Miami Open 2016 presented by Itau

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ке го освои Miami Open 2016?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 13 48,1%
  • Ѓоковиќ Новак

Гласови: 11 40,7%
  • Ноле

Гласови: 3 11,1%

• Вкупно гласачи
    27
Статус
Затворена за нови мислења.
aman,Mule,greshish.Kako be kalkuliraat so snagata,kalkuliraat I toa baajagi,posebno vrvnite.Jas mozam da ti nabrojam mnogu mecevi kaj shto Djovak kalkuliral,ne se forsiral maksimalno,posebno kaj mastersite vo prvite dve tri kola ,posebno kaj mastersite koi se zbieni vo edna nedela

да се имаше помрднато од фотељата можда и ќе ме сфатеше

Јас не разбирам каков е тој меч со пола сили. Тоа едноставно зависи од противникот. Ако тој има 50 неизнудени грешки во 2 сета, јасно е дека ќе играш со пола сили, ако му е денот како ќе играш со пола сили? Нема да трчаш по топчето? Новак, а и сите други тенисери влегуваат со 100% во секој меч, ова се професионалци не играат на фјучрс, е сега во зависност од мечот јасно е дека некогаш нема потреба да форсираат (да речиме ако имаат брејк а сеќаваат дека противникот не е способен, не се форсираат многу на противнички сервис).

Какви 3 меч топки пропушти Гаел.[emoji33]

Одличен меч меѓу Кеи и Гаел. Монфис може многу да жали за пропуштените меч топки.

5 меч топки пропушти Монфилс,3 у низа на 0-40 и на крајот изгуби од Нишикори :pos:

Не ми е јасно како Нишикори во доста мечеви изгледа доста подобар од противниците а се дешава да губи или едвај да победи како сега против Монфис. Играта му изгледа доста подобра а резултатот изостанува. До што ќе да е не ми е јасно.

Не ми е јасно како Нишикори во доста мечеви изгледа доста подобар од противниците а се дешава да губи или едвај да победи како сега против Монфис. Играта му изгледа доста подобра а резултатот изостанува. До што ќе да е не ми е јасно.

лимитиран е доста на сервис

Ајде Ник, уште 5 сета до прва Мастерс титула.[DOUBLEPOST=1459469655][/DOUBLEPOST]
Очајна физичка спрема, слаб сервис, а и психички не е брилијантен.
Ја би ги убил и него и Монфилс за она мачење прееска, три пати добив епилептични напади од онаа повраќаница од меч.

Последно уредено:
Значи Киргиос - Нишикори во второто полуфинале. Нема да трошам зборови да опишам какво дрво е овај Милош Раонич, бидејќи нема ни да успеам, тоа треба да се види, постојано да се гледа до кое дереџе дојде тенисов.
Турниров очобол, очај невиден, еден од полошите во последните неколку години колку што јас знам, олку тапа не било никогаш. Надал елиминација во второ коло од факинг Џумхур супериор, исто така Федерер откажа поради X причини и секако мега талентот Зебаљос му го зеде местото па малку фалеше да го освои турниров... така по пат ги смети Дел Потро и Вердаско, дури играше и егал со Гофан.... За Вавринка шо да коментирам, не дека е лош Кузнетсов па беше елиминиран од него, туку треба да се има некоја граница.
Се на се, дали ќе се сложите или не, ова е доказ дека тенисот е моментално на ужасно ниво, доаѓа земјената сезона која веројатно би имала други актери како посериозни кандидати за добар успех, а не Џон Иснер да ми конкурира за завршница на турнир, мајсторот прави 2 дупли во тајбрејк трет сет... на 4-4 и 5-6 и така го изгуби мечот, се уби со сопственото оружје, а и не е само тој таков, да не знаеш од каде да почнеш.

p.s. Додека сум кај Федерер, колку што знам неговиот распоред беше Мајами па Ролан Гарос, значи следно би требало да го гледаме дури за 2 месеци на Ролан Гарос.....

EDIT :
Federer To Miss Indian Wells, Enters Monte Carlo

Сепак ќе играл Монте Карло :D

Последно уредено:
Игра во Монте Карло и Мадрид Федекс, промена на распоредот поради повредата.

Иначе мечов меѓу Киргиос и Раонич беше одличен, прштеа винери на сите страни. Киргиос мислам дека е сигурен финалист, Нишикори ќе умреше прееска.

Screenshot_2016-04-01-09-47-08.png
Некoј гo стaил Мекинрo прв нa листaвa сo 20 000 пoени
Еве нoв предизвик зa Djovak
:icon_lol:

Новак е ставен да игра во 1 сат на пладне на температура од 30+ степени. Каква англосаксонска гнасна срамота е тоа. Човекот не заслужува такво однесување кон него од организаторите на турнирите. Изгледа сакаат како Шешељ да го третират. Сакаат по секоја цена да го симнат од тронот.
Со кое право си зеле да го организираат мечот во ваков термин. Вчера барем од 3 се играше а денес од 1.

Новак е ставен да игра во 1 сат на пладне на температура од 30+ степени. Каква англосаксонска гнасна срамота е тоа. Човекот не заслужува такво однесување кон него од организаторите на турнирите. Изгледа сакаат како Шешељ да го третират. Сакаат по секоја цена да го симнат од тронот.
Со кое право си зеле да го организираат мечот во ваков термин. Вчера барем од 3 се играше а денес од 1.
abe I lani finaleto im beshe isto ,glupi organizatori,shto im e fintata ne znam. Kako I da e , I Gofan strada na visoki temperaturi ,taka da,ako terminot im e tendenciozen , togash I za dvajcata e istiot arshin, I dvajcata se ranlivi na visoki temperaturi,duri mislam Gofan povekje.

Значи едно објаснување да не бидеш смешен како Блиц, Телеграф, Курир и нз кои други српски портали..
Прво, ова е прв меч на Новак да игра во дневен ударен термин(со Соуза и Тим играше во 17,18 така да не рачунам дека е дневен) на турниров.
Второ, едно полуфинале мора да се игра во 13 часот по нивно време, таков е распоредот уште пред турнирот
Трето, тоа полуфинале мора да биде Новак-Гофан, од причина што имаа два дена за одмор после 1/4 финалето, а Кирјос-Нишикори еден

Значи едно објаснување да не бидеш смешен како Блиц, Телеграф, Курир и нз кои други српски портали..
Прво, ова е прв меч на Новак да игра во дневен ударен термин(со Соуза и Тим играше во 17,18 така да не рачунам дека е дневен) на турниров.
Второ, едно полуфинале мора да се игра во 13 часот по нивно време, таков е распоредот уште пред турнирот
Трето, тоа полуфинале мора да биде Новак-Гофан, од причина што имаа два дена за одмор после 1/4 финалето, а Кирјос-Нишикори еден
ne deka e tendenciozen termin I so namera , ne e taka sigurno, ama ne razbiram (eve I lani finaleto) zoshto da e tochno na pladne ,na najgolema zeshtina ,mesto tri cetiri saati pokasno ,bashka imat reflektori.Mesto da se gleda vrven tenis so optimalni uslovi za igra,rizikuvaat da gledame istoshteni teniseri shto improviziraat I se vleckaat po terenot.

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom