MoneyBookers (официјална тема)

T

templar55

Гостин
Само ти пиши moneybookers на Google и види што дава како втор избор :pos:moneybookers scam? Зошто е тоа така?
Ти викам не знам што е проблемот, мада претпоставувам а и знам дека имаат строги правила. Јас до сега имам извадено огромни суми на пари и секогаш сум чекал не повеќе од 5 работни дена ( освен за католичкиот Божиќ, скоро 2 недели ) .

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Ти викам не знам што е проблемот, мада претпоставувам а и знам дека имаат строги правила. Јас до сега имам извадено огромни суми на пари и секогаш сум чекал не повеќе од 5 работни дена ( освен за католичкиот Божиќ, скоро 2 недели ) .
scam.jpg
--- надополнето: 25 август 2012 во 00:48 ---
Има едноставен одговор многу луѓе барале moneybookers scam! Значи не се само моите "седум џуџиња"?

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Да нормално и легитимно е тоа за што повеќето луѓе ќе се согласат.
Овде се работи за искуство на голем број на луѓе меѓу кои седум од нив ги познавам тебе не те знам!

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Обидете се и со PayPal ... на 3-та позиција ќе имате scam. Тоа не значи дека сервисот е лош, напротив, луѓето се научија да проверуваат што е сигурно а што не пред да започнат со работа.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Кога правиш withdraw на пари преку mooneybookers отприлика за колку време ги имаш на сметка? Зависи од нашиве банки нешто или?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Кога правиш withdraw на пари преку mooneybookers отприлика за колку време ги имаш на сметка? Зависи од нашиве банки нешто или?
3-4 дена, нека се и 5 преку сила. Зависи од работи/неработни денови, празници и сл., но не само кај нас туку и кај нив.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
3-4 дена, нека се и 5 преку сила. Зависи од работи/неработни денови, празници и сл., но не само кај нас туку и кај нив.
Фала на одговор, значи би требало после трансакција од петоков најдоцна до четврток да бидне значи. :)

Член од
23 јануари 2012
Мислења
108
Поени од реакции
61
Едно техничко прашање, молам да одговори само некој со искуство.

Нудам одредени услуги и заинтересираните купувачи имаат опција да ми платат преку Skrill (како на физичко лице, не како на merchant). Податоци кои треба да ги впише испраќачот се: Recipient's name и Recipient's email address. Проблемот е тоа што не сакам да го откријам моето име и презиме. Па со оглед дека на (само) 2 сајта видов како физички лица во инструкциите за плаќање навеле да се впише само (нивното) име, а еден и името на веб страната (не е merchant 100%), прашувам следно:
1. Дали праќачот ќе успее да ми ги испрати парите доколку во првото поле го впише само моето име, без презимето ?
2. Доколку да, дали ќе имам подоцнежни проблеми со конкретните примени средства ?

Инаку, директен одговор на ова прашање во Условите на Skrill нема, но по мое мислење има индиректен:
...We use the e-mail address as the unique identifier to determine the intended recipient of the payment which you instruct us to process. Other information you provide along with the recipient’s e-mail address may be disregarded and we shall not be liable for any error you make when entering the recipient’s e-mail address.

Данке

Член од
22 јуни 2007
Мислења
840
Поени од реакции
25
Едно техничко прашање, молам да одговори само некој со искуство.

Нудам одредени услуги и заинтересираните купувачи имаат опција да ми платат преку Skrill (како на физичко лице, не како на merchant). Податоци кои треба да ги впише испраќачот се: Recipient's name и Recipient's email address. Проблемот е тоа што не сакам да го откријам моето име и презиме. Па со оглед дека на (само) 2 сајта видов како физички лица во инструкциите за плаќање навеле да се впише само (нивното) име, а еден и името на веб страната (не е merchant 100%), прашувам следно:
1. Дали праќачот ќе успее да ми ги испрати парите доколку во првото поле го впише само моето име, без презимето ?
2. Доколку да, дали ќе имам подоцнежни проблеми со конкретните примени средства ?

Инаку, директен одговор на ова прашање во Условите на Skrill нема, но по мое мислење има индиректен:

Данке
1.Секако дека ќе може, лично јас го имам пробано тоа.
2.Не, зборам од мое лично искуство бидејќи досега ми немат направено проблем.

Поздрав

Член од
20 септември 2011
Мислења
3
Поени од реакции
0
Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction.

To unlock your account, you must upload funds into your Skrill (Moneybookers) account via bank transfer.

Некој со ист проблем кој го решил да сподели како? :)

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Дали некој пробал да направи withdraw на Bank Account наместо на Credit Card?

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Не знам дали било веќе,ама како да верифицирам картичка.Ми пишува да ја напишам точната сума(во евра) што ми ја наплатиле и да проверам на банкарскиот извештај на картичката.Проблемот е што кај мене во извештајот сумата е во денари.Енибоди???

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не знам дали било веќе,ама како да верифицирам картичка.Ми пишува да ја напишам точната сума(во евра) што ми ја наплатиле и да проверам на банкарскиот извештај на картичката.Проблемот е што кај мене во извештајот сумата е во денари.Енибоди???
Јави се директно во банка тие ќе ти ги дадат информациите. Спреми си лична карата покрај себе додека ги контактираш.

Kajgana Shop

На врв Bottom