Едно техничко прашање, молам да одговори само некој со искуство.
Нудам одредени услуги и заинтересираните купувачи имаат опција да ми платат преку Skrill (како на физичко лице, не како на merchant). Податоци кои треба да ги впише испраќачот се:
Recipient's name и
Recipient's email address. Проблемот е тоа што не сакам да го откријам моето име и презиме. Па со оглед дека на (само) 2 сајта видов како физички лица во инструкциите за плаќање навеле да се впише само (нивното) име, а еден и името на веб страната (не е merchant 100%), прашувам следно:
1. Дали праќачот ќе успее да ми ги испрати парите доколку во првото поле го впише само моето име, без презимето ?
2. Доколку да, дали ќе имам подоцнежни проблеми со конкретните примени средства ?
Инаку, директен одговор на ова прашање во Условите на Skrill нема, но по мое мислење има индиректен:
...We use the e-mail address as the unique identifier to determine the intended recipient of the payment which you instruct us to process. Other information you provide along with the recipient’s e-mail address may be disregarded and we shall not be liable for any error you make when entering the recipient’s e-mail address.
Данке