MoneyBookers (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата -X- Manager
  • Време на започнување Време на започнување
Само ти пиши moneybookers на Google и види што дава како втор избор :pos:moneybookers scam? Зошто е тоа така?
Ти викам не знам што е проблемот, мада претпоставувам а и знам дека имаат строги правила. Јас до сега имам извадено огромни суми на пари и секогаш сум чекал не повеќе од 5 работни дена ( освен за католичкиот Божиќ, скоро 2 недели ) .

Ти викам не знам што е проблемот, мада претпоставувам а и знам дека имаат строги правила. Јас до сега имам извадено огромни суми на пари и секогаш сум чекал не повеќе од 5 работни дена ( освен за католичкиот Божиќ, скоро 2 недели ) .

scam.jpg
--- надополнето: 25 август 2012 во 00:48 ---
Има едноставен одговор многу луѓе барале moneybookers scam! Значи не се само моите "седум џуџиња"?

Да нормално и легитимно е тоа за што повеќето луѓе ќе се согласат.
Овде се работи за искуство на голем број на луѓе меѓу кои седум од нив ги познавам тебе не те знам!

Обидете се и со PayPal ... на 3-та позиција ќе имате scam. Тоа не значи дека сервисот е лош, напротив, луѓето се научија да проверуваат што е сигурно а што не пред да започнат со работа.

Кога правиш withdraw на пари преку mooneybookers отприлика за колку време ги имаш на сметка? Зависи од нашиве банки нешто или?

Кога правиш withdraw на пари преку mooneybookers отприлика за колку време ги имаш на сметка? Зависи од нашиве банки нешто или?
3-4 дена, нека се и 5 преку сила. Зависи од работи/неработни денови, празници и сл., но не само кај нас туку и кај нив.

3-4 дена, нека се и 5 преку сила. Зависи од работи/неработни денови, празници и сл., но не само кај нас туку и кај нив.
Фала на одговор, значи би требало после трансакција од петоков најдоцна до четврток да бидне значи. :)

Едно техничко прашање, молам да одговори само некој со искуство.

Нудам одредени услуги и заинтересираните купувачи имаат опција да ми платат преку Skrill (како на физичко лице, не како на merchant). Податоци кои треба да ги впише испраќачот се: Recipient's name и Recipient's email address. Проблемот е тоа што не сакам да го откријам моето име и презиме. Па со оглед дека на (само) 2 сајта видов како физички лица во инструкциите за плаќање навеле да се впише само (нивното) име, а еден и името на веб страната (не е merchant 100%), прашувам следно:
1. Дали праќачот ќе успее да ми ги испрати парите доколку во првото поле го впише само моето име, без презимето ?
2. Доколку да, дали ќе имам подоцнежни проблеми со конкретните примени средства ?

Инаку, директен одговор на ова прашање во Условите на Skrill нема, но по мое мислење има индиректен:
...We use the e-mail address as the unique identifier to determine the intended recipient of the payment which you instruct us to process. Other information you provide along with the recipient’s e-mail address may be disregarded and we shall not be liable for any error you make when entering the recipient’s e-mail address.

Данке

Едно техничко прашање, молам да одговори само некој со искуство.

Нудам одредени услуги и заинтересираните купувачи имаат опција да ми платат преку Skrill (како на физичко лице, не како на merchant). Податоци кои треба да ги впише испраќачот се: Recipient's name и Recipient's email address. Проблемот е тоа што не сакам да го откријам моето име и презиме. Па со оглед дека на (само) 2 сајта видов како физички лица во инструкциите за плаќање навеле да се впише само (нивното) име, а еден и името на веб страната (не е merchant 100%), прашувам следно:
1. Дали праќачот ќе успее да ми ги испрати парите доколку во првото поле го впише само моето име, без презимето ?
2. Доколку да, дали ќе имам подоцнежни проблеми со конкретните примени средства ?

Инаку, директен одговор на ова прашање во Условите на Skrill нема, но по мое мислење има индиректен:

Данке

1.Секако дека ќе може, лично јас го имам пробано тоа.
2.Не, зборам од мое лично искуство бидејќи досега ми немат направено проблем.

Поздрав

Your account is locked for outgoing transfers and credit/debit card payments therefore we cannot complete this transaction.

To unlock your account, you must upload funds into your Skrill (Moneybookers) account via bank transfer.

Некој со ист проблем кој го решил да сподели како? :)

Дали некој пробал да направи withdraw на Bank Account наместо на Credit Card?

Не знам дали било веќе,ама како да верифицирам картичка.Ми пишува да ја напишам точната сума(во евра) што ми ја наплатиле и да проверам на банкарскиот извештај на картичката.Проблемот е што кај мене во извештајот сумата е во денари.Енибоди???

Не знам дали било веќе,ама како да верифицирам картичка.Ми пишува да ја напишам точната сума(во евра) што ми ја наплатиле и да проверам на банкарскиот извештај на картичката.Проблемот е што кај мене во извештајот сумата е во денари.Енибоди???
Јави се директно во банка тие ќе ти ги дадат информациите. Спреми си лична карата покрај себе додека ги контактираш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom