Многу луѓе бараат работа, јас барам отказ! :)

• Креатор на темата Креатор на темата Pat Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
pa da treba da im platam neverojatni 80 iljadi denari :)) mislam ne se tolku neverojatni ama gi nemam da im gi dadam :) a tocno e toa, oni mozat u sekoe vreme cao da mi kazat :) ne znam sto da kazam na seta ironija vo zemjava, doziveav i ova da mi se desi, da stignam do deredze vrski da baram za otkaz :) inace ne se raboti za 4ti kanal na MTV, samo mozam da kazam deka televizijava e provladina, t.e gazdite se :)))))

Значи ти си комуњар.
Треба да знаеш, ова е ВМРОВСКИ форум и ние на комуњари не помагаме.

ej zoso komunjar be, pa za provladina tv rabotam :))) zarem otkaz sto baram znaci deka sum komunjar??? :)) inace ne sum ni toa ni toa, od partii ja podrzuvam samo Demokratskata partija na Obama :)

Блазесити, Ти, што бараш отказ со насмевка!

lugje a koj ima odgovor pa na moeto prasanje, znaci jas ne baram rabota, jas baram otkaz!!!!! me obvrzaa so eden robovladetelski dogovor i sega jas si baram spodogbeno da zaminam, zosto vo meguvreme si najdov podobro platena rabota i toa e toa, ama ovie vamu ne mi prifakjaat, ili da sum ispocituval otkazen rok od neverojatni 3 meseci, ili da si idam onaka, ne se pojavuvas 3 dena na rab, i ke me tuzele pazi :))) i sega uste mi prefrlaat demek sto ne sum im kazal deka ke si idam pred 3 meseci, a jas rabotava si na najdov pred pola mesec.... a ne deka im znaci nesto toa sto ke si idam firmata i onaka im se raspagja, rabotava e da me spreci mene namerno c c c a btw se raboti za televiziski kanal vo sopstvenost na gazda koj poseduva i privaten fakultet, valjda ke prepoznaete koj e :)) Znaci zemjava ti e tesko sranje, cim takvi dogovori moze da ni podmetnuvaat i najtragicno, kade pazi spored toa sto go pisal on, on moze u sekoe vreme mene otkaz, a jas moram da mu najavam 3 meseci unapred......abe aloooo za tri meseci nekade vojni pocnuvaat i zavrsuvaat!! :)))))
Еми дај јас ке ти ја чувам работата дури да ти истече таму :D ако не треба некое знаење

Друже.. ептен ја искомплициравте работава бе... имаш милион и еден начин како да забушаваш а ти се прашуваш што да правиш.... Алоо праи се на удрен кажи болен си нека те фаќа серка на секои 5 минути прави печатни грешки ( ако нешто пишуваш ) пиј кафе по пола саат.. едноставно оди на работа за да се заебаваш не за даработиш!!! ако веќе викаш дека ке те казнуваат за се и свашта зашто тогаш си ги исполнуваш твоите обврски.. прави се акнат и крај на муабетот.. никој неможе со сила да ти рече не оди у веце или не прави печатни грешки или незнам шо... играј си курташак ке го изнервираш газдата и крај на муабетот! ТОЛКУ !!!

П.С дај веќе аман кажи кој е тој газда шо е толку способен па дури што не ги пушта работниците да се откажат.. Вељо милијардерот ли е???
и едно прашање до сите кои пишуваат на темава.. Кои се приватните факултети што ги имаат вељо и ѕинго???

едноставно е..... дади отказен рок од 3 месеци колку што ти бараат, другиот ден иди на лекар земи боловање од 30 дена. после боловањето пак иди еден ден на работа, пак земи боловање и трет пат кога ке ти заврши боловањето веке се пројдени тие 90 дена отказен рок, а ти во меѓувреме ке си бувташ во другата телевизија ВОЛОНТЕРСКИ, значи не платено, (ако си во позадина а не спикер) од првава телевизија за цело време ке ти стига загарантирана плата со договор (ако не плаќаат уште можеш и да ги тужиш), ке нема казни зашто не си наработа и тоа е тоа... ке ги истрпиш тие 3 месеци вака онака и после си слободен ко птица да правиш што сакаш...

pa da treba da im platam neverojatni 80 iljadi denari :)) mislam ne se tolku neverojatni ama gi nemam da im gi dadam :) a tocno e toa, oni mozat u sekoe vreme cao da mi kazat :) ne znam sto da kazam na seta ironija vo zemjava, doziveav i ova da mi se desi, da stignam do deredze vrski da baram za otkaz :) inace ne se raboti za 4ti kanal na MTV, samo mozam da kazam deka televizijava e provladina, t.e gazdite se :))))))
Кога пишав 4ти канал на МТВ мислев ќе прочиташ меѓу редови дека сакам да ти посочам на кадарот кој дава обука на млади новинари :helou:
Претпоставувам имаш забрана да се појавуваш во било каков медиум во следните две години :pos:
И за да не се нервираш исконсултирај се со адвокат и друг пат види каков договор потпишуваш.:smir:

konecno nekoj da mu kaze najidealno resenje za odmor i za plata
butni mu na doktorot 1 marula(100 evra) i ke ti pise deka ne si aren
a ti ke zimas i plata i ke bides na odmor
bravos dete masko majmuna si

konecno nekoj da mu kaze najidealno resenje za odmor i za plata
butni mu na doktorot 1 marula(100 evra) i ke ti pise deka ne si aren
a ti ke zimas i plata i ke bides na odmor
bravos dete masko majmuna si
ова за мене беше намерено?

фала ако е така.. и се надевам дека ке го послуша советот.. единствено добро решење е тоа...

Што знам, баш Сител го фалеа како подобро место од А1. Баш од прва рака тоа го разбрав. Велија не им плаќаше придонеси и глупости и многу (барем од техничка служба) избегаа од таму. Слушам исти муабети и за Канал 5, ама не ме држете за збор.

Иначе паше, седи ќути и стегај заби. Работи за други медиуми кога ќе стигнеш и ајт создравје.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom