Многу луѓе бараат работа, јас барам отказ! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
nemas potreba tuzbi
ke im pratis pismo po preporacana posta deka si davas otkaz
usmen otkaz ne e otkaz
a kolku i da saka da te jade i matretira za da ne si odis toa se zaebal
vo stilot laden kako tus
samo sjebana ni e drzavata kak kogo e stapot toj komanda
revolucija brat pravi i koj gi ebe ili ostani i kuti i pusi KLasicna Makedonska rabota

--- надополнето ---

mediumot go vladee svetot
znaci obicnite smrtnici kako nas i veruvaat na televizjata i na vesnikot iako ne e vistina
se e cenzurirano ne postoi vistina i istorija
moe mislenje e bori se i nemoj da im veruvas na tie okolu tebe ima nekoj sto ke saka da te mesti za da dobie poeni

u pravo si rabotejki vo medium toa mozam da go posvedocam, ne veruvajte vo nisto sto pisuvaat i sto gledate, sve e isprevrteno!! a za toa deka ke me mestat znam zoso sega tie sto go pokrenavme ova za beganje, sme public enemies number 1 vo televizijata ;))))

а да пробаш да се потрудиш да најдеш замена за твоето работно место , пример наоѓаш добар човек за тоа работно место со сите потребни квалификации , и бара работа .. ти им викаш јас сакам да напуштам веќе најдов човек што може да го замени моето работно место повелете викнете го на интервју..

da znaev deka e dobra firmata i navistina toa go zasluzuva, mozebi i ke se potrudev za nesto takvo, ama rabotava em ke go zaebam covekot da dojde em nema otkaz em ke me kolne on posle mene cel zivot sto dosol :))))))))

lugje a koj ima odgovor pa na moeto prasanje, znaci jas ne baram rabota, jas baram otkaz!!!!! me obvrzaa so eden robovladetelski dogovor i sega jas si baram spodogbeno da zaminam, zosto vo meguvreme si najdov podobro platena rabota i toa e toa, ama ovie vamu ne mi prifakjaat, ili da sum ispocituval otkazen rok od neverojatni 3 meseci, ili da si idam onaka, ne se pojavuvas 3 dena na rab, i ke me tuzele pazi :))) i sega uste mi prefrlaat demek sto ne sum im kazal deka ke si idam pred 3 meseci, a jas rabotava si na najdov pred pola mesec.... a ne deka im znaci nesto toa sto ke si idam firmata i onaka im se raspagja, rabotava e da me spreci mene namerno c c c a btw se raboti za televiziski kanal vo sopstvenost na gazda koj poseduva i privaten fakultet, valjda ke prepoznaete koj e :)) Znaci zemjava ti e tesko sranje, cim takvi dogovori moze da ni podmetnuvaat i najtragicno, kade pazi spored toa sto go pisal on, on moze u sekoe vreme mene otkaz, a jas moram da mu najavam 3 meseci unapred......abe aloooo za tri meseci nekade vojni pocnuvaat i zavrsuvaat!! :)))))
ne e samo tuka, sekade ima slicni sranja, eve go mojov primer: Rabotam vo stranstvo i spored dogovor trebase da im kazam ako zaminam najmalku dve nedeli, pred izvesno vreme prasaa dali nekoj ima plan da napusti pred boziknite praznici ili letnite odmori, jas budala im kazav pet nedeli porano i tie kako za fala na mojata iskrenost mi gi skratija satitie na povke od pola,ako noramlno rabotev okolu 50 sati (pazi dve godini privremeno) posle toa mi davaat 20 sati, so 20 sati mozes slobodno da se slikas, izbor nema nikakov, ne mi bese problem da napustam posto dogovorot i ne me obvrzuva tolku posto bev casual dve godini ama koj ke ti dade rabota za nekolku nedeli pred da se vratam doma.

Ако си потпишал да те ебат у гз, ќе те ебат. Што напнуваш тука не ми е јасно.

Алоооо, новинар си. Сигурно имаш завршено правен факултет(како нешто минимум за да си новинар, ако веќе стварно си новинар или потрчко), кој ти е крив што си завршил вака или така факултет?

Ако си потпишал да те ебат у гз, ќе те ебат. Што напнуваш тука не ми е јасно.

Алоооо, новинар си. Сигурно имаш завршено правен факултет(како нешто минимум за да си новинар, ако веќе стварно си новинар или потрчко), кој ти е крив што си завршил вака или така факултет?

Да бе, и после државата ни е крива за се`.

Дечкото потпишал договор. Договорот е на место, а ти ако си разочаран, зошто не си мислел кога потпишуваш?
Епа, не ти е крива државата, не плукај кај што ти даваат пари за леб да си купиш со нив.

Поздравинела, и мисли си за во иднина.

Проблемот е шо не му го раскинуваат договорот... ни со пенали.
"Пенал" во случајов е тужбата. А сигурно нема да го стават во затвор поради раскинување на работен договор. Сигурно ќе го казнат парично. Значи ете ти пенали! :D

"Пенал" во случајов е тужбата. А сигурно нема да го стават во затвор поради раскинување на работен договор. Сигурно ќе го казнат парично. Значи ете ти пенали! :D
Ако ти турат забрана за 2 години да не работиш во секторот... ебати пеналот, ебати раскинувањето.

Мислев на парична надокнада и никому ништо.

Ако ти турат забрана за 2 години да не работиш во секторот... ебати пеналот, ебати раскинувањето.

Мислев на парична надокнада и никому ништо.

