MoneyBookers (официјална тема)

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Инаку Moneybookers се ребрендира во Skrill - чисто информативно.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
90
Поени од реакции
26
Дечки пробал некој да направи акаунт деновиве на МБ? пробав ми вика неможе ова време да се креира акаунт.. да не забранила за МКД и овие?
Можи само гледај да не си под 18 години кога се регистрираш оти под 18 год несмеат да се регистрираат :D

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Чекам пари од странство преку овој сервис. Ме интересира преку која наша банка може да се подигнат парите? Кој работи со нив?

T

templar55

Гостин
Дечки ме интересира што кога ке го поминете лимитот на трансакции ? Јас откако ја верифицирав кредитната , банкарската сметка и домашната адреса лимитот на
трансакции ми достигнува до $ 9К за период од 90 дена. Проблем е што лимитот го надминав а имам останато уште 35 дена. Парите како да ми се заробени. Ве молам ако може некој да ми каже некое чаре или да ми предложи друг сервис освен neteller. Итно ми е многу.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Чекам пари од странство преку овој сервис. Ме интересира преку која наша банка може да се подигнат парите? Кој работи со нив?
Преку која банка имаш сметка преку таа може :)
--- надополнето: 22 јули 2012 во 19:10 ---
Дечки ме интересира што кога ке го поминете лимитот на трансакции ? Јас откако ја верифицирав кредитната , банкарската сметка и домашната адреса лимитот на
трансакции ми достигнува до $ 9К за период од 90 дена. Проблем е што лимитот го надминав а имам останато уште 35 дена. Парите како да ми се заробени. Ве молам ако може некој да ми каже некое чаре или да ми предложи друг сервис освен neteller. Итно ми е многу.
Аlertpay :)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Преку која банка имаш сметка преку таа може :)
--- надополнето: 22 јули 2012 во 19:10 ---

Трансакциона ли? Не за друго, се бунам бидејќи некои ми велат дека може и преку Visa Electron картичката на Тутунска да се подигаат пари. :confused:

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Може доколку имаш Visa Electron од тутунска и на неа стави 200 денари и регистрирај ја на Skrill после извади ги и ке ти стигнат на картица за 2-3 работни дена :)

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Од кој страници може да се купува со MoneyBookers и нормално да испорачуваат до Македонија?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
За да ми стигаат пари од продажба треба Бизнис акаунт да напраам, така?

Член од
20 октомври 2007
Мислења
208
Поени од реакции
5
Сакам да прашам доколку некој знае овде, дали може преку скрилл да активирам ибеј селер акаунт ??? и која е процедурата бидејќи ми ја блокира верификацијата на картичката...

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Сакам да прашам доколку некој знае овде, дали може преку скрилл да активирам ибеј селер акаунт ??? и која е процедурата бидејќи ми ја блокира верификацијата на картичката...
Кога поставуваш оглас на ибеј, наместо пејпал избираш скрилл, но прашање е колку од купувачите сакаат да плаќаат преку скрилл.
Како ти ја блокираа што направи?

Член од
20 октомври 2007
Мислења
208
Поени од реакции
5
Кога поставуваш оглас на ибеј, наместо пејпал избираш скрилл, но прашање е колку од купувачите сакаат да плаќаат преку скрилл.
Како ти ја блокираа што направи?
отидов на опцијата Enable Ebay seller account и стиснав на тоа и прв чекор за да активирам продавачки акаунт на ибеј преку скрил, бара да ја верифицирам картицата и јас стиснав да ја верифицирам и има чекор, дека од 1.01 до 2.99 долари треба за такво нешто јас ставив 1.01 и ми пишува: You have entered the incorrect amount. You must wait 24 hours before we will allow you to make another attempt. Our service department will be unable to assist you during this period.
Овој текст и после ова ја проверив картицата колку пари ми останале и гледам дека ми земале пари од 1.01 долар за ова а јас опцијата не ја добив а парите одземени ми се. Сега што да правам ??? не ми е до парите само сакам да активирам ибеј селер акаунт.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Аууу овие Moneybookers многу полоши биле од Paypal, ич не ги бива. катастрофа :cautious:

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Итно ми требаат 60 долари на скрилл, доколку сакате јас праќам на вашиот пејпал вие кај мене на скрил!

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
отидов на опцијата Enable Ebay seller account и стиснав на тоа и прв чекор за да активирам продавачки акаунт на ибеј преку скрил, бара да ја верифицирам картицата и јас стиснав да ја верифицирам и има чекор, дека од 1.01 до 2.99 долари треба за такво нешто јас ставив 1.01 и ми пишува: You have entered the incorrect amount. You must wait 24 hours before we will allow you to make another attempt. Our service department will be unable to assist you during this period.
Овој текст и после ова ја проверив картицата колку пари ми останале и гледам дека ми земале пари од 1.01 долар за ова а јас опцијата не ја добив а парите одземени ми се. Сега што да правам ??? не ми е до парите само сакам да активирам ибеј селер акаунт.
Не знам како си ставил 1,01 да ти земе!! Скрилл зима рандом бројка, за да ја дознаеш мораш во банка да се јавиш за девизниот износ да го дознаеш. Не се обидивај по своја математика да го дознаеш износот.

Kajgana Shop

На врв Bottom