gledam deka ima nesto kako razmena na kredit.....
Uste da moze da se spodelat preostanatite giga bajti kon drug mobilen broj od mtel bi bilo super. Ke mozam na kerka mi da i dadam nekoj giga bajt za YouTube od mojot preostanat internet.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539
Uste da moze da se spodelat preostanatite giga bajti kon drug mobilen broj od mtel bi bilo super. Ke mozam na kerka mi da i dadam nekoj giga bajt za YouTube od mojot preostanat internet.
Aj uste toa da mozi ....kee skoro odlicno...
transfer na kredit raboti imav 300 na mojot br,i po 230 na drugite 2tel, spodeliv od 2ta po 200, pa ke odat po 15dena 700mkd, za 3 meseci.

Attachments

Zet

Член од
15 април 2024
Мислења
11
Поени од реакции
7
А трансферот на кредит работи само меѓу мтел или и кон другиве оператори?

Член од
22 август 2020
Мислења
145
Поени од реакции
96
Дали е точно дека во мтел имало префрлање на неискористени GB? На пример, имам 20 и сум искористил 12, следниот месец наместо 20 имам 28, односно новите 20 + неискористените 8 GB од овој месец?

Sent from my 23021RAA2Y using Tapatalk

Член од
22 јули 2015
Мислења
484
Поени од реакции
240
Дали е точно дека во мтел имало префрлање на неискористени GB? На пример, имам 20 и сум искористил 12, следниот месец наместо 20 имам 28, односно новите 20 + неискористените 8 GB од овој месец?

Да се префрла интернетот следниот месец.
Имам 15GB од кој 5 од стариот

Attachments

Член од
24 ноември 2007
Мислења
195
Поени од реакции
134
I minutite vo Mtel zonata isto taka i tie se prefrlaat. Pa sekoj mesec ima plus 1000 minuti, ako ne si koristel voopsto.
Dosega ne sum slusnal da mozelo od eden na drug operator da se prefrla kredit, taka da so sigurnost nemoze i od mtel kod drugi, samo kon mtel.

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539

Yes

Attachments

Член од
29 август 2008
Мислења
6.031
Поени од реакции
4.539
Koj ima problemi pisuvajte mail, zvonete prijavuvajte, bidejki vucic e pozakocen od lycamobile x3, treba 10 pati da mu se objasni/nacrta pa da vidat sto/kako e.....
problemot e koga ima enormna potrosuvacka na kb/mb ,internetot na 1~3 sekundi se diskonektira i pak se vrajka ,na chat skrolajne nese zaprimetuva, otvori speedtest testot pocnuva, kacuva 150.za.3sek, snemuva net i ne moze da prodolzi testot/eror ....se diskonektira sam,
od mtel baraat dali a1 go diskonektira ili kaj niv e diskonekcija bidejki kaj niv na sesii od 100kb pominuval data protok a od a1 na 1kb.
I drug sto go ima istovo prijavete bidejki pred 1 nedela uste da mi kazeja deka sum skoro lud, a site 5 tel, go pravat istoto(pomisliv i na telefonite/sim/apn)ama pak istiot tel, so a1 sim istata app nema problem ...se slucuva i na viber i Whatsapp so video povik ako si povejke minuti, inaku na skrolajne,socijala,web app se otvara ....

Attachments

Zet

Член од
15 април 2024
Мислења
11
Поени од реакции
7
Кај мене некогаш и мрежата ке се дисконектира на секунда две и пак се враќа

Kajgana Shop

На врв Bottom