MoneyBookers (официјална тема)

#LakersMK

iChangeWorlds
Член од
31 јули 2008
Мислења
1.326
Поени од реакции
250
Скрил/Манибукерс работеше до пред некој месец, се надевам нема да имам проблеми сега зошто гледам дека некои од вас имаат...

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Скрил/Манибукерс работеше до пред некој месец, се надевам нема да имам проблеми сега зошто гледам дека некои од вас имаат...
Скрил си работи перфектно, ако некој има проблеми тоа може да е поради непочитување на нивните правила.

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Извадив пари оd moneybookers, на сметката од нлб тутунска, и вчера ми пратија смс порака дека ми стигнале парите, но ги нема на сметката.
Дали треба да потпишам нешто кај банката за доказ од каде ми се парите, или нешто слично пред да ми ги стават на сметка?

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Извадив пари оd moneybookers, на сметката од нлб тутунска, и вчера ми пратија смс порака дека ми стигнале парите, но ги нема на сметката.
Дали треба да потпишам нешто кај банката за доказ од каде ми се парите, или нешто слично пред да ми ги стават на сметка?
Ако вчера ти стигнала пораката оди во банка денес после 13 часот и провери...

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Ако вчера ти стигнала пораката оди во банка денес после 13 часот и провери...
Пред да одам во банка решив да им пратам mail прво и еве што ми одговорија.

Код:
Почитуван,

Потребно е да почекате, бидејќи приливите од Moneybookers вообичаено пристигнуваат од 7 до 10 дена.

Поздрав
Па ќе видам ќе почекам.

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Пред да одам во банка решив да им пратам mail прво и еве што ми одговорија.

Код:
Почитуван,

Потребно е да почекате, бидејќи приливите од Moneybookers вообичаено пристигнуваат од 7 до 10 дена.

Поздрав
Па ќе видам ќе почекам.
Чим ти стигнал СМС од банка одговорот што ти го испратиле е тотално погрешен и го пишувал некој кој е или глуп, или погрешно те разбрал или пак и едното и другото.
Парите од Манибукерс стигаат за околу 5 дена по што банката веднаш ти испраќа порака дека имаш прилив. Треба да одиш на лице место да потпишеш документ за распределба на девизниот прилив на твоја сметка за дадениот трансфер или пак да потпишеш генерално овластување за сите наредни трансфери.
А на оние кои ти ја испратиле пораката можеш да ги прашаш дали се гатачи или имаат некои натприродни моќи и знаат што прават нивните клиенти на интернет во секое време. Од каде знаат дека си дал налог на Манибукерс да се повлечат пари ако истите не се веќе пристигнати? Прашај ги дали би можеле мене да ми гледаат за здравје и за работа ... ќе си платам колку треба :)

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Епа ништо ќе одам утре до банка да потпишам овластување за сите наредни трансфери, несакам да одам до банка секогаш кога ќе извадам пари од интеренет.

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Чим ти стигнал СМС од банка одговорот што ти го испратиле е тотално погрешен и го пишувал некој кој е или глуп, или погрешно те разбрал или пак и едното и другото.
Парите од Манибукерс стигаат за околу 5 дена по што банката веднаш ти испраќа порака дека имаш прилив. Треба да одиш на лице место да потпишеш документ за распределба на девизниот прилив на твоја сметка за дадениот трансфер или пак да потпишеш генерално овластување за сите наредни трансфери.
А на оние кои ти ја испратиле пораката можеш да ги прашаш дали се гатачи или имаат некои натприродни моќи и знаат што прават нивните клиенти на интернет во секое време. Од каде знаат дека си дал налог на Манибукерс да се повлечат пари ако истите не се веќе пристигнати? Прашај ги дали би можеле мене да ми гледаат за здравје и за работа ... ќе си платам колку треба :)
Денес бев до банка и ми кажува таа на шалтер ништо ти нема стигнато, и викам па ми стигна смс дека ми стигнале средства, и ништо ќути.

Изгледа или овие немаат поим или сепак треба да почекам како што ми одговорија во мејл-от.

Како и да е испадна глупава ситуација.

п.с. извинете за вториов пост, неможам да го едитирам првиот.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Доколку има некој што сака да направие трансфер, ја да му пратам пари на Пајпал (10-20$) а тој да ми прати на Скрил, нека ме контактира во ПП.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
А како да ја избришам КОМПЛЕТНО картичката од акаунтот?

Член од
5 април 2008
Мислења
24
Поени од реакции
1
Дечки ај ве молам за помош .. Работев со moneybookers и акаунтот ми го заклучија .. Потоа ми побараа да му испратам документи и му испратив .. Откако ги испратив донесоа конечна одлука дека акаунтот повеќе нема да биде активен .. Меѓутоа ми дозволија повелкување на средствата кои се на акаунтот (120 евра) .. е сеа методов на повелкување е овозможен само преку девизна сметка .. Значи ми бара ИБАН и СВИФТ код .. Отворив девизна во шпаркасе банка и кога стигнаја ми кажаја дека неможе да ми ги исплатат и мора да ги вратат назад на акаунтот .. Ги вратија назад и сега ако може некој да ми каже преку која банка да отворам девизна сметка .. и би немал проблем за повлекување .. Парите кои се влезени таму се од игри на среќа поточно од Bwin .. ( ако ви значи нешто ) .. е сеа ве замолувам кој имал слично искуство и како го решил проблемот ... ВИ БЛАГОДАРАМ ОДНАПРЕД .. ПОЗДРАВ

Член од
24 декември 2008
Мислења
403
Поени од реакции
244
здраво едно прашање
дали се плака данок во ујп за префрлени пари од moneybookers на сметка во тутунска?

Член од
29 август 2009
Мислења
50
Поени од реакции
9
ТРеба да пратам пари на MoneyBookers и немам регистрирано акаунт а парите треба итно да ги пратам денеска.Е сега дали може некој да ми помогне да ги пратам .Стварно ми е итно.Поздрав :)

Kajgana Shop

На врв Bottom