Абе, тој си потпишал договор. Значи, он си потпишал. Нема повеќе муабет! Штом на време не си реагирал, сега е џабе.
п.с. факултети имаат само Сител и А1 (т.е. на различни газди се, ама овие се сликаат во јавност :pos:) Значи ако не си кај Веки, тогаш си кај кемтот. Во секој случај ТИ си крив и не се буни сега. Издржи дури не решат да те шутнат :smir: и аман веќе кажи, кој лудак вработил новинар кој не нема поим од правопис? :vozbud:

da ispocituvam robovladetelski dogovor?? nikogas!! da, moze go potpisav, ama sega nema teorija taka lesno i oni da me nateraat da se pridrzuvam, koga i oni samite pravat sto sakaat, ete toj den koga pobarav otkaz mi skratija 15 % od plata, navodno porano sum si zaminal od rabota, a rabotno vreme nie, nemame! sto se odnesuva HITCH do pravopisot, da se razbereme, edno e kako jas pisuvam i se izrazuvam na forum, drugo e koga pravam prilog ili vest, jas sum si sestran covek za sekoja prigoda :) a toa so fakultetot zavrsuvanje, da, imam zavrseno fakultet, ama nazalost, bas vo redakcijata moja, ima milion sto nemaat, pa nikomu nisto, i oni novinari, i jas novinar :)

Абе, тој си потпишал договор. Значи, он си потпишал. Нема повеќе муабет! Штом на време не си реагирал, сега е џабе.
п.с. факултети имаат само Сител и А1 (т.е. на различни газди се, ама овие се сликаат во јавност :pos:) Значи ако не си кај Веки, тогаш си кај кемтот. Во секој случај ТИ си крив и не се буни сега. Издржи дури не решат да те шутнат :smir: и аман веќе кажи, кој лудак вработил новинар кој не нема поим од правопис? :vozbud:
И малку повеќе кирилица :) Ретко кој денеска не (може да) користи кирилица во Македонија, посебно оние кои пишуваат прилози и информации за медиум.

covekov bara mislenje za negoviot problem a vie se pravite pismeni i pametni sto pisuval na latinica ccccccccccccccccc
ebati pametnata stoka sto ste
jas ne znam da si stavam na kirilica da pisuvam a ako na nekoj mu smeta neka ne me cita a tastaturava mi e na latinica
epa neka pocnat da proizveduvaat kompjuteri so tastatura na kirilica i togas ke mozam da pisuvam na kirilica
jas imam samo sredno zavrseno taka da ne sum so fakultet kako sto se poveketo pametni tuka
edno znam deka rabotam i deka se boram daleku od toa sto sum zavrsil skolo
ama znam deka zarabotuvam daleku poveke od nekoj sto e pameten i so nekoj biten fakultet zavrseno a sedi doma i si gi cesa jajcata i misli deka on e zakon
cuknete ja glavata deka svetot drzavata i opstestvoto sekako ke funkcionira bez nas ili so nas
nie sme samo edna kapka vo moreto sto sekogas ke ima branovi
bitno zboruvam i pisuvam na makedonski i se razbirame ne se pravete pametni mnogu koga ne ste mnogu pametni tuku ste izduvani i samobendisani deca mali nedozreani
kolku prosta raja sme ccccccccc mislam ste

lugje a koj ima odgovor pa na moeto prasanje, znaci jas ne baram rabota, jas baram otkaz!!!!! me obvrzaa so eden robovladetelski dogovor i sega jas si baram spodogbeno da zaminam, zosto vo meguvreme si najdov podobro platena rabota i toa e toa, ama ovie vamu ne mi prifakjaat, ili da sum ispocituval otkazen rok od neverojatni 3 meseci, ili da si idam onaka, ne se pojavuvas 3 dena na rab, i ke me tuzele pazi :))) i sega uste mi prefrlaat demek sto ne sum im kazal deka ke si idam pred 3 meseci, a jas rabotava si na najdov pred pola mesec.... a ne deka im znaci nesto toa sto ke si idam firmata i onaka im se raspagja, rabotava e da me spreci mene namerno c c c a btw se raboti za televiziski kanal vo sopstvenost na gazda koj poseduva i privaten fakultet, valjda ke prepoznaete koj e :)) Znaci zemjava ti e tesko sranje, cim takvi dogovori moze da ni podmetnuvaat i najtragicno, kade pazi spored toa sto go pisal on, on moze u sekoe vreme mene otkaz, a jas moram da mu najavam 3 meseci unapred......abe aloooo za tri meseci nekade vojni pocnuvaat i zavrsuvaat!! :)))))
Не може никој да ти подметне договор, може само да те подлажат со шминка, фризура, скапа гардероба и топ работно место само за да потпишеш. И претпоставувам дека во договорот стои дека ќе треба да платиш казна ако дадеш отказ, а тие може да те отпуштат кога сакаат :icon_lol:
п.с. Да не се работи за 4ти канал на МТВ :pos:

--- надополнето ---

nemas potreba tuzbi
ke im pratis pismo po preporacana posta deka si davas otkaz
usmen otkaz ne e otkaz
Не оди тоа така не во некој "медиум"....ќе треба да плати казна :toe:

pa da treba da im platam neverojatni 80 iljadi denari :)) mislam ne se tolku neverojatni ama gi nemam da im gi dadam :) a tocno e toa, oni mozat u sekoe vreme cao da mi kazat :) ne znam sto da kazam na seta ironija vo zemjava, doziveav i ova da mi se desi, da stignam do deredze vrski da baram za otkaz :) inace ne se raboti za 4ti kanal na MTV, samo mozam da kazam deka televizijava e provladina, t.e gazdite se :)))))

--- надополнето ---

korka, fala za poddrskata, latinica rulz!!!!!! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom