Pat Bateman
Oh Africa, brave Africa
е ајде де, сакав да и дадам да државава уште една шанса
))

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не е велија))))))) камо среќа да беше он, таму ќе бев непријавен
)))
Епа јас живеам и работам во една „нормална“ земја (Германија) и ти гарантирам дека (барем тука) нема врска дека вработените и работодавците имаат еднакви права.. Да, веројатно поправедни се него во Македонија (односно условите се подобри), ама и тука во сите договори имаат еден куп ситници преку кои се обидуваат да те за**ат и само да те искористат максимално а за возврат да ти дадат што е можно помалку...Во нормални земји, пак ќе потенцирам НОРМАЛНИ, подеднакви права имаат и вработените и работодавците, т.е вработените некаде имаат и поголеми права, ова тука е смешно, дури трагично, како и да е
блазе си ти што си работиш таму, а уште едно прашање, имаш ли работено во земјава?? зошто тука барем секаде каде што видов, максимата е, да те искористат максимално, за возврат што помалку, и на крајот сака и да ти земе тоа што чесно си го сработил, кажи ми дали има поента ова? се кладам во живот дека во германија, западна европа, америка итн нема никава теорија како прво некој да дозволи таков договор да постои, ама сега тоа што ова е банана држава и што сум се родил овде нажалост, не е моја грешка, пак ке потенцирам тотално чесно си работев, првично не потпишав таков договор, ова беше анекс на веќе постоечкиот што го направија кога видоа дека неможат да земат пари од реклами или други инвестиции, па ајде сега удри на вработените!
Нема заебанција со Велија.Закани му се дека ќе искочиш јавно да ги обелодениш неговите криминали ако не ти даде одказ.Оди у Сител ќе те снимаат луѓето ќе кажеш дека договорот ти е подметнат односно дека си се потпишал на празен лист (за да не леташ од работа) после барај одказ ако не ти даде,напушти сам.Ако те тужи побарај "заштита" од вмровциве као демек те тужи пошто јавно си го обвинил и они ќе смутат нешто у суд.Сега е момент пошто и онака му се навртеле сите.Ќе те има на сите насловни страни како жртва на Велија.Така функционира оваа држава